Dalen tar emot serieledarna Falun på söndagen i en väldigt intressant match där jag hittat ett mycket fint spel på Dalen.

Falun behöver nog ingen vidare förklaring. De tillhör alltid toppen och sitter inne på ett par världsstjärnor i Galante, Enström, Johansson & Aldeeb för att nämna några. Dock har jag inte varit imponerad av Falun sista tre-fyra matcherna där de verkligen har fått kämpa för poängen. Senast mot Jönköping avgjorde de med 50 sekunder kvar och var väldigt bleka under hela matchen.

Dalen däremot tycker jag imponerat och framför allt senaste matchen där man åker till Storvreta och enbart släpper in två mål på bortaplan och vinner matchen med 5-2. Man har ett stabilt lag som släpper in väldigt lite mål och där spelar deras målvakt Måns Parsjö-Tegnér avgörande roll. Världens bästa målvakt enligt mig och många andra. Tidigare år har Dalen varit känd för att spela väldigt tråkigt, men tycker att de spelar roligare innebandy nu och har många spelare som kan bidra framåt med mål och poäng.

Med världens bästa målvakt i målet och ett Falun som inte imponerat på slutet tycker jag mig se ett mycket bra värde i Dalen +3.5 mål till 1.74 på Svenska Spel. Dalen har klarat denna lina 15/16 matcher denna säsong och löst linan alla hemmamatcher. Spelar 4/5 units.

@innebandyexpert på twitter