EM-uppladdningen pågår för fullt och dominerar kupongen som dessutom ståtar med toppmötet i Superettan mellan GIF Sundsvall och Jönköping Södra. Spelstopp är 17.59 tisdag 1 juni.

Match i fokus

GIF Sundsvall har inlett Superettan betydligt bättre än J-Södra som också tippades hålla till i toppen av tabellen. Hemmalaget har endast förlorat mot serieledande Värnamo såhär långt och har spelat fin fotboll såhär långt och bl a redan besegrat tabelltvåan Norrby och sånär också tänkta topplaget Helsingborg. Och nog är det den offensiva kvalitén som kommer lysa igenom här till deras favör precis som ifjol då de nätade tre gånger om i lagens bägge möten. Gästerna, som åkte ur Allsvenskan i höstas, har fått en tung start med tre raka förluster i bortspelet vilket får svårt att räcka till här.

Kupongens spik

Kroatien tillhör måhända inte EM:s topptippade lag men besitter alltjämt ändå tillräckligt med kvalitet för att ta sig ur gruppspelet. Inför uppladdningen tar man sig an ett Armenien som kommer till spel utan sin största stjärna Henrikh Mkhitaryan, till vardags tillhörande i Roma, hemma på kroatisk mark. Gästerna har förvisso inlett VM-kvalet strålande men det är en annan femma och ett Kroatien som behöver hitta formen, och som dessutom inte satt startelvan riktigt än, blir en för tuff uppgift. Bli således inte förvånad om det blir en segermarginal på ett par bollar här då flera spelare vill säkra sin startplats, inte minst Andrej Kramaric och Mislav Orsic.

Kupongens skrälldrag

Estland är långt ifrån fotbollens finrum och hade exempelvis inte mycket att säga till om när de ställdes mot ett reservbetonat Sverige i höstas. Här lär det dock inte bli svårt att tända till när det vankas ”derby” i form av Lettland i den Baltiska Cupen vilket är en miniturnering mellan Lettland, Litauen och Estland. Det ska också sägas att inte heller Lettland står särskilt högt på FIFA:s ranking och ska inte få för högt förtroende enbart tack vare 3-1 segern i höstens träningslandskamp lagen emellan. De kommer med tre raka förluster och 0-7 från det senaste kvaluppehållet vilket jämfört med Estlands utveckling det senaste året knappast befogar något särskilt starkt favoritskap.

Topptipset – 18 rader x 10kr

  1. Polen – Ryssland (1, X, 2)
    Öppen match att vänta i uppladdningen mellan två möjliga EM-grupptvåor.
  2. Kroatien – Armenien (1)
    Det skiljer lite väl mycket grundkapacitet och klass för att det ens ska vara nära.
  3. Slovakien – Bulgarien (1)
    Här gäller det att sätta laget och taktiken, men blekt Bulgarien väger lätt.
  4. Nordmakedonien – Slovenien (1)
    Slovenien lägger allt fokus på VM-kvalet så räkna inte med starkast möjlig elva.
  5. Lettland – Estland (X, 2)
    Positiva offensiva tecken för Estland på sistone ger tyngd här.
  6. GIF Sundsvall – Jönköping Södra (1)
    Sundsvall har kommit in helt rätt i säsongen vilket knappast kan sägas för J-Södra.
  7. Vila Nova – Bahia (1, X, 2)
    Vanligen nivåskillnad lagen emellan men i slutspelsmatch i cupen kan allt hända.
  8. Sollentuna – Hammarby Talang (1)
    Gästerna trivs inte i derbyt mot Sollentuna och har inlett säsongen svagt hittills.

Vilken insats lirar du den här veckan? Spela Topptipset hos Svenska Spel med hjälp av Spelkanalens analys och var med i snacket om högvinsterna du också. Lycka till i jakten mot 8 rätt!