Champions League-kvalet mellan skotska ligatvåan Celtic och den danska diton Midtjylland står i fokus på måndagens topptipsrad. Kupongen bidrar i övrigt med svensk och isländsk fotboll vilket kickar igång veckans första av två rekade topptips efter utebliven rad förra veckan. Notera att match 7 och 8 spelas på tisdag. Spelstopp för denna kupong är 18.59 måndag 19 juli.

Match i fokus

Celtic må kliva in som favoriter mycket tack vare hemmaplansfördelen men är inte längre den skotska stormakt de än gång var. Efter nio raka ligatitlar fick de ge sig mot Steven Gerrards Rangers och lyckades för första gången sedan 2010 missa att vinna en titel. Spelet lämnade en hel del att önska i perioder och det var till slut endast en tidsfråga när Neil Lennon skulle få lämna klubben. Nye managern Ange Postecoglou har hämtats in från japanska J-League där han tog hem titeln med Yokohama F. Marinos och en bra start är av största vikt såklart för både honom och Celtic. Skottarna misslyckades i Europa ifjol först genom att mycket överraskande förlora CL-kvalet mot Ferencvaros hemma och sedan sluta som jumbo i Europa League. Här ställs man mot beprövat motstånd i form av Midtjylland som blivit en maktfaktor inom dansk fotboll som med Jens Cajuste bl a knappast räds detta Celtic – och mycket väl kan överraska dem och många andra.

Kupongens spik

Djurgården har bara förlorat en match hittills och är ett av få lag som bör kunna ge regerande mästarna Malmö en rejäl titelutmaning den här säsongen. Med minst insläppta mål hittills och fyra av sex segrar hemma håller de än så länge jämna steg med upplagan som vann SM-guldet 2019. Här har de en riktig toppchans till tre tämligen bekväma poäng då Sirius har det kämpigt just nu och senast mot Malmö åkte på solklara 0-4. Sirius som släppt in tredje flest mål av alla hittills är även ett av seriens sämsta bortalag och har, träningsmatcherna under EM-uppehållet inräknat, släppt in minst två mål i sex raka bortamatcher. 14 av deras totalt 18 insläppta har kommit i bortaspelet vilket ett Djurgården som tagit 13 av 15 poäng hemma hittills kommer kunna utnyttja.

Kupongens skrälldrag

Leiknir Reykjavik har alla chanser att skrälla hemma mot Stjarnan efter det att gästerna, som bara vunnit en bortamatch i serien hittills, besviket åkte ur Europa League-kvalet tidigare i veckan. Nykomlingen Leiknirs samtliga fyra ligasegrar har alla kommit på hemmaplan däribland mot ligatvåan Vikingur och lyckas de med samma game-plan som i våras mot Stjarnan kan det mycket väl leda till seger den här gången. Gästerna föll i ligamatchen mellan EL-kvalet mot en annan nykomling i form av Keflavik vilket ytterligare ökar på Leiknirs chanser att få med sig något genom att utnyttja läget som uppstått.

Topptipset – 36 rader x 5kr

 1. Djurgården – Sirius (1)
  Kraftig hemmafördel här mot ett Sirius som släpper in alltför mycket mål mot de bättre lagen.
 2. Halmstad – Varberg (1)
  Toppchans för pigga och svårmötta nykomlingen Halmstad då Varberg inte erbjuder mycket i offensiv väg.
 3. Örgryte – Vasalund (1)
  ÖIS börjar få igång maskineriet och siktar på första välbehövliga hemmasegern för säsongen mot bortasvagt Vasalund.
 4. Silkeborg – Sönderjyske (1, X)
  Ligapremiär där nykomlingen Silkeborg kan överraska mot ett Sönderjyske som var helt under isen 2:a halvan ifjol.
 5. Keflavik – Vikingur (1, 2)
  Nykomlingen Keflavik fortsätter störa de flesta och Vikingur är inte det mest offensivt frejdiga laget varpå målsnålt är att vänta.
 6. Leiknir Reykjavik – Stjarnan (1, X, 2)
  Besviket och frustrerat Stjarnan blandar och ger men kan mycket väl få problem mot hemmastarka nykomlingen Leiknir.
 7. Celtic – Midtjylland (1, X, 2)
  Vidöppet trots hemmaplansfördelen för ”stora” Celtic som har betydligt större press på sig att leverera ett resultat här.
 8. Falkenberg – Jönköping Södra (2)
  Fin form i J-Södra som dock måste bli bättre i bortaspelet men passande uppgift här mot ett Falkenberg med flest förluster hittills.

Vilken insats lirar du den här veckan? Spela Topptipset hos Svenska Spel med hjälp av Spelkanalens analys och var med i snacket om högvinsterna du också. Lycka till i jakten mot 8 rätt!