Med stort kvalfokus blickar Stryktipset ut över Europa den här lördagen på en kupong som utöver VM-kvalet även innehåller svenska regionalserien Ettan och spanska La Liga2. Frankrike och Kroatien är några av de största förhandsfavoriterna men ser alltjämt ut att kunna gå en svår bortamatch till mötes vilket ändå öppnar för en fin utdelning i slutändan. Spelstopp 15.59 lördag 4 september.

Match i fokus

Frankrike lyckades underprestera i EM trots att de gick genom mästerskapet obesegrade under ordinarie tid. Uttåget mot Schweiz fick såklart störst rubriker men de regerande världsmästarna borde såklart fått ut mer av sitt spelarmaterial vilket exempelvis tv-experten Martin Åslund tydligt tog ställning för. Och det går inte att argumentera emot det och det räcker med att kika mot VM-kvalet för att se att det inte fungerar optimalt i det franska landslaget. Kanske att det till och med är dags för Didier Deschamps att kliva av? Poängtappet senast mot Bosnien i onsdags var det andra på fyra matcher efter att Frankrike, precis som förväntat, också hade problem med Ukraina i våras. Ett nytt poängtapp här på bortaplan är ingen omöjlighet förutsatt att Frankrike, och kanske främst Kylian Mbappé, kommer upp i den nivå som truppen är kapabel till. Ukraina såg dock inget vidare ut mot England i somras och fick bara med sig 2-2 i Kazakhstan senast vilket knappast är optimalt sett till att Frankrike förmodligen är aningen uppretat och revanschsuget.

Kupongens spik

Almería höll sig länge och väl med i toppen av La Liga2 men en svag avslutning innebar till sist att direktplatsen bommades. Kraftansträngningen för att sedan säkra playoff-platsen räckte inte särskilt långt dock då Almería föll redan vid första hindret efter 0-3 i Girona. Nya tag gäller nu för både Almería och nye managern Rubi som behöver en stark säsong efter att ha tvingats lämna posten som manager för Betis i inledningen av förra säsongen. Rubi är ett erfaret namn och ser inledningsvis ut att vara rätt dessutom då han tog upp Huesca till La Liga 2017-2018 och säsongen därefter tog Espanyol till en 7:e plats i högstaligan 2018-2019. Till sin hjälp för att säkra uppflyttning för Almería har han skyttekungen Umar Sadiq som noterades för 20 fullträffar ifjol varav 15 på hemmaplan. Mot ett målsnålt Málaga med dessa förutsättningar och fördelen av hemmaplan, där endast tre matcher förlorades ifjol, ska Almería klara av att leva upp till favoritskapet.

Kupongens skrälldrag

Israel har visat sig vara en jobbig motståndare i såväl Nations League som i kvalen till EM och VM. En av anledningarna är såklart Eran Zahavi, till vardags kontinuerlig målskytt även i PSV, som exempelvis satte samtliga fyra mål i dubbelmötet med just Österrike i senaste EM-kvalet. Israels 4-2 seger i det inledande hemmamötet ger dem ett visst övertag mot ett Österrike som blandade och gav i sommarens EM-slutspel. Seger för Israel här skulle göra gott för deras möjligheter att ta andraplatsen i gruppen bakom Danmark vilket sett till övrigt motstånd ändå får ses som sannolikt. Österrike vill dock samma sak och är den främsta utmanaren, som såklart också har högre kapacitet rent truppmässigt. Marko Arnautović som nu är tillbaka i europeisk fotboll och Serie A är spelartypen som kan bli den avgörande utslagsgivaren i en sånt här möte. Den nyckfulle Arnautović visade i EM bl a att han fortfarande har mycket kvar att uträtta och inte legat på latsidan borta i Kina.

Stryktipset lilla systemet – 216 rader

  1. Ukraina – Frankrike (2)
    Nytt kostsamt poängtapp tvingar Frankrike mer eller mindre att vinna här och till slut kommer väl ändå kvalitén att göra skillnad.
  2. Lettland – Norge (2)
    Erling Håland såg till att Norge fick med sig en pinne av Nederländerna senast och inte går det att hålla honom mållös här?
  3. Slovakien – Kroatien (1, X, 2)
    Utan Modric blir Kroatien lite av ett osäkert kort och nog kommer Slovakien få sina chanser på en och annan fast situation här.
  4. Cypern – Ryssland (2)
    0-3 mot Malta blev en riktig smäll för Cypern som gjort det bra tidigare men ett uppfräschat Ryssland på uppgång blir för svårt.
  5. Irland – Azerbajdzjan (1, X)
    Irland nära jätteskrällen i Portugal men mot ett svagare Azerbajzjan måste segern komma för att VM-drömmen inte ska vara över.
  6. Israel – Österrike (1, X, 2)
    Österrike må vara favoriter men får se upp med ambitiöst Israel som har ett litet ess i rockärmen i form av formstarke Eran Zahavi.
  7. Skottland – Moldavien (1)
    Ska Skottland kunna blanda sig i om VM-platserna vill det till att man gör det mesta av sina Premier League-proffs och vinner dessa matcher.
  8. Serbien – Luxemburg (1)
    Luxemburg har visat vad som kan hända de senaste åren i EM- och VM-kval om lag som Serbien, fortsatt ojämna dessutom, underskattar dem.
  9. Sylvia – Hudiksvalls FFF (1, 2)
    Formkurvan må peka åt Sylvia här men det skiljer trots allt bara åtta poäng och gästernas målfarlighet skulle kunna innebära problem.
  10. Sollentuna – Täby (1, X, 2)
    Täby är seriens sämsta bortalag men gör man i princip alltid mål kommer det till slut ge utdelning vilket Sollentuna kan få känna på.
  11. Lunds BK – Trollhättan (X, 2)
    Givet favoritskap på formstarka tabelltvåan Trollhättan men Lund spelar offensivt vilket allt som oftast ger bra utdelning framåt.
  12. Almería – Málaga (1)
    Stark hemmaplansfördel för ett hårdsatsande Almería med intressant anfallsduo i erfarne målskytten Sadiq och unga belgaren Ramazani.
  13. Eibar – Leganés (1)
    Med knapp marginal fick Eibar ta klivet ner till tvåan men man räcker fortfarande långt på hemmaplan mot lag som målsnåla Leganés.

Stryktipset stora systemet – 768 rader

  1. Ukraina – Frankrike (X, 2)
  2. Lettland – Norge (2)
  3. Slovakien – Kroatien (X, 2)
  4. Cypern – Ryssland (2)
  5. Irland – Azerbajdzjan (1, X)
  6. Israel – Österrike (1, X, 2)
  7. Skottland – Moldavien (1, X)
  8. Serbien – Luxemburg (1, X)
  9. Sylvia – Hudiksvalls FFF (1)
  10. Sollentuna – Täby (1, X)
  11. Lunds BK – Trollhättan (X, 2)
  12. Almería – Málaga (1)
  13. Eibar – Leganés (1, X

Vilket system ryggar du den här veckan? Spela Stryktipset hos Svenska Spel med hjälp av Spelkanalens analys och var med i kampen om miljonerna du också. Stort lycka till i jakten på 13 rätt!