VM-kvalet rullar vidare i de olika konfederationerna där 11 av kupongens 14 matcher hämtas ifrån. Avslutningsvis är två matcher från spanska La Liga2 utvalda men kupongen avslutas inte förrän natten mot måndag tack vare tidsskillnaden västerut. Lyckligtvis spelas Superclásico mellan ärkerivalerna Brasilien och Argentina redan klockan 21 vilket kittlar lite extra med tanke på att det ligger 3 miljoner extra i jackpott. Spelstopp 17.59 söndag 5 september.

Match i fokus

Brasilien har revansch att utkräva på Leo Messi och Argentina efter att ha förlorat Copa América-titeln på självaste Maracanã i somras. Första stora internationella titeln för Leo Messi med Argentina och den första på 28 år för landet överhuvudtaget. Som om inte det var nog var det också första gången på väldigt länge som Brasilien förlorade en hemmamatch men ingen kan säga att det inte var rättvist sett till hur just Messi bar fram Argentina genom turneringen – och fortsätter göra det även i VM-kvalet. Brasilien må toppa gruppen och lär knappast behöva oroa sig för att missa VM men Argentina, som haft problem i kvalen tidigare, är inte ett lika säkert kort. Här finns dock mycket som talar för att Argentina kan spela en bättre match än i finalen när lagen senast möttes, nu när pressen på en titel är förbi, och då inte bara tack vare Messi. Argentina har en riktigt vass trupp som bara blir bättre och bättre under förbundskapten Lionel Scaloni, och sett till Brasiliens 1-0 seger över Chile är det klar fördel för gästerna sett till dagsformen.

Kupongens spik

Belgien kunde trots halvfart utan problem besegra Estland med ett par måls marginal vilket innebär att det i princip bara krävs seger här för att gruppsegern och VM-platsen i teorin är säkrad. Med sina bästa spelare tillgängliga däribland Romelu Lukaku som jagar nya målrekord ska man bli för svårt för tjeckerna. Ett Tjeckien fortsatt utan viktige Patrick Schick och som knappt lyckades besegra Belarus senast. Det räcker kanske ett tag men inte över 90 minuter på bortaplan mot ett lag som Belgien. När Eden Hazard växlar upp vilket han själv sagt att han både ska och måste göra inför den här landslagssamlingen kommer det gå undan och få Tjeckien att bekänna färg.

Kupongens skrälldrag

Schweiz må ha förlorat mot Italien med klara 0-3 i EM men de nu regerande europamästarna var långt ifrån övertygande mot Bulgarien senast. Schweiz visade också senare i EM att förlusten mot Italien var en engångsföreteelse när de kunde spela ut hela sitt register. Det räckte till att besegra Frankrike och sånär också slå ut Spanien på straffar och med revanschmöjligheten i åtanke kan det blir en jobbig afton för Italien här. Anfallsmässigt är det fortsatt trubbigt för Roberto Mancinis gäng vilket gör att de alltjämt lever mycket på exempelvis Federico Chiesas genombrottskraft och förmåga att agera utslagsgivare. Vinner Italien här kopplar de ett starkt grepp om gruppen men allt annat bjuder in Schweiz i kampen om direktplatsen till VM så räkna inte bort hemmalaget i första taget.

Europatipset lilla systemet – 192 rader

  1. Belgien – Tjeckien (1)
    En gyllene chans att koppla greppet om VM-platsen för Belgien som med starkaste laget inte ska kunna tappa detta.
  2. Schweiz – Italien (X, 2)
    Underskatta inte Schweiz som är betydligt bättre än lagens senaste möte antyder och nog ska kunna hålla stången mot Italien här.
  3. Island – Nordmakedonien (X, 2)
    Problemen fortsätter hopa sig för Island vilket ger Nordmakedonien toppchans att hänga på i toppen av gruppen vid seger.
  4. Albanien – Ungern (X, 2)
    Ungern vägde till slut för lätt mot England men har en mer passande uppgift här i en tämligen avgörande match om andraplatsen i gruppen.
  5. Bulgarien – Litauen (1)
    Litauen skrämmer inte många och då Bulgarien gav sig själva chansen i gruppen efter poängen mot Italien är det också dags att leverera nu.
  6. Kosovo – Grekland (2)
    Ett osande möte på många sätt men Grekland är fortfarande storebror och har knappast gett upp vad gäller andraplatsen i gruppen.
  7. Brasilien – Argentina (X, 2)
    Argentina med Messi i fortsatt avgörande högform blir en tuff uppgift mot ett inte helt självspelande Brasilien som var svagt senast i Chile.
  8. Ecuador – Chile (1, 2)
    Det vill sig verkligen inte för Chile och snart är goda råd dyra varpå detta troligen är ett vinna-eller-försvinna läge vad gäller VM i Qatar.
  9. Paraguay – Colombia (X)
    Nytt jämnt möte att vänta mellan dessa två kryss-specialister där Colombias högre kapacitet jämnas ut av hemmafördelen.
  10. Peru – Venezuela (1)
    Venezuela vinner sällan bortamatcher i tävlingssammanhang och nog är det väl ändå dags för Peru att äntligen få ha marginalerna med sig.
  11. Uruguay – Bolivia (1)
    Mot ett Uruguay som nästan ingen gör mål på talar det mesta för att formsvaga Bolivia återigen går lottlösa mot hemmalaget.
  12. Alcorcón – Zaragoza (1, X)
    Hemmalaget må ha vunnit bägge inbördes möten ifjol men dem båda flörtade med bottenstriden ifjol vilket ser ut att bli fallet även i år.
  13. Mirandés – Las Palmas (1, X, 2)
    Las Palmas må ha inlett säsongen bättre men Mirandés var svårslaget hemma ifjol och lär fortsätta vara det även denna säsong.

Europatipset stora systemet – 1024 rader

  1. Belgien – Tjeckien (1)
  2. Schweiz – Italien (X, 2)
  3. Island – Nordmakedonien (X, 2)
  4. Albanien – Ungern (X, 2)
  5. Bulgarien – Litauen (1, X)
  6. Kosovo – Grekland (X, 2)
  7. Brasilien – Argentina (1, 2)
  8. Ecuador – Chile (1, 2)
  9. Paraguay – Colombia (X, 2)
  10. Peru – Venezuela (1)
  11. Uruguay – Bolivia (1)
  12. Alcorcón – Zaragoza (1, X)
  13. Mirandés – Las Palmas (1, 2)

Vilket system ryggar du den här veckan? Spela Europatipset hos Svenska Spel med hjälp av Spelkanalens analys och var med i kampen om miljonerna du också. Stort lycka till i jakten på 13 rätt!