Med 15 miljoner extra i jackpott den här veckan välkomnar vi klubblagsfotbollen tillbaka efter landslagsuppehållet, och extra pengar i potten kan behövas med flera tunga favoriter på kupongen. Samtliga 13 matcher hämtas från England där sju representeras av Premier League och resterade från The Championship. Notera att match 3 är sist ut tidsmässigt med matchstart 18.30. Spelstopp 15.59 lördag 11 september.

Match i fokus

Leicester mot Manchester City i omgång 4 blir en repris av matchen som inledde klubblagssäsongen i augusti nämligen Community Shield. Leicester, som FA-cupvinnare, besegrade då ligamästarna Manchester City framför ett fullsatt Wembley. Och även om det inte är en erkänd titel ’per se’ betydde den ändock en hel del för Leicester och definitivt betydligt mer än för City. Nu råder dock andra förutsättningar då gästerna är så gott som fulltaliga jämfört med i Community Shield och hemmalagets defensiva brister synats både en och två gånger. Turkiske landslagsmannen Caglar Cöyüncü har haft en svag inledning som kommer från ett lika svagt EM vilket blir problematiskt sett till vad City kommer med i offensiv kraft här. Gästernas dubbla 5-0 segrar där såväl Gabriel Jesús som Jack Grealish och Raheem Sterling visat kvalitet tillsammans med möjligheten för säsongsdebut för Kevin De Bruyne och Phil Foden sätter City i en bra sits för samtliga poäng här.

Kupongens spik

Bournemouth lyckades aldrig få hål på nykomlingen Hull senast och var överlag inte tillräckligt skärpta för att i slutändan förtjäna segern. Möjligen fanns det ett visst mått av underskattning men helt klart är att Bournemouth inte var uppe på sin rätta nivå och då kanske främst personifierad av målskytten Dominic Solanke som bl a brände tre lägen. The Championship är en tuff serie som sällan belönar sådant och mycket riktigt slutade det med andra raka poängtappet för den hoppfulla förhandsfavoriten till uppflyttning. Med det i åtanke lär Scott Parker förvänta sig mer av sitt lag här och kanske att nyförvärvet Gary Cahill, med all sin erfarenhet, kan hjälpa till att höja lägstanivån liksom kvalitén defensivt sett. Ett Bournemouth på sin normala nivå ska kunna hantera detta målsnåla Barnsley som blandat och gett hittills.

Kupongens skrälldrag

Norwich är tillsammans med Arsenal ett av de tre lag som ännu inte tagit någon poäng i Premier League. Sett till var Norwich kommer ifrån är det dock inte särskilt konstigt att det blivit noll poäng hittills för nykomlingen då man inlett mot Liverpool, Man City och Leicester. Detta blir således första riktiga realistiska chansen till poäng sett till hur Arsenal mår för tillfället och hur de inlett säsongen med tre raka förluster och 0-9 i målskillnad. Premiärförlusten mot nykomlingen Brentford å ena sidan och förnedringen mot såväl Chelsea som Man City på den andra har gjort Arsenal till ett lag som alla känner att de kan slå. Norwich är inget undantag och har dessutom fördelen att all press är på Arsenal här där ytterligare poängtapp kan bli kostsamt för Mikel Arteta på Arsenal-bänken. Sett till hur Arsenal släppt in sina mål hittills och hur lite de själva skapat offensivt sett har Norwich alla möjligheter att överraska, inte minst i ljuset av deras insats mot Leicester före uppehållet.

Stryktipset lilla systemet – 216 rader

 1. Leicester – Manchester City (X, 2)
  Leicester och Jamie Vardy gör sällan bort sig mot topplagen men betydligt svårare uppgift nu än senast lagen möttes.
 2. Arsenal – Norwich (1, X, 2)
  Av Norwichs insats mot Leicester att döma går Arsenal långt ifrån säkert här där pressen återigen kan bli ett för tungt ok att bära.
 3. Chelsea – Aston Villa (1)
  Även om detta inte varit sist ut på kupongen är det i princip omöjligt att gå emot detta Chelsea i den här typen av matcher.
 4. Manchester United – Newcastle (1)
  Efter två insatser utan att imponera före uppehållet är det dags att öka tempot här för United som trivdes fint mot Newcastle ifjol.
 5. Southampton – West Ham (2)
  West Ham imponerar och ser inte ut att sakta ner den närmsta tiden vilket Southampton som fortsätter kämpa i motvind måste hantera.
 6. Brentford – Brighton (1, X, 2)
  Brentford fortsätter att ta sina poäng och blir en utmaning för Brighton som inte fick till det senast mot Everton och inte får nåt gratis här.
 7. Watford – Wolves (X)
  Varken Watford eller Wolves imponerar särskilt mycket framför mål och då båda lagen fått knaper utdelning hittills är poängbehovet stort.
 8. Blackburn – Luton (1, X)
  Luton har visat sig svårhanterliga på sin dag vid flertalet tillfällen och då Blackburn inte hållt nollan ännu lever poängchansen alltjämt.
 9. Bournemouth – Barnsley (1)
  Givet favoritskap för Bournemouth här som på pappret är ett av seriens bästa lag vilket räcker långt mot detta ojämna Barnsley.
 10. Bristol City – Preston (1, 2)
  Preston är fortsatt ojämnt och nog dagsformen kan mycket väl avgöra här även om laget som spelat hemma lagen emellan sällan förlorar .
 11. Coventry – Middlesbrough (X)
  Tajt att vänta mellan två målsnåla och svårslagna lag men Middlesbrough vann bägge inbördes ifjol och har högre förväntningar.
 12. Reading – QPR (2)
  Offensivt finns det inte mycket att klaga på i QPR som jagar tabelltoppen och mot ett formsvagt Reading i fortsatta problem ska segern bara sitta.
 13. Stoke – Huddersfield (1, X, 2)
  Frågan är om Stokes säsongsöppning är ’att lita på’ eller om optimismen är kortvarig, men ett ojämnt Huddersfield blir en bra värdemätare.

Stryktipset stora systemet – 1024 rader

 1. Leicester – Manchester City (X, 2)
 2. Arsenal – Norwich (1, X)
 3. Chelsea – Aston Villa (1)
 4. Manchester United – Newcastle (1, X)
 5. Southampton – West Ham (X, 2)
 6. Brentford – Brighton (X, 2)
 7. Watford – Wolves (X, 2)
 8. Blackburn – Luton (1, X)
 9. Bournemouth – Barnsley (1)
 10. Bristol City – Preston (1, 2)
 11. Coventry – Middlesbrough (X, 2)
 12. Reading – QPR (2)
 13. Stoke – Huddersfield (1, X)

Vilket system ryggar du den här veckan? Spela Stryktipset hos Svenska Spel med hjälp av Spelkanalens analys och var med i kampen om miljonerna du också. Stort lycka till i jakten på 13 rätt!