Champions League är tillbaka och det är en fullmatad matchdag 1 som står på programmet den här onsdagen som också plockat in två matcher från The Championship. De två tungviktsmötena i match 1 och 2 sticker såklart ut lite extra men också Leo Messis CL-debut för PSG. Spelstopp 20.44 onsdag 15 september.

Match i fokus

Såväl Inter som Real Madrid möts återigen i gruppspelet i Champions League men jämfört med fjolårets grupp, där även Shakthar Donetsk ingick nu som då, bör årets avancemang inte vara särskilt hotat. Det dröjde visserligen inte länge efter det att Inter plockat ner Juventus från tronen i Serie A innan både Antonio Conte och bäste målskytten Romelu Lukaku lämnade klubben. Nye Simone Inzaghi har dock fått en bra start på säsongen på Inter-bänken och har även kunnat förstärka på de positioner som behövts och då kanske främst i offensiven. Inter är således fortsatt slagkraftigt nog för att tillsammans med Real Madrid kunna lägga beslag på de två platserna till slutspelet, men med det sagt är det fortfarande viktigt med en bra start på gruppspelet mot toppkonkurrenten. Shakthar visade ifjol att de kan utmana i enstaka matcher och ”ställa till det” varpå den här matchen är av betydelse. Madrid letar fortfarande efter stabilitet i defensiven men Karim Benzema är i strålande form i en offensiv framför ett mittfält som alltjämt håller hög klass – vilket ändå ger ett knappt favoritskap här.

Kupongens spik

PSG har vunnit samtliga tävlingsmatcher hittills med minst två mål framåt och det utan att spela sin bästa elva med Neymar bl a. Leo Messi har fått debutera men har inte behövts än så länge och det är väl där det hela egentligen avgörs, för även om PSG skulle ha problem inledningsvis har Mauricio Pochettino ess i sin rockärm som löser detta ändå i slutändan. Club Brügge är dessutom inte lika slagkraftigt som i de två senaste upplagorna av Champions League och definitivt inte mot den här typen av motstånd. Att ta poäng av Zenit och Lazio ifjol var visserligen en bedrift men mot Dortmund stod man chanslöst såväl hemma som borta och föll med 0-6 sammanlagt. PSG är på alla sätt likt Dortmund men med Erling Hålands star quality på betydligt fler positioner och även om de förlorade två av de tre första matchdagarna gick de ändå till andra raka semifinalen till slut – och har satsat hårt på att gå hela vägen den här gången.

Kupongens skrälldrag

Luton har, bortsett 0-5 smällen mot Birmingham, inlett säsongen på ungefär samma sätt de avslutade den föregående. En upphämtning på den sista tredjedelen av gav till slut en 12:e plats med 10 poäng fler än säsongen före då de kom upp som nykomling. En alltjämt stigande trend och ett kvitto på att Luton gör väldigt mycket rätt på en daglig basis, som också visar sig i att man gjort sig jobbiga att ha att göra med. Topptippade duon West Brom och Sheffield United fick erfara det liksom Blackburn senast som tvingades ge upp en 2-0 ledning sista 20 minuterna. Detta Luton ger inte upp i första taget och lär gilla sina chanser att få med sig något mot ett Bristol City som inte vunnit på 13 raka hemmamatcher i ligan även inräknat ligaavslutningen i våras – och som man besegrade två gånger om ifjol. Nyförvärvet Cameron Jerome, med gott om erfarenhet av att göra mål i den här serien, har inte nätat ännu i ligaspelet men snittar en poäng per 90 minuter hittills i Luton-tröjan och blir att räkna med här.

Topptipset – 64 rader x 5kr

 1. Liverpool – Milan (1, X)
  Stark hemmafördel för energiskt Liverpool i gammalt gott slag men Milan blir bara mer och mer stabilt under Pioli som nu har Zlatan tillbaka.
 2. Inter – Real Madrid (X, 2)
  Vidöppet mellan gruppens två starkaste lag som blir en intressant värdemätare även denna säsong men Madrids erfarenhet väger tungt.
 3. Manchester City – RB Leipzig (1)
  Leipzig hade inte mycket att sätta emot Bayern i helgen och detta blir en liknande uppgift inte minst sett till Citys starka hemmaplansfördel.
 4. Atlético Madrid – Porto (1, X)
  Porto gjorde mycket bra ifjol och blir en tuff nöt att knäcka för ett Atléti som inte varit 100%-igt ännu vare sig offensivt eller defensivt.
 5. Sporting Lissabon – Ajax (X, 2)
  Även om Ajax har högre höjd ligger 0-4 mot PSV och skaver något och nyblivna mästarna Sporting är alltjämt obesegrat i säsongsupptakten.
 6. Club Brügge – PSG (2)
  Frågan är väl egentligen när PSG gör första målet hur många som följer därefter om man ställer upp som förväntat med Neymar och Messi.
 7. Bristol City – Luton (1, 2)
  Båda lagen har kommit bra in i säsongen men Bristols hemmaspöke och Lutons inbördes segrar ifjol befogar att inleda streckningen från höger.
 8. Birmingham – Fulham (X, 2)
  Fulham har varit snäppet starkare tre gånger om inbördes men Birmingham viker inte ner sig så en ny tajt tillställning är att vänta.

Vilken insats lirar du den här veckan? Spela Topptipset hos Svenska Spel med hjälp av Spelkanalens analys och var med i snacket om högvinsterna du också. Lycka till i jakten mot 8 rätt!