Med 15 nya jackpottmiljoner i potten precis som föregående tipslördag blickar vi återigen mot England för kupongens 13 matcher. De inledande fem hämtas från Premier League, som även bidrar med kupongens sena matchstart i och med Aston Villa – Everton, med resterande från The Championship. Spelstopp 15.59 lördag 18 september.

Match i fokus

Aston Villa har inte riktigt fått luft under vingarna sedan Jack Grealish lämnade för Manchester City och det är tydligt att klubben fortfarande söker efter rätt väg framåt. Inledningsvis såg det bra ut mot Chelsea men tar man inte sina chanser kommer ett lag av den kvalitén till slut att sätta sina vilket också blev fallet. Andra raka bortaförlusten i ligan tack vare 0-3 blev ett faktum varpå The Villains får hoppas att hemmafansen kan ge dem en skjuts när en ny tuff match väntar. Everton har 10 inspelade poäng av 12 möjliga och ser jämförelsevis aningen mer stabilt ut med tanke på att även dem tvingats till drastiska förändringar under sommaren. Den här matchen har alla möjligheter att spegla lagens båda möten ifjol då exempelvis Jack Grealish knappt deltog, vilket bl a innebar två jämna matcher utan mycket att skilja dem åt.

Kupongens spik

Birmingham ställdes mot seriens bästa lag i senaste ligaomgången när Fulham gästade och åkte hem med en övertygande 4-1 seger. Inte mycket att göra åt när ett lag av den kvalitén levererar vilket Birmingham fick erfara också mot Bournemouth som också dem tillhör ligans främsta utmanare om uppflyttning. Här erbjuds dock The Blues en fin chans att studsa tillbaka omgående när nykomlingen Peterborough står för motståndet. Hemmalaget har fått en tuff start på säsongen med fem förluster på sju omgångar som dessutom genererat flest insläppta mål såhär långt med 17 stycken. Boro har ännu inte hållt nollan på sina åtta tävlingsmatcher och har en tuff utmaning mot Birminghams anfallstyngd i form av Troy Deeney, Scott Hogan och Lukas Jutkiewitcz.

Kupongens skrälldrag

Bristol City tappade två poäng på tilläggstid senast mot Luton efter en målvaktstavla, vilket i slutändan innebar att sviten om 13 raka matcher utan seger på hemmaplan adderades med ytterligare en. Det var dessutom andra gången den här säsongen som Bristol tappade poäng tack vare ett sent baklängesmål vilket såklart strör mer salt i såren sett till en annars positiv säsongsinledning. Men även om poängtappet såklart var surt och en hemmaseger i det läget var oerhört välbehövlig går det inte att säga annat än att Luton förtjänade kvitteringen. Bättre fokus kommer krävas här då QPR visat fin form framför mål såhär långt och kliver in här som klara favoriter efter att fått bra fart in i säsongen. Bristol har dock åkt härifrån med tre pinnar två säsonger i rad och kan mycket väl utnyttja att hemmalaget fortsättningsvis släpper in en hel del mål.

Stryktipset lilla systsemet – 216 rader

 1. Burnley – Arsenal (1, X, 2)
  Trots första segern för säsongen är Arsenal långt ifrån ett säkert kort och de brukar ha problem med Burnleys fysik varpå gardering är ett måste.
 2. Liverpool – Crystal Palace (1)
  Liverpool är solklara favoriter men Palace bör ändå kunna göra bättre ifrån sig här än lagens senaste möten i skuggan av hemmalagets Champions League-triumf.
 3. Manchester City – Southampton (1)
  Håller City bara fokus kan inte många stå emot och Southampton ser inte starkare ut den här säsongen än ifjol då de åkte härifrån med 2-5.
 4. Aston Villa – Everton (X)
  Sist ut på kupongen och en jämn liksom vidöppen match att vänta där Villas hemmafavör kanske kan bli den avgörande faktorn om någon.
 5. Norwich – Watford (1)
  Nykomlingsmöte som kan vara nog så avgörande i slutändan och efter Norwichs tuffa start är det inte konstigt om fansen siktat in sig på seger här.
 6. Barnsley – Blackburn (1, 2)
  Formen må tala för Blackburn men laget som spelat hemma, där Barnsleys enda seger hittills kommit, har vunnit de fyra senaste inbördes matcherna.
 7. Cardiff – Bournemouth (2)
  De tre senaste omgångarna har knappast varit friktionsfria för Cardiff som möter ett Bournemouth som visat klassen två gånger på kort tid nu.
 8. Derby – Stoke (X, 2)
  Det sprudlar inte direkt om Derby men att frustrera sig till ett kryss verkar de kapabla till och Stoke lär behöva ett tidigt mål här för att segra.
 9. Luton – Swansea (1)
  Det fortsätter att gå tungt för Swansea som inte får spelet att stämma tillräckligt väl för att skapa chanser vilket Luton kommer utnyttja till max.
 10. Millwall – Coventry (1, X, 2)
  Gyökeres fortsätter göra avtryck i Coventry som dock har en tuff uppgfift här mot hemmastarkt Millwall som söker revansch från ifjol.
 11. Preston – West Bromwich (X, 2)
  Vinden verkar ha vänt i Preston men West Brom som fortfarande inte förlorat i ligaspelet blir inte lättare att lösa poäng mot än Sheffield senast.
 12. Peterborough – Birmingham (2)
  Perfekt läge för Birmingham att snabbt studsa tillbaka mot formsvaga nykomlingen vars defensiv inte räckt till såhär långt.
 13. QPR – Bristol City (1, 2)
  Det är svårt att gå emot målglada QPR för tillfället men Bristol kan nog få in en boll eller två och har vunnit här två säsonger i rad trots allt.

Stryktipset stora systemet – 1024 rader

 1. Burnley – Arsenal (X, 2)
 2. Liverpool – Crystal Palace (1, X)
 3. Manchester City – Southampton (1)
 4. Aston Villa – Everton (X)
 5. Norwich – Watford (1, 2)
 6. Barnsley – Blackburn (1, 2)
 7. Cardiff – Bournemouth (X, 2)
 8. Derby – Stoke (X, 2)
 9. Luton – Swansea (1, X)
 10. Millwall – Coventry (1, X)
 11. Preston – West Bromwich (X, 2)
 12. Peterborough – Birmingham (2)
 13. QPR – Bristol City (1, 2)

Vilket system ryggar du den här veckan? Spela Stryktipset hos Svenska Spel med hjälp av Spelkanalens analys och var med i kampen om miljonerna du också. Stort lycka till i jakten på 13 rätt!