Lönehelg och dessutom 25 hisnande miljoner extra i jackpott är något alldeles särskilt en septemberdag som denna. Veckans helengelska kupong blir att bita i med fem matcher från Premier League och resterande från The Championship där match 1 avslutar kl. 18.30. Med få klara favoriter kan det bli fin utdelning i slutändan där det kanske är läge att lägga ett större system om möjligheten finns. Spelstopp 15.59 lördag 25 september.

Match i fokus

Brentford har visat sig vara en pigg nykomling såhär långt som hävdat sig väl mot mer erfaret Premier League-motstånd. Höjdpunkten utöver premiärsegern mot Arsenal var tveklöst den kontrollerade insatsen mot Wolves i den förra omgången där skyttekungen Ivan Toney på allvar fick presentera sig. Anfallaren var delaktig i båda målen och verkar mer än redo att visa vad han kan på den här nivån likt fjolårets Ollie Watkins i Aston Villa eller Brightons Neal Maupay före det, också han med förflutet i Brentford. En vanlig eftermiddag har kanske inte Brentford mycket att hämta mot ett Liverpool i nuvarande form, å andra sidan har Liverpool Champions League härnäst. Hemmalaget håller absolut en nivå för att göra saker och ting problematiskt här men eftersom matchen är sist ut på kupongen är det lika bra att lita till favoriten, hoppas att man är med i övriga 12 inför matchen och sedan kunna ’betta emot’ Liverpool för att säkra utdelning.

Kupongens spik

Sheffield United inledde förvisso säsongen tillbaka i The Championship relativt svagt men det är heller inte särskilt ovanligt för ett nyss nedflyttat lag att ta ett tag på sig att ’värma upp’. Men i takt med att målen hittat in på sistone har även poängen börjat trilla in på kontot och The Blades har nu gått sex matcher i rad utan förlust – och plockat sina två första segrar i ligan. Sheffield stod också upp bra mot Southampton i veckans ligacupomgång vilket ytterligare stärker självförtroendet att det finns tillräckligt med kvalitet för att göra sejouren i andradivisionen kortvarig. Hemma på Bramall Lane har Sheffield gjort minst två mål i fyra raka matcher och med fansens stöd ska man kunna manövrera ett Derby som återigen skapat rubriker utanför planen på grund av klubbens ekonomi – som gjort laget till ny jumbo efter 12 minuspoäng som straff. I senaste ligaomgången lyckades Derby kräma ut något alldeles extra mot ett formstarkt Stoke men frågan är om de har kraften att upprepa det här på bortaplan mot en ny formstark, och i grunden bättre, motståndare.

Kupongens skrälldrag

Norwich må ha förlorat fem raka ligamatcher och borde stått upp bättre mot Watford förra helgen, men mot ett Everton som saknar flera viktiga kuggar kliver man in utan mycket att förlora. Nykomlingen visade mot Liverpool i Ligacupen att säsongsinledningen än så länge inte tärt på vare sig självförtroende eller mod att gå framåt med tillit till det egna spelet – varpå slutresultatet var i hårdaste laget. Ingen räknar med att Norwich ska vinna här vilket, sett till förutsättningarna med skador och bortfall i hemmalaget, passar dem alldeles utmärkt. Everton föll ihop oroväckande fort när Aston Villa väl gjorde 1-0 förra helgen och lyckades dessutom åka ut på straffar mot QPR i veckans cupmatch efter 2-2 under ordinarie tid. Det leder till flertalet frågor över Rafa Benitez och hans Everton som fortfarande har en del kvar till toppformen – och som kan få problem att föra den här matchen på det sätt som de önskat. Norwich vann här på Goodison Park senast de var uppe i Premier League under liknande förutsättningar inför matchen och kan mycket väl lyckas med något liknande nu.

Stryktipset lilla systemet – 192 rader

 1. Brentford – Liverpool (2)
  Sist ut på kupongen kliver Liverpool in mot nykomlingen Brentford som självklara favoriter efter en vass säsongsinledning utan förlust såhär långt.
 2. Leeds – West Ham (1, 2)
  Hemmalagets ’high risk, high reward’-mentalitet har inte genererat någon seger ännu men nog är det en tidsfråga innan det släpper för dem.
 3. Leicester – Burnley (1)
  Marginalerna var sannerligen emot Leicester senast men hemma mot formsvagt Burnley som inte vunnit här på 10 försök finns läge till revansch.
 4. Everton – Norwich (X, 2)
  Everton föll ihop oroväckande snabbt mot Villa senast och får passa sig med sin decimerade elva mot redan uträknat Norwich som har allt att vinna här.
 5. Watford – Newcastle (X)
  Inget av lagen trivs med att föra spelet vilket mycket väl kan innebära att de tar ut varandra i slutändan i en match som kan ha betydelse mot säsongsslutet.
 6. Blackburn – Cardiff (X)
  En stark start för Cardiff har kommit av sig mot slutet men mot ett Blackburn som inte riktigt har någon ’killer edge’ är ett nytt kryss lagen emellan troligt.
 7. Birmingham – Preston (X, 2)
  Två jobbiga förluster i rad för Birminghams del skapar problematiska förväntningar inför ett Preston som plötsligt börjat få upp farten.
 8. Blackpool – Barnsley (1, X, 2)
  Ett ojämt Blackpool kan få med sig samtliga poäng här om Barnsleys ineffektivitet fortsätter i en match där första målet mycket väl kan avgöra.
 9. Bristol City – Fulham (X, 2)
  Som Stoke och Reading visat är inte Fulham omöjliga att slå och Bristol är trots allt ett hårt jobbande lag som kan hantera en dominant favorit.
 10. Nottingham Forest – Millwall (1, X)
  Tränarbytet fick effekt omgående för Forest och mer är att vänta under Steve Cooper som bör kunna lyfta klubben med början mot bortasvagt Millwall.
 11. Sheffield United – Derby (1)
  All den kvalitet som Sheffield besitter börjar långsamt materialisera sig även i tabellen och ett fortsatt krisande Derby ska väga för lätt på resande fot.
 12. Stoke – Hull (1)
  Inte mycket talar för Hulls formkurva ska vända den närmsta tiden vilket revanschsuget Stoke efter förlusten förra helgen ska kunna utnyttja.
 13. Swansea – Huddersfield (1, 2)
  Nog kan Swansea bättre än vad de visat hittills men tills dess att resultaten vänder är det läge att gardera upp och Huddersfield är inte oävna.

Stryktipset stora systemet – 1024 rader

 1. Brentford – Liverpool (2)
 2. Leeds – West Ham (X, 2)
 3. Leicester – Burnley (1)
 4. Everton – Norwich (X, 2)
 5. Watford – Newcastle (1, X)
 6. Blackburn – Cardiff (1, X)
 7. Birmingham – Preston (1, 2)
 8. Blackpool – Barnsley (1, X)
 9. Bristol City – Fulham (X, 2)
 10. Nottingham Forest – Millwall (1, X)
 11. Sheffield United – Derby (1)
 12. Stoke – Hull (1, X)
 13. Swansea – Huddersfield (1, 2)

Vilket system ryggar du den här veckan? Spela Stryktipset hos Svenska Spel med hjälp av Spelkanalens analys och var med i kampen om miljonerna du också. Stort lycka till i jakten på 13 rätt!