Det smäller rejält under söndagens utbud som avslutar spelomgången innan landslagsuppehållet tar vid. Toppmöte i Premier League och Serie A liksom stockholmsderbyt på Tele2 står på agendan den här veckan som dessutom resulterat i 4 miljoner extra i jackpott. Med många högstreckade favoriter är det läge att spela ett större system alternativt ett reducerat system för att få med flera fina skrällchanser. Notera även att match 5 är sist ut med avspark 20.45! Spelstopp 14.59 söndag 3 oktober.

Match i fokus

Liverpool toppar tabellen efter en spelmässigt övertygande och resultatmässigt fin inledning av säsongen där The Reds som enda lag hittills noterats för noll förluster i ligaspelet. Bakom dem jagar de regerande mästarna Manchester City som nu gästar Anfield i en tidig seriefinal. Ifjol var 4-1 segern här en av nycklarna till att City kunde dra ifrån övriga i titelstriden efter att Liverpool stått som serieledare vid jul. Hemmalaget har dock kommit till den här säsongen med en helt annan energi än under fjolåret och är tillbaka i sitt forna målfarliga jag. Med ett målsnitt på 2,5 mål per match, Mohamed Salah i kanonform och ett självförtroende på topp kliver man in i det här toppmötet som favoriter med ett fullsatt Anfield i ryggen. Man City har kapacitet såklart, de visades mot Chelsea i London förra helgen bl a, men synades också rejält mot PSG i veckan. Liverpool påminner på många sätt om PSG och det här riskerar att bli en ganska ensidig historia förutsatt att Liverpool kommer rätt in i matchen.

Kupongens spik

Kalmar har knappast gett upp om en topp-4 placering med tanke på den senaste tidens form och självförtroende. Tränare Henrik Rydström har äntligen börjat få lite kontinuerlig utdelning och allt det hårda jobb som klubben lagt ner ger nu resultat – framförallt i offensiven där lagkapten Jonathan Ring stått för flertalet fina insatser. Kalmar bör således kunna kliv in i den här matchen mot Sirius redo att ta initiativet och får man bara in första målet ska inte segern vara hotad. Sirius har efter bottentrion släppt in flest mål i Allsvenskan hittills och trivs inte alls lika bra borta som hemma där man släppt in dubbelt så många mål exempelvis. Med blott två bortasegrar på kontot såhär långt är det inte konstigt att oddssättningen ger bra betalt på allt annan är hemmaseger.

Kupongens skrälldrag

Fiorentina smyger alltjämt med i toppen av tabellen efter fyra segrar på de sex inledande omgångarna. Senast mot Udinese var det återigen Dusan Vlahovic som avgjorde då serben även den här gången var säkerheten själv från straffpunkten med sitt fjärde mål för säsongen. Adderar man insatserna mot både Atalanta och Inter, även den senare innebar förlust i slutändan, finns det gott hopp om att Fiorentina har en fin säsong att summera till våren. Här möter man visserligen ett formstarkt Napoli som sett otroligt fina ut inledningsvis men gästerna är möjligen inte helt hundra fysiskt sett efter onsdagens tuffa möte med Spartak Moskva i Europa League. En laddad insats av hemmalaget, som får tillbaka Nico González här, kan mycket väl störa Napoli tillräckligt mycket för att sno åt sig samtliga poäng – och ta revansch på fjolårets 0-8 sammanlagt i ligaspelet. Vlahovic bl a lär i alla fall vilja utöka sin målskörd och hålla målsnittet intakt gentemot fjolåret som såg honom nå drömgränsen 20+ ligamål under en säsong.

Europatipset lilla systemet – (R) 144-4-4

 1. Liverpool – Manchester City (1)
  Hemma på Anfield i den formen Liverpool är i både fysiskt och mentalt är ingen lätt match för någon och City är inget undantag.
 2. Tottenham – Aston Villa (X, 2)
  Det svänger frist i Tottenham som inte får till någon kontinuitet något ett mer organiserat Villa kan utnyttja till fullo precis som här ifjol.
 3. West Ham – Brentford (1, 2)
  Man gör nog bäst i att inte underskatta nykomlingen Brentfords chanser i detta derby trots West Hams fina inledning vilket öppnar för en händelserik tillställning.
 4. Crystal Palace – Leicester (1, 2)
  Trots hög kapacitet har inte Leicester tagit fart ännu och ett allt bättre Crystal Palace som ännu inte förlorat hemma kan mycket väl sätta fler käppar i hjulet för gästerna.
 5. Atalanta – Milan (2)
  Sist ut på kupongen hittar vi detta guldkorn där visserligen Atalanta kommer bjuda upp men ett stabilt Milan har goda möjligheter att segra i precis som i våras.
 6. Fiorentina – Napoli (1, X, 2)
  Napoli kliver in som farligt stora favoriter mot ett Fiorentina som sett överraskande bra ut inledningsvis och en Vlahovic i fin målform.
 7. Espanyol – Real Madrid (2)
  Real har inte mycket val än att trycka till nykomlingen Espanyol här efter veckans fiasko i Champions League hemma på Bernabéu som sved ordentligt.
 8. Villareal – Betis (1, X, 2)
  Nog är Villareal ytterligare en favorit i fara när svårslagna och formstarka Betis, som tog fyra pinnar av Villareal ifjol och bl a vann här, kommer på besök.
 9. Lille – Marseille (2)
  Med Dimitri Payet tillbaka fungerar saker och ting betydligt bättre för Marseille med goda chanser här mot mästarna som fått sval inledning på säsongen.
 10. AIK – Djurgården (X, 2)
  Superläge för Djurgården att rycka i toppen och skaka av sig AIK och seger här för DIF skulle innebära fin revansch för det senaste derbyt.
 11. IFK Norrköping – Hammarby (1, X, 2)
  SM-guldet må vara utom räckhåll men det finns alltjämt mycket kvar att spela om för denna formstarka duo i en match som lär kunna se en hel del mål.
 12. Kalmar – Sirius (1)
  Bortasvaga Sirius har en tuff uppgift mot ett av seriens mest formstarka lag för tillfället där första målet har potential att förlösa hemmalaget mot en bekväm seger.
 13. Örebro – Häcken (1, X, 2)
  Ångestladdat bottenmöte mellan två lag i desperat behov av tre poäng vilket öppnar för en liknande matchbild som senast lagen möttes vilket blev målrikt.

Europatipset stora systemet – 1024 rader

 1. Liverpool – Manchester City (1)
 2. Tottenham – Aston Villa (X, 2)
 3. West Ham – Brentford (1, 2)
 4. Crystal Palace – Leicester (1, 2)
 5. Atalanta – Milan (X, 2)
 6. Fiorentina – Napoli (1, 2)
 7. Espanyol – Real Madrid (2)
 8. Villareal – Betis (1, X)
 9. Lille – Marseille (X, 2)
 10. AIK – Djurgården (X, 2)
 11. IFK Norrköping – Hammarby (X, 2)
 12. Kalmar – Sirius (1)
 13. Örebro – Häcken (1, 2)

Vilket system ryggar du den här veckan? Spela Europatipset hos Svenska Spel med hjälp av Spelkanalens analys och var med i kampen om miljonerna du också. Stort lycka till i jakten på 13 rätt!