Med landslagsuppehållet blir utbudet på tipskupongerna något begränsat varpå Europatipset spelas redan under torsdagen med samma matcher som Topptipset har på sin kupong. Väljer man dock dessa 13 matcher tillkommer ett par fina skrällmöjligheter från det sydamerikanska kvalet, och det vill man ju inte missa? Spelstopp 17.59 torsdag 11 november.

Europatipset lilla systemet – 216 rader

 1. Georgien – Sverige (2)
  Sverige är nära VM-platsen nu men kan inte ropa hej än utan planenligt säkra segern mot ett på pappret betydligt sämre Georgien.
 2. Grekland – Spanien (1, X, 2)
  Spanien går in som solklara favoriter men ett par tunga avbräck ger ändå ett motiverat Grekland en chans, inte minst sett till hur Sverige chockade Spanien.
 3. Rumänien – Island (1)
  Stark hemmafördel för ett Rumänien som vann senast lagen möttes och dessutom kan säkra playoff-platsen vid tre poäng här.
 4. Irland – Portugal (2)
  En liten baksmälla efter EM gav sånär Irland tre poäng senast lagen möttes men Ronaldo kom sin vana trogen till undsättning och avgör även här.
 5. Slovakien – Slovenien (X)
  Jämnt att vänta här precis som vanligt trots att chansen till playoff försvunnit, frågan är vem som vill det mest?
 6. Armenien – Nordmakedonien (X, 2)
  0-0 senast lagen möttes innebär att båda lagen fortfarande har chans att nå playoff, men då gäller det att vinna här vilket landar troligen i ett nytt kryss.
 7. Azerbajdzjan – Luxemburg (2)
  Luxemburg har vunnit två av lagens tre senaste möten och med höstens stjärnskott Sebastien Thill i startelvan bör man ligga närmast segern.
 8. Ryssland – Cypern (1)
  Ryssland har gått som tåget i kvalet sedan förbundskaptensbytet och bör kunna få in ett par bollar på nästjumbon Cypern som inte har mycket att sätta emot.
 9. Ecuador – Venezuela (1)
  Nog trivs Ecuador hemma och bör kunna ta revansch mot jumbon Venezuela som förlorat sex av sex bortamatcher i kvalet hittills.
 10. Paraguay – Chile (X, 2)
  Förbundskaptensbytet i Paraguay bör kunna ge effekt mot ett Chile som kan bättre men fortfarande är ojämnt och inte att lita på.
 11. Brasilien – Colombia (1, X)
  Frågan är hur motiverade Brasilien kommer vara här mot ett hårt spelande Colombia som blivit en riktig rival.
 12. Peru – Bolivia (1, X, 2)
  Det hör knappast till vanligheten att Bolivia vinner matcher på resande fot men någon gång ska trenden brytas och man slog trots allt Peru senast lagen möttes!
 13. England U21 – Tjeckien U21 (1, X, 2)
  Ett mer namnkunnigt England kliver in som klara favoriter men Tjeckien har gjort bra ifrån sig i detta sammanhang det senaste året och kan överraska!

Europatipset stora systemet – 1024 rader

 1. Georgien – Sverige (2)
 2. Grekland – Spanien (X, 2)
 3. Rumänien – Island (1)
 4. Irland – Portugal (X, 2)
 5. Slovakien – Slovenien (1, X)
 6. Armenien – Nordmakedonien (X, 2)
 7. Azerbajdzjan – Luxemburg (X, 2)
 8. Ryssland – Cypern (1)
 9. Ecuador – Venezuela (1, X)
 10. Paraguay – Chile (X, 2)
 11. Brasilien – Colombia (1, X)
 12. Peru – Bolivia (1, 2)
 13. England U21 – Tjeckien U21 (1, 2)

Vilket system ryggar du den här veckan? Spela Europatipset hos Svenska Spel med hjälp av Spelkanalens analys och var med i kampen om miljonerna du också. Stort lycka till i jakten på 13 rätt!