FA-cuphelgen rullar vidare och även söndagens kupong på Europatipset plockar fram fyra matcher från den anrika turneringen. Dem får sällskap av ett par riktigt tunga toppmatcher från Serie A och La Liga för att inte glömma av Lyon mot PSG som är en av de sista matcherna tidsmässigt. Spelstopp 14.59 söndag 9 januari.

Europatipset lilla systemet – 216 rader

 1. West Ham – Leeds (1)
  Det finns inga hinder för att West Ham inte ska försöka sig på att gå hela vägen i FA-cupen och mot ett Leeds som fortsatt har problem har ett mer motiverat The Hammers en toppchans att avancera.
 2. Nottingham Forest – Arsenal (X, 2)
  Arsenal fortsätter att imponera spelmässigt och FA-cupen är alltid högt prioriterat, varpå en stark elva är att förvänta här vilket ska vara numret större än Nottingham även om det kan sitta långt inne.
 3. Wolves – Sheffield United (1)
  Frågan är hur pass motiverade Wolves är vad gäller cupspelet, men om Ligacupen är något att gå på kommer Bruno Lage att ställa upp så gott som starkast möjliga elva för att bygga vidare på den senaste sviten.
 4. Charlton – Norwich (1, X, 2)
  Nog verkar det som att Norwich riskerar att lämna turneringen tidigt då fokus bör ligga på onsdagens möte borta mot West Ham, vilket gör att garderingen streckas tidigt.
 5. Roma – Juventus (2)
  Nu är visserligen inte Juventus på något sätt en favorit att luta sig emot men det är inte heller Roma när det vankas toppmöten, och med nya bortfall i försvaret går hemmalaget knappast säkert här.
 6. Inter – Lazio (1)
  Med tanke på hur många och såklart också hur ofta Lazio släpper in mål blir det helt klart intressant att se hur pass väl de kan stå upp mot ligans bästa lag som dessutom ännu inte förlorat på hemmaplan.
 7. Sevilla – Getafe (1)
  Med ett ordentligt och välbehövligt uppsving den senaste tiden formmässigt siktar Getafe på andra raka superskrällen, men Sevilla lär knappast gå bort sig hemma i Andalusien mot ett lag de brukar trivas mot.
 8. Osasuna – Cadiz (1, X, 2)
  Streckfördelningen ger gästande Cadiz oförtjänt lite cred att åka ifrån Pamplona med några poäng, men Osasuna har inte heller fått särskilt bra utdelning på sistone varpå X2 rensar fint!
 9. Alavés – Athletic Bilbao (2)
  Svårslagna Athletic Bilbao som, ledda av klubbikonerna I¨ñaki Williams och Iker Muniaín, gör mycket av lite under coach Marcelino och fortsätter att imponera under radarn – bra chansspik!
 10. Villareal – Atlético Madrid (1, X)
  Toppmöte i La Liga där Villareal har såväl hemmafördel och formen på sin sida, vilket ska räcka till minst en poäng mot ett Atléti som fortsätter leta efter kontinuitet.
 11. Lyon – PSG (1, X, 2)
  Med en diger lista av spelare som ej är tillgängliga är det ett decimerat PSG som kommer till spel här, vilket gör att poängchanserna i stort sett vilar på Kylian Mbappés axlar – vilket öppnar för hemmalaget!
 12. Hertha Berlin – Köln (X)
  Nog är det svårt att plocka ut en given vinnare här med tanke på utgångsläget med skador och sjukdomar, och då inget lag kryssar oftare än Köln är delad pott en bra chansspik.
 13. Bochum – Wolfsburg (1, X)
  Precis som senast lagen möttes har Wolfsburg mycket att göra innan tre poäng kan bärgas, och med tanke på hur det såg ut före uppehållet är det inte så svårt att helt välja bort tvåan till förmån för nykomlingen med sin hemmafördel.

Europatipset stora systemet – 1024 rader

 1. West Ham – Leeds (1)
 2. Nottingham Forest – Arsenal (X, 2)
 3. Wolves – Sheffield United (1, X)
 4. Charlton – Norwich (1, X)
 5. Roma – Juventus (2)
 6. Inter – Lazio (1)
 7. Sevilla – Getafe (1, X)
 8. Osasuna – Cadiz (1, X)
 9. Alavés – Athletic Bilbao (X, 2)
 10. Villareal – Atlético Madrid (1, X)
 11. Lyon – PSG (1, X)
 12. Hertha Berlin – Köln (X, 2)
 13. Bochum – Wolfsburg (1, X)

Vilket system ryggar du den här veckan? Spela Europatipset hos Svenska Spel med hjälp av Spelkanalens analys och var med i kampen om miljonerna du också. Stort lycka till i jakten på 13 rätt!