Fotbollen runt om Europa rullar vidare och den här söndagen är det toppfotboll från Serie A och titelmatch i spanska supercupen som står på schemat, två matcher som bör bli riktigt sevärda. Spelstopp 14.59 söndag 16 januari.

Europatipset lilla systemet – 216 rader

 1. Tottenham – Arsenal (1, X, 2)
  Eftersom denna match lottas med jämn fördelning måste helgarderingen med här.
 2. Liverpool – Brentford (1)
  Även om Liverpool inte är på topp för tillfället är dem tillräckligt bra och tillräckligt påslagna för att vinna detta så länge man får spela 11 mot 11.
 3. West Ham – Leeds (1, 2)
  Nu talar det mesta för att West Ham tar detta återigen men om Leeds börjar få tillbaka lite folk som det sägs kan tvåan rensa många system!
 4. Atalanta – Inter (2)
  Inter har serieledningen i egna händer men skulle behöva trycka ifrån ytterligare, varpå en seger här som följer cuptiteln senast vore ett bra statement.
 5. Roma – Cagliari (1)
  När Roma spelar som bäst finns det mycket att gilla med deras sätt att spela och nog förtjänade dem bra mycket mer än matchen mot Juventus gav.
 6. Venezia – Empoli (X, 2)
  Hemmalaget är i allra högsta grad indraget i bottenstriden och det är något som gästerna med sin frejdiga offensiv ska kunna utnyttja.
 7. Real Madrid – Athletic Bilbao (X)
  Räkna med en tuff och målsnål tillställning när dessa två drabbar samman återigen där det inte går att utesluta ett straffavgörande!
 8. Marseille – Lille (1, X, 2)
  Öppet och sevärt att vänta i Marseille där gästerna sällan lämnar med tre pinnar men som har bra chans nu när dem kommit in i säsongen.
 9. Strasbourg – Montpellier (2)
  Hemmalaget saknar bägge sina två bästa målskyttar här vilket lär bli kännbart, varpå Montpellier som också vann senast lagen möttes i cupen har ett gyllene läge att närma sig topp-4.
 10. Troyes – Lyon (2)
  Efter idel kryss är det dags för Lyon att börja vinna lite matcher och mot ett målsnålt Troyes bör man gilla sina chanser att kunna spela lite mer offensiv fotboll än senast mot PSG.
 11. Lorient – Angers (1, X, 2)
  Jämnt och öppet att vänta här mellan två lag som inte spelat på 3-4 veckor, med en stor risk för en ganska dålig fotbollsmatch utan särskilt många chanser.
 12. Augsburg – Eintracht Frankfurt (X, 2)
  Hade det inte varit för att Augsburg spelar hemma hade spiken på Frankfurt suttit fint, men med tanke på att gästerna sällan håller nollan kan detta mycket väl sluta med delad pott.
 13. Bielefeld – Greuther Fürth (1)
  Sent ska syndaren vakna och det gäller inte minst för Bielefeld som tagit hälften av sina poäng på de fem senaste matcherna, och med siktet på tre nya mot hopplösa jumbon Fürth bör formen kunna hålla i sig ett tag till.

Europatipset stora systemet – 864 rader

 1. Tottenham – Arsenal (1, X, 2)
 2. Liverpool – Brentford (1)
 3. West Ham – Leeds (1, 2)
 4. Atalanta – Inter (2)
 5. Roma – Cagliari (1)
 6. Venezia – Empoli (X, 2)
 7. Real Madrid – Athletic Bilbao (X, 2)
 8. Marseille – Lille (1, X, 2)
 9. Strasbourg – Montpellier (2)
 10. Troyes – Lyon (2)
 11. Lorient – Angers (1, X, 2)
 12. Augsburg – Eintracht Frankfurt (X, 2)
 13. Bielefeld – Greuther Fürth (1, 2)

Vilket system ryggar du den här veckan? Spela Europatipset hos Svenska Spel med hjälp av Spelkanalens analys och var med i kampen om miljonerna du också. Stort lycka till i jakten på 13 rätt!