Det råder fortfarande cupsäsong i de stora europeiska fotbollsligorna och tisdagens kupong ser bl a fram emot tyska DFB Pokal samt italienska Coppa Italia. Men det ska passas på att klämmas in några ligaomgångar också innan landslagsuppehållet vid månadsskiftet där Englands tre högsta serier tar kupongens fyra första matcher. Spelstopp 20.44 tisdag 18 januari.

Topptipset – 64 rader X 3kr

 1. Brighton – Chelsea (X, 2)
  Graham Potter går för tredje raka utan förlust mot Thomas Tuchels Chelsea här och sett till hur det såg ut sist lagen möttes är ett oavgjort resultat mycket möjligt.
 2. Fulham – Birmingham (1)
  Tre raka segrar har fått fart på Fulham igen och när deras offensiva kuggar är i den här formen går det inte att stoppa dem, i alla fall krävs det mer än vad Birmingham mäktar med för tillfället.
 3. Preston – Sheffield United (1, 2)
  Det har varit en tung vecka som föranleder den här matchen för Preston som åkt på två sena och matchavgörande baklängesmål, något som gästande Sheffield möjligen kan utnyttja till sin fördel här.
 4. AFC Wimbledon – Portsmouth (X, 2)
  Båda lagen är i stort behov av poäng här men av helt olika anledningar och nog är det gästande Pompey som kommer föra den här matchen, frågan är bara hur långt det räcker?
 5. Juventus – Sampdoria (1)
  Hemmastarka Juventus har inte förlorat under ordinarie tid sedan slutet av november och kliver in som solklara favoriter mot ett Sampdoria som bara hållt nollan två gånger på hela säsongen.
 6. Cadiz – Espanyol (X, 2)
  Sju raka utan seger, tre i rad utan att göra mål och förändringar på tränarbänken har inte direkt gjort underverk för självförtroendet i Cadiz som står inför en ny svårlöst utmaning.
 7. St Pauli – Dortmund (X, 2)
  Tyska cupen brukar kunna bjuda på en och annan skräll och nog finns det viss risk att Dortmund får problem här, men krysset ska räcka som gardering om gästerna kommer med bästa möjliga elva här.
 8. Bochum – Mainz (1, X)
  Det råder en stark hemmafördel här och nykomlingen Bochum har också revansch att utkräva från helgens ligamöte, vilket gör det motiverat att utgå från vänster!

Vilken insats lirar du den här veckan? Spela Topptipset hos Svenska Spel med hjälp av Spelkanalens analys och var med i snacket om högvinsterna du också. Lycka till i jakten mot 8 rätt!