Det är en maxad lördagskupong och fotbollshelg som väntar innan ett kortare men likväl underligt landslagsuppehåll nästkommande vecka. Fyra matcher från Premier League och nio från The Championship är vad som väntar denna tipslördag som återser ett par riktigt tunga förhandsfavoriter. Spelstopp 15.59 lördag 22 januari.

Stryktipset lilla systemet – 192 rader

 1. Southampton – Manchester City (X, 2)
  Precis som vanligt när dessa möts är det väldigt lite som talar för annat än att City vinner, men då deras försprång i ligan möjliggör en och annan ’slip-up’ i titelracet kanske blixten slår ner två gånger för Southampton denna säsong?
 2. Manchester United – West Ham (X)
  Hemmalaget må vara det större laget men gästerna är för tillfället det klart bättre fungerande, dock släpper West Ham in alltför många mål för att kunna litas på helt och hållet.
 3. Leeds – Newcastle (1, X, 2)
  Någon gång kommer första bortasegern för Newcastle och ett Leeds som fortsatt är oberäkneliga ser ut att bli väl överstreckade här sett till lagens förra möte som blev en öppen historia.
 4. Brentford – Wolves (2)
  Det är något stillsamt över detta Wolves som passande nog smugit upp bakifrån vad gäller Europa-platserna under hösten, och på nuvarande form är en 1-0 seger och revansch för returen i september inte alls omöjligt.
 5. Blackpool – Millwall (1, X)
  Ingen av dessa imponerar nämnvärt för tillfället men hemmafördelen och det faktum att Millwall saknar flertalet viktiga offensiva kuggar här gör att 1X räcker långt.
 6. Bournemouth – Hull (1, X)
  Med lite för många poängtapp den senaste tiden är det nog säkrast att även i fortsättningen gardera upp Bournemouth, inte minst med tanke på gästernas fina insats senast mot Blackburn.
 7. Birmingham – Barnsley (X)
  Två av ligans formsvagaste lag drabbar samman och det lär säkerligen bli långt från en vacker syn, och då båda lagen tar alla poäng de kan få i det här läget ligger spikkrysset nära till hands.
 8. Coventry – QPR (X, 2)
  Trots hemmafördelen för Coventry här lämnar formen den senaste tiden alltjämt en del att önska, varpå det inte är särskilt betungande att utgå från höger i och med QPR:s fina offensiva förmågor.
 9. Reading – Huddersfield (1, 2)
  Det ser inte ut att finnas mycket som kan rädda Reading i nuläget men i elvan finns det potential att göra mer än vad som krämats ur hittills, kanske att Jon Swift exempelvis har en sån där eftermiddag där allt bara stämmer?
 10. Sheffield United – Luton (2)
  Med smekmånaden över i hemmalaget efter tränarbytet har poängtappen också kommit som ett brev på posten, något som ett lurigt Luton kan utnyttja till fullo med sina offensiva kvalitéer.
 11. Stoke – Fulham (2)
  Säga vad man vill om Fulham för tillfället men inte är det läge att gå emot dem riktigt än, särskilt inte då Stoke saknar en handfull ordinarie här och föll med klara 0-3 i höstens returmöte.
 12. Swansea – Preston (1)
  Ryan Lowe har ännu inte förlorat under ordinarie tid sedan han tog över Preston i början av december, men här väntar en lurig utmaning mot ett Swansea som bara väntar på att marginalerna ska gå deras väg.
 13. West Bromwich – Peterborough (1, 2)
  För den som jagar en ensam kupong med 13 rätt går det inte att sätta raden utan att ta med tvåan här, vilket sett till förutsättningarna och normala omständigheter såklart är fullständigt ologiskt!

Stryktipset stora systemet – 1024 rader

 1. Southampton – Manchester City (2)
 2. Manchester United – West Ham (X)
 3. Leeds – Newcastle (1, 2)
 4. Brentford – Wolves (X, 2)
 5. Blackpool – Millwall (1, X)
 6. Bournemouth – Hull (1, X)
 7. Birmingham – Barnsley (X, 2)
 8. Coventry – QPR (X, 2)
 9. Reading – Huddersfield (1, 2)
 10. Sheffield United – Luton (X, 2)
 11. Stoke – Fulham (2)
 12. Swansea – Preston (1, X)
 13. West Bromwich – Peterborough (1, 2)

Vilket system spelar du den här veckan? Spela Stryktipset hos Svenska Spel med hjälp av Spelkanalens analys och var med i kampen om miljonerna du också. Stort lycka till i jakten på 13 rätt!