Det är en helengelsk kupong med fotboll från de lägre engelska divisionerna som står för dörren när det samtidigt är landskampsuppehåll i de största ligorna och däribland Premier League. Nio matcher från The Championship och fyra från League One ska därmed leverera 13 rätt den här lördagen. Spelstopp 15.59 lördag 29 januari.

Stryktipset lilla systemet – 256 rader

 1. Barnsley – Bournemouth (2)
  Jumbon Barnsley kommer allt närmare degraderingen för varje match som går, och gästernas poängtapp den senaste tiden till trots ska det vara en tydlig kvalitetsskillnad här.
 2. Hull – Swansea (2)
  Det är minst sagt lite rörigt i Hull för tillfället och det påtvingade tränarbytet är långt ifrån garanterat att få önskad effekt, något som Swansea har alla möjligheter att utnyttja.
 3. Luton – Blackburn (1, 2)
  Gästande Blackburn är såklart decimerat utan bäste målskytten Ben Brereton, men samtidigt är inte Luton att lita på vilket alltjämt öppnar för en öppen tillställning.
 4. Millwall – West Bromwich (1, X)
  Precis som West Brom har även Millwall det ganska tungt för tillfället, men det råder en helt annan ängslighet och tyngd av pressen i West Brom varpå hemmalaget har goda möjligheter här.
 5. Middlesbrough – Coventry (1)
  Trots förlusten senast kan man konstatera att Middlesbrough har tagit stora kliv sedan Chris Wilder tog över, och kommer femte raka hemmasegern här tar Boro sig in på playoff-platserna.
 6. Preston – Bristol City (1, X)
  Precis som Boro har även Preston lyft sig rejält sedan tränarbytet och det går inte under radarn, vilket också ska räcka långt mot ett defensivt poröst Bristol som sällan vinner på resande fot.
 7. Peterborough – Sheffield United (2)
  Med åtta förluster på sina 12 senaste matcher och flest mål insläppta av alla lag i serien kliver Peterborough in som en given underdog mot ett Sheffield som visar en allt finare formkurva.
 8. QPR – Reading (1, 2)
  QPR fortsätter att stärka sin position i toppen av tabellen och ska vinna den här matchen 9 gånger av 10, men sett till Readings offensiva spetskvalitéer som fick bra utrymme senast ligger hemmalaget i farozonen här.
 9. Fulham – Blackpool (1, X)
  En av de största favoriterna är tveklöst formstarka serieledaren Fulham men om Wilson och Mitrovic saknas även här finns det risk att man stöter på patrull, och minns att Blackpool krigade till sig segern senast lagen möttes!
 10. Bolton – Sunderland (X, 2)
  Tajt tillställning att vänta där Sunderland såklart givet sin tabellposition och skyttekung får störst förtroende, men med fyra kryss på sina sex senaste bortamatcher är det värt att gardera upp.
 11. Lincoln – Burton (1)
  Med fem raka inbördes segrar de senaste säsongerna är det knapp fördel för Lincoln här, som också stått för ett par riktigt bra prestationer på sistone, och sett till förväntad matchbild bör det också passa hemmalaget betydligt bättre.
 12. Sheffield Wednesday – Ipswich (1, X)
  Bara Rotherham och Wigan hr förlorat färre matcher än Sheffield såhär långt och med en stark hemmafördel i grunden räcker 1X gott och väl.
 13. Wycombe – MK Dons (1, X)
  Med fem raka utan förlust hemma och minst två mål gjorda i åtta av sina tio senaste matcher i ligan ligger Wycombe bra till vad gäller att säkra samtliga poäng här, men får se upp mot likvärdigt MK Dons som också har topp-6 aspirationer.

Stryktipset stora systemet – 864 rader

 1. Barnsley – Bournemouth (2)
 2. Hull – Swansea (2)
 3. Luton – Blackburn (1, X, 2)
 4. Millwall – West Bromwich (1, X)
 5. Middlesbrough – Coventry (1)
 6. Preston – Bristol City (1, X)
 7. Peterborough – Sheffield United (2)
 8. QPR – Reading (1, X, 2)
 9. Fulham – Blackpool (1, X)
 10. Bolton – Sunderland (X, 2)
 11. Lincoln – Burton (1)
 12. Sheffield Wednesday – Ipswich (1, X)
 13. Wycombe – MK Dons (1, X, 2)

Vilket system spelar du den här veckan? Spela Stryktipset hos Svenska Spel med hjälp av Spelkanalens analys och var med i kampen om miljonerna du också. Stort lycka till i jakten på 13 rätt!