Det blev en väldigt tråkig händelseutveckling överlag förra veckan då kryssgarderingarna betalade uruselt och matchens första mål i princip avgjorde samtliga matcher. Nya tag väntar den här veckan och precis som föregående två veckor spelas det lilla systemet 64 rader till tredje rundan av Tips-SM medan det stora systemet tar lite mer höjd för fler utfall. Spelstopp 15.59 lördag 12 mars.

Stryktipset lilla systemet – 64 rader

  1. Manchester United – Tottenham (2)
    Med bara ett fåtal garderingar måste svåra val göras och då ligger en spik bra till i kupongens sista match, å andra sidan hade nog Tottenham fått förtroendet ändå sett till det mentala läget i respektive lag?
  2. Brentford – Burnley (X, 2)
    Viktig seger för Brentford senast och nog skulle deras chanser att förnya kontraktet öka lavinartat vid tre nya poäng här, samtidigt ska Burnley vara bättre och mer erfaret vilket mycket väl kan fälla avgörandet i slutändan.
  3. Birmingham – Hull (1)
    Bortsett 3-0 mot jumbon Peterborough har det inte funnits mycket att hurra över i Hull den senaste tiden vilket ett Birmingham som alltid hotar offensivt sett ska kunna dra nytta av framför hemmafansen.
  4. Blackpool – Swansea (1)
    Visst är Blackpool trots sin nykomlingsstatus ett lag som väldigt få gillar att ta sig an och inte minst här på Bloomfield Road, något Swansea som inte brukar trivas särskilt bra på resande fot lär bli varse.
  5. Cardiff – Preston (1, 2)
    Så som säsongen utspelat sig tjänar inget av lagen på oavgjort här och framförallt inte Preston som behöver sätta ihop ett par segrar i rad om det ska bli playoff – vilket öppnar för hemmalaget.
  6. Coventry – Sheffield United (2)
    Om det är något lag som trots stark form ändå lyckats flyga under radarn är det onekligen Sheffield United som har en riktig toppchans mot ett Coventry som inte gör så mycket väsen av sig längre.
  7. Millwall – Middlesbrough (1)
    Bortasvaga Middlesbrough skulle behöva åka ifrån The Den med poäng men det är lättare sagt än gjort när hemmalaget är i så pass fin form och defensivt stabila.
  8. Blackburn – Bristol City (1, 2)
    De jagande lagen har snabbt ätit upp Blackburns försprång de två senaste månaderna och det kan bli kostsamt i slutändan, särskilt om man återigen misslyckas att vinna mot ett Bristol som förlorar mest hela tiden just nu.
  9. Bournemouth – Derby (1, 2)
    Frågan är om det kommer räcka för Derby att bara lösa poäng på hemmaplan om dem vill hänga kvar i The Championship, och visst måste dem väl gå för det när Bournemouth verkar fira andraplatsen lite väl tidigt?
  10. Nottingham Forest – Reading (1)
    Med sex segrar av sju möjliga på hemmaplan de senaste veckorna, och kommande sju matcher beståendes av fem hemmamatcher, är det klar fördel för Nottingham här som ska vara numret för stort för bottengänget Reading.
  11. Peterborough – Stoke (1, 2)
    Det är bråda tider i Peterborough som behöver poäng och framförallt segrar snarast, något som absolut kan komma mot ett Stoke som möjligen redan börjat checka ut för säsongen men som såklart har kvalitéer på sin dag att slå jumbon.
  12. MK Dons – Wigan (X, 2)
    Tabelltrean mot tvåan i League One och nog blir det intressant att se hur hemmalaget tar sig an den här matchen, speciellt då Wigan varit ligans bästa lag och ska lösa den där direktplatsen i slutändan.
  13. Ipswich – Portsmouth (1)
    Att Ipswich förlorar hemma hör knappast till vanligheterna och här ligger man bra till för tre nya viktiga poäng i kampen om playoff-platserna, en chans som stabila Ipswich inte bränner om inget oförutsett inträffar.

Stryktipset stora systemet – 864 rader

  1. Manchester United – Tottenham (2)
  2. Brentford – Burnley (1, X, 2)
  3. Birmingham – Hull (1)
  4. Blackpool – Swansea (1, X)
  5. Cardiff – Preston (1, 2)
  6. Coventry – Sheffield United (2)
  7. Millwall – Middlesbrough (1, X)
  8. Blackburn – Bristol City (1, 2)
  9. Bournemouth – Derby (1, X, 2)
  10. Nottingham Forest – Reading (1)
  11. Peterborough – Stoke (1, X, 2)
  12. MK Dons – Wigan (X, 2)
  13. Ipswich – Portsmouth (1)

Vilket system spelar du den här veckan? Spela Stryktipset hos Svenska Spel med hjälp av Spelkanalens analys och var med i kampen om miljonerna du också. Stort lycka till i jakten på 13 rätt!