Med fjärde omgången av Tips-SM som nu nalkas är det bara att grotta ner sig än mer i kupongens 13 matcher. Den här lördagen är det främst League One och The Championship som står för underlaget men två cupmatcher ska också pressas in i form av FA-cupen och Svenska Cupen. Spelstopp 15.59 lördag 19 mars.

Stryktipset lilla systemet – 64 rader

  1. Middlesbrough – Chelsea (2)
    Även om Boro slagit ut två Premier League-lag redan behövdes det förlängning mot bägge, och här blir det dessutom än svårare då Chelsea håller en helt annan kaliber än både Tottenham och Man United.
  2. Bristol City – West Bromwich (1, 2)
    Det vänder snabbt i fotboll och West Brom har helt plötsligt skrivit in sig själva i playoff-striden igen, men räkna med att dem får problem vid minsta tecken på underskattning här mot ett förvisso ojämnt Bristol som kan överraska.
  3. Huddersfield – Bournemouth (X)
    Toppmöte i The Championship och en match som hemmalaget absolut inte får förlora sett till vad som står på spel, förutsättningar som gör detta till ett mycket troligt kryss på kupongen – kanske till och med det säkraste?
  4. Hull – Luton (X, 2)
    Såväl Luton som Hull blandar och ger för tillfället men nog är det ändå Luton som visat mest på sistone liksom har mest att spela för, något som vi dock vet inte är någon garanti i den här typen av matcher vilket ger garderingsläge!
  5. Reading – Blackburn (1, 2)
    Även om lagen här visserligen tar alla poäng dem kan få är dem nog inte i slutändan så värst mycket hjälpta av endast ett oavgjort resultat, och då något av lagen kommer vilja och behöva gå för segern öppnar detta upp sig.
  6. Stoke – Millwall (X, 2)
    När det mesta studsar ut för Stokes del är det i princip tvärtom för Millwall just nu och hade det inte varit för att matchandet är så tätt, och lagen därigenom får svårt att prestera match efter match, hade spiktvåan känts onödig att gardera upp.
  7. Swansea – Birmingham (1, 2)
    På tal om marginaler är dem knappast heller på Birminghams sida, men då Swansea sällan är en favorit värd att lite blint på går det inte att utesluta att gästernas direkta fotboll får utdelning här!
  8. Oxford United – Ipswich (X)
    Ytterligare ett jämnt toppmöte som luktar kryss lång väg på kupongen och den här gången är det målglada Oxford mot defensivt stabila Ipswich, ett möte som de fem senaste åren endast genererat 1(!) mål.
  9. Lincoln – Sunderland (2)
    Det krävdes sena segermål mot såväl Fleetwood som Crewe senast för Sunderland och här kan ett avgörande mycket väl dröja, men gästernas kvalitet och viljan till revansch ska i slutändan ändå vara tillräckligt för att säkra segern.
  10. Cambridge United – MK Dons (2)
    Med direktuppflyttningen fortsatt inom räckhåll gäller det för MK Dons att gnugga på och göra sitt i tabelltoppen, vilket exempelvis innebär att vinna en sån här match mot ett formsvagt Cambridge utan diskussion.
  11. Portsmouth – Wycombe (1, 2)
    Hemmafördelen bör spela en avgörande roll här sett till den utdelning Portsmouth fått på sistone framför hemmafansen, men med playoff-platserna lite väl långt bort kan det löna sig att plocka med Wycombe till låga procent här om motivationen tryter i hemmalaget.
  12. Charlton – Burton (1)
    Varken Burton eller Charlton har sett särskilt vassa ut på sistone och då framförallt bortaspelet, något som såklart spelar en stor och troligen också helt avgörande roll när slutresultatet ska in.
  13. Hammarby – Elfsborg (2)
    Visst gillar man den offensiva kapacitet som finns i Hammarby och som blir spännande att följa under säsongen som kommer, men gamla hederliga Elfsborg är det också svårt att inte imponeras av – en stabilitet och erfarenhet som bör vara strået starkare i slutändan!

Stryktipset stora systemet – 1024 rader

  1. Middlesbrough – Chelsea (X, 2)
  2. Bristol City – West Bromwich (1, 2)
  3. Huddersfield – Bournemouth (1, X)
  4. Hull – Luton (X, 2)
  5. Reading – Blackburn (1, 2)
  6. Stoke – Millwall (X, 2)
  7. Swansea – Birmingham (1, 2)
  8. Oxford United – Ipswich (X)
  9. Lincoln – Sunderland (X, 2)
  10. Cambridge – MK Dons (2)
  11. Portsmouth – Wycombe (1, 2)
  12. Charlton – Burton (1)
  13. Hammarby – Elfsborg (X, 2)

Vilket system spelar du den här veckan? Spela Stryktipset hos Svenska Spel med hjälp av Spelkanalens analys och var med i kampen om miljonerna du också. Stort lycka till i jakten på 13 rätt!