Det finns också ett fåtal personer som lever på betting. De lägger ned massor av tid på att analysera lag och händelser så att de har ett grundligt underlag för sina oddsspel. Dessa personer spelar ofta utifrån egna system där de i längden får tillbaka de pengar som de förlorar.

Välja spelbolag med rätt odds

När du ska välja vilket spelbolag som du ska betta hos så bör du ta reda på vilket spelbolag som har de mest generösa oddsen. Att få lite bättre odds innebär att du vinner lite mer pengar än hos andra spelbolag. En del bettingsidor erbjuder också så kallade boostade odds vilket innebär att de har förhöjda odds på vissa matcher, serier eller turneringar. Med förhöjda odds så har du chansen att kunna få än mer pengar i vinst om du får in dina oddsspel.

När Sverige spelar stora matcher, som exempelvis finaler i VM, så brukar spelbolagen vara mycket generösa med oddsen. Ibland så kan du till och med få dina pengar som du bettade för tillbaka om du inte får in ett spel där du har valt att Sverige ska vinna.

Oddsen som du hittar hos en bettingsida kan du använda som riktlinjer för hur bettingsidan tror att matchen kommer att sluta. De personer som sätter spelbolagens odds är mycket kunniga inom respektive sport och har också en stor kännedom om lagen och förutsättningarna inför varje match. Om du vill öka dina chanser att vinna så ska du betta till låga odds. Sannolikheten för att dessa spel ska gå in är betydligt högre än om du bettar till ett högre odds.