Att spela på odds via nätet blir vanligare. Det är inte så konstigt. I jämförelse med att spela via ett spelombud i en butik är spelutbudet mycket större online. Du kan välja mer fritt och hitta det du önskar, vad du än önskar. En annan fördel som kommer med denna typ av spel är att du kan ta del av bonusar, som ibland är riktigt bra.

Vi jämför, rankar och bedömer spelbolagen och dess oddsbonusar 2020

För att hjälpa dig vinna mer så har vi tagit fram dem bästa spelbolagen på marknaden och rankar dem efter olika typer av parametrar såsom bonus, sajt m.m.

Hos oss lär du dig allt om hur bonusar fungerar, gällande bland annat bonussumma, omsättningskrav och minimumodds.

spelkanalen.se

Bästa spelbolagen med licens från spelinspektionen

Använd våra spel- och bettingtips

Genom att läsa och anylsera matcher utifårn våra speltips så kan du öka chansen att vinna och använder du en av oddsbonusarna som vi rankar här på sidan kan du du öka på din vinstsumma avsevärt.

Tänk på att spelbolagen ofta kräver en viss omsättningskrav för att man ska få sin bonus. Det går alltså inte få t.ex. 1 000kr i bonus och sen plocka ut den direkt. Läs mer omsättningskrav här.

Bästa spelbolagen 2020

Vår lista är ständigt uppdaterad och du hittar de senaste spelbolagen för året 2020 i vår lista. Se ovanför.

Bästa spelbolagen för Fotboll

Bästa spelbolagen för Tennis

Bästa spelbolagen för Hockey

Bästa spelbolagen för Basket

Odds bonus hos spelbolag

Hur bonusarna ser ut kan skilja sig åt. Spelbolagen bestämmer själva vilka erbjudanden de ska ha och vilka villkoren ska vara. Vissa har samma bonus under en lång tid och andra väljer att byta oftare. Vanligt är att bonusar riktar sig särskilt till nya spelare och är en eller annan form av välkomstbonus. Ett exempel är att få en bonus på din första insättning.

Olika typer av insättningsbonusar

En insättningsbonus går att få när du sätter in pengar att spela för. Den brukar för det mesta anges i procent och har alltid en övre och en nedre gräns. Om bonusen till exempel är 100m% upp till 1000 kronor får du lika mycket i bonus som du sätter in, så länge du inte sätter in mer än 1000 kronor. Sätter du in 500 kronor får du 500 i bonus och kan spela för sammanlagt 1000 kronor. Vad som är lägsta summan du måste sätta in för att ta del av bonusen står i villkoren, men ofta är det 100 kronor.

Andra väljer att ha en fast summa som insättningsbonus, istället för att ha en procentuell bonus. Då kan du till exempel få 500 kronor i bonus om du sätter in mellan 200 och 500 kronor.

Med insättningsbonusarna kan det även komma andra fördelar, förutom bonuspengar du kan spela med. Det kan vara till exempel free spins på en slot, ett gratisspel på sport eller att du får pengarna tillbaka på din första satsning om du inte vinner något.

Gratisspel

Gratisspel är en form av bonus som är väldigt populär – vem gillar inte att få spela gratis? Den här formen av bonus är allra vanligast för spelautomater, men även vid odds finns den ibland. Då får du möjlighet att göra en satsning gratis. Eventuell vinst brukar inte gå att ta ut meddetsamma, utan omfattas av någon form av omsättningskrav.

Bonus utan insättning

En annan form av bonus är bonus utan insättning, som också kallas no deposit-bonus. Det innebär att du får bonusen utan att du behöver sätta in några pengar. Vad bonusen utgörs av kan vara olika. Ibland kan du få en viss summa i bonus, eller så kan du få möjlighet att göra en gratis satsning på en match i en viss sport eller något annat.

Omsättningskrav

När du kollar efter olika bonusar och jämför dem med varandra är omsättningskrav en sak du ska hålla ögonen på. Omsättningskravet anger hur många gånger pengarna måste omsättas genom att du satsar dem i spel, innan du kan ta ut vinster som du gjort i spelet. För vissa bonusar finns det inget omsättningskrav, men det är vanligt med ett krav på runt 35 gånger. Det brukar också finnas en tidsgräns för när du ska ha hunnit uppfylla kravet, till exempel att det måste ske inom 60 dagar.

Bonusar och den svenska spellicensen

Från och med januari 2019 finns det en svensk spellicens, vilket innebär att bolag som vill bedriva spelverksamhet på nätet kan få en licens och få tillåtelse att göra det. Det innebär också att de måste följa en rad nya regler som inte fanns tidigare, när casinon och sidor för odds drevs genom att bolagen hade spellicens i ett annat land. En av de saker som är nya är att det stramats upp hur många bonusar det är tillåtet att erbjuda nya spelare. Förut hade spelsidorna ofta massor av bonusar och erbjudanden till den som ville spela, men nu är det bara tillåtet att erbjuda en enda bonus per person. Det är inte lika styrt hur bonusen kan se ut, så det är fortfarande i hög grad upp till spelbolagen vad de vill erbjuda för bonus, men mer än en är det inte tillåtet att ha.