Tungviktsmöte på nationalarenan stundar mellan AIK och regerande mästarna Malmö FF, två lag som fått en okej start på säsongen men fortfarande vill mer.

Hemmalaget har fått en okej start på säsongen som jag även tror dem är nöjda med, man har tre vinster och två förluster vilket placerar dem på en sjunde plats. Spelmässigt hade jag önskat mer för att se AIK som ett lag som ska vara med i toppen, just nu anser jag inte att man är såpass bra och tycker även man saknar den sista spetsen i offensiva tredjedelen.

Malmö då, favoriter att ta hem serien i år igen men man har inte sett allt för bra ut. Men man har utan att ha ett riktigt fungerande spel tre vinster, en oavgjord och en tuff förlust då man verkligen fick bottennapp på Tele 2 Arena mot Djurgården. Man fick en bra start första två matcherna och tog två starka vinster mot topptippade lag som Häcken respektive Hammarby.

Även fast Malmö inte haft den bästa starten spelmässigt har man fortfarande gjort okej resultat vilket är imponerande och med den truppen man besitter spelar de mindre roll för dem att de tight spelschema vilket jag tror straffar AIK betydligt mer. Nu spelar man även på gräs istället för konstgräs där vi konstant hört klagomål från MFF hur hemskt det är, men nu på gräs är man nog favoriter mot alla.

Jag tror MFF växlar upp och tar kliv mot den potential vi alla vet man besitter i truppen, vilket leder till en tung borta vinst mot ett trött Gnaget som hade en tuff förlustmatch mot Norrköping senast. Mitt speltips blir därför Malmö FF vinst till fina 2.20 gånger degen på Nordicbet.