Fem länder är representerade på veckans kupong som denna söndag främst synar två heta möten i Allsvenskan. Dels Göteborgs-derbyt mellan Häcken och IFK Göteborg men också Hammarby – Malmö som har alla ingredienser till att bli en livlig historia. De flesta matcherna denna jackpottkupong spelas under eftermiddagen men notera att utöver 4 miljoner extra i potten avslutar Atléticos hemmamöte med Villareal kupongen 22.00. Spelstopp 14.59 söndag 29 augusti.

Match i fokus

Häcken och Göteborg har båda haft det svårt den här säsongen och bara vunnit en handfull matcher av 16 spelade omgångar. Häcken har ett ganska dyster europakval bakom sig medan Göteborg, som återigen satsar stort med flera tunga profiler till hemvändare, även den här säsongen haft svårt att få det att fungera på kontinuerlig basis. Det är således svårt att plocka ut en given vinnare här då inget av lagen övertygar och sett till tidigare möten är ett nytt oavgjort resultat knappast ologiskt. Häcken har hemmafördel på plastgräset men Göteborg höjde sig ett par snäpp mot både Malmö och Hammarby tidigare denna månad och kan mycket väl göra det även i derbyt här. Häcken håller väldigt sällan nollan men har ändå lyft sig försvarsmässigt sedan Per-Mathias Högmo tog över. Kanske att det kan räcka hela vägen om Göteborgs problem i spelet med boll fortsätter men här finns det ändå fog för en gardering.

Kupongens spik

Malmö föll visserligen borta mot Ludogorets men kunde ändå säkra avancemanget till gruppspelsfasen av Champions League helt på egen hand. 3-2 över två matcher borde varit en mer gynnsam segermarginal sett till skapade chanser och sättet Malmö haft kontroll på dubbelmötet. Med gruppspelet nu i hamn vänder MFF åter blickarna mot Allsvenskan där det gäller att ånga på precis som man gjort efter sommaruppehållet. Hammarby, som kommer från en jobbig straffläggning i sitt Conference League-kval, hör vanligtvis till en av de tuffare bortamatcherna men nog kan Malmö smida medan järnet är varmt här. Självförtroendet är högt, formen utomordentligt bra och en målfarlig offensiv med höga ambitioner är tre faktorer som spelar MFF rätt i händerna. Ett mer tröttkört Hammarby har dessutom släppt in minst två mål i fyra av lagens fem senaste inbördes möten och tillhör lagen som släppt in mål i flest matcher hittills i Allsvenskan.

Kupongens skrälldrag

Cagliari var precis som väntat alldeles för bra för att åka ur Serie A i våras och när det väl gällde tog man de poäng som behövdes under de sista åtta omgångarna. Fyra segrar och tre oavgjorda, däribland Napoli, Milan och Roma, tillät till och med en förlust i den sista omgången då kontraktet redan var klart. Och nog startar Cagliari på ny kula den här säsongen och då inte bara då man plockat in Leonardo Semplici på tränarbänken. Truppen är fullt kapabel att hålla sig på den övre halvan vilket man stundtals också visar. Problemet är dock fortfarande att det saknas kontinuitet vilket matchen mot Spezia i premiären är ett tydligt tecken på. Fjolårets upplaga hade dock aldrig vänt tillbaka 0-2 till 2-2 men duktige Joao Pedro gjorde vad som krävdes och kan bli en riktig utslagsgivare här. Milan var bättre borta än på hemmaplan ifjol och vann bara åtta av 19 omgångar, och det tillsammans med det faktum att de inte skapade särskilt mycket mot Sampdoria i premiären öppnar ändå för en tuff match mot ett Cagliari som har att bevisa den här säsongen.

Europatipset lilla systemet – 216 rader

 1. Wolves – Manchester United (X, 2)
  Om United ställer upp på samma sätt som senast blir det tufft här inte minst om Wolves får till avsluten som varit väl ineffektiva hittills.
 2. Burnley – Leeds (2)
  Ett mindre naivt och mer effektivt Leeds än inledningsvis ska vara klassen bättre än ett mindre rörligt Burnley precis som ifjol.
 3. Tottenham – Watford (1)
  Harry Kane blir kvar vilket ger Tottenham en helt annan tyngd som ska visa sig på hemmaplan mot mer begränsat Watford.
 4. Hammarby – Malmö (2)
  Malmö har inte haft några problem att dubblera kvalspelet med Allsvenskan och är i ruskigt fin form för tillfället vilket räcker långt här.
 5. Häcken – IFK Göteborg (1, X, 2)
  Ovisst och vidöppet derby där båda lagen är i behov av en moralstärkande seger så räkna med att poängen sitter långt inne.
 6. Kalmar – Elfsborg (2)
  Elfsborg med sin offensiva kraft brukar trivas mot Kalmar vilket bör fälla avgörandet men KFF har trots allt spelat upp sig mot slutet.
 7. Sirius – Djurgården (2)
  Med Malmö i hasorna måste Djurgården växla upp igen och passande nog står Sirius som man har ett starkt övertag mot för motståndet här.
 8. Milan – Cagliari (1, X, 2)
  Ingen klockren premiär för Milan som såg något tunt ut på mittfältet vilket öppnar för gästerna som ändå har hög höjd stundtals.
 9. Salernitana – Roma (X, 2)
  Offensivt ser Roma bättre ut än ifjol men uteslut inte en hetsig tillställning med många spelavbrott där segern kan sitta långt inne.
 10. Sassuolo – Sampdoria (1, X, 2)
  Offensivt Sassuolo fortfarande vassa men defensivt finns det mer att hämta vilket ett mer än kapabelt Sampdoria absolut kan utnyttja.
 11. Atlético Madrid – Villareal (1)
  Sist ut på kupongen väntar stabila mästarna Atlético som ännu inte släppt in något spelmål vilket får Villareal att slita för poängen.
 12. Rayo Vallecano – Granada (X)
  Två lag vars offensiv knappast sprudlar i målsnåla La Liga luktar oavgjort men Rayos inbördes övertag och hemmafördel kan locka.
 13. Wolfsburg – RB Leipzig (1, 2)
  Med tunga defensiva pjäser borta är Leipzig långt ifrån favoriter här mot ett svårmött Wolfsburg som också spelar Champions League i år.

Europatipset stora systemet – 1024 rader

 1. Wolves – Manchester United (X, 2)
 2. Burnley – Leeds (1, 2)
 3. Tottenham – Watford (1)
 4. Hammarby – Malmö (2)
 5. Häcken – IFK Göteborg (1, X)
 6. Kalmar – Elfsborg (X, 2)
 7. Sirius – Djurgården (X, 2)
 8. Milan – Cagliari (1, X)
 9. Salernitana – Roma (X, 2)
 10. Sassuolo – Sampdoria (1, 2)
 11. Atlético Madrid – Villareal (1)
 12. Rayo Vallecano – Granada (1, X)
 13. Wolfsburg – RB Leipzig (1, 2)

Vilket system ryggar du den här veckan? Spela Europatipset hos Svenska Spel med hjälp av Spelkanalens analys och var med i kampen om miljonerna du också. Stort lycka till i jakten på 13 rätt!