FA-cupen står i fokus denna lördag då ’skrällarnas turnering’ står för åtta av kupongens 13 matcher. Övriga hämtas från The Championship och ramas in av Premier League-mötet i match 1 och match 13 från League One. Spelstopp 15.59 lördag 5 februari.

Stryktipset lilla systemet – 256 rader

  1. Burnley – Watford (1)
    Oerhört viktigt bottenmöte med sexpoängs-stämpel där Burnley dock får gälla som favoriter då det ännu inte går att säga vad Watford kommer kunna få ut av Roy Hodgson på tränarbänken.
  2. Everton – Brentford (1, 2)
    Spännande tider i Everton men frågan är hur mycket Frank Lampard hunnit sätta någon prägel på truppen som har mycket att bevisa fortfarande, vilket ger gästerna bra chanser att avancera.
  3. Tottenham – Brighton (1, X)
    Nog är FA-cupen en titel som Tottenham behöver sikta mot men visst kan inte Brighton räknas bort i det snacket heller sett till vad dem kan på sin dag när marginalerna är med dem.
  4. Southampton – Coventry (1)
    Då det gått lite tyngre i ligan på sistone för Coventrys del är det knappast med optimala förutsättningar som man gästar St Marys där Southampton är ruggigt starka och goda nog för avancemang!
  5. Stoke – Wigan (1, 2)
    Ett mer namnkunnigt Stoke har blandat och gett en del under säsongen och visst ligger The Potters i riskzonen här sett till hungriga Wigans framfart i League One.
  6. Wolves – Norwich (1)
    Med fullt fokus på att ta sig upp på säker mark i ligaspelet tjänar inte Norwich mycket till att slösa onödig energi i cupspelet, men även om så vore fallet är defensivt stabila Wolves i alltför gott slag för att missa den här chansen.
  7. Huddersfield – Barnsley (1, 2)
    När ingen förväntar sig något längre är det som upplagt för att Barnsley ska ta första segern under Poya Ashbagi tillika första bortasegern för säsongen överlag, men även om detta är en efterlängtad distraktion för dem som troligen rensar samtliga system måste ettan naturligtvis med.
  8. Peterborough – QPR (2)
    Det är högst oklart hur mycket krut Peterborough kan lägga på cupspelet och hemmafördelen till trots lär det vara QPR som dikterar villkoren här för att bygga vidare på sitt fina momentum.
  9. Cambridge United – Luton (1, 2)
    Om det är något lag på kupongen som kommer göra allt vad de kan för att avancera vidare är det onekligen Cambridge som här siktar på fjärde raka hemmasegern, något Luton måste vara vaksamma på för att inte riskera underskattning likt Newcastle i förra rundan.
  10. Blackpool – Bristol City (1, 2)
    Nykomlingen Blackpool har visat att man inte är någon slagpåse i The Championship och poängen mot Fulham senast var klart rättvis, men här står hemmalaget inför en ny tuff utmaning mot ett offensivt piggt Bristol som till slut tar den där efterlängtade bortasegern.
  11. Hull – Preston (1, 2)
    Med tre raka segrar utan insläppt mål verkar Hull äntligen ha hittat rätt formel rent spelmässigt och nye managern Shota Arveladze fick en drömstart senast, men nog finns det vissa frågetecken alltjämt som ett svårslaget Preston mycket väl skulle kunna syna här.
  12. Swansea – Blackburn (X)
    Båda lagen har haft det lite tyngre framför mål på sistone vilket bör speglas också i den här matchen som i nuläget luktar 0-0 lång väg.
  13. Burton – Sheffield Wednesday (1, 2)
    Burton har inte gett upp hoppet om playoff efter segern senast, som satt långt inne, och mot Sheffield som trivs klart bättre hemma lär tvåan streckas därefter – vilket gör den nödvändig att plocka med som ett fint rensartecken!

Stryktipset stora systemet – 1024 rader

  1. Burnley – Watford (1, X)
  2. Everton – Brentford (1, 2)
  3. Tottenham – Brighton (1, X)
  4. Southampton – Coventry (1)
  5. Stoke – Wigan (1, 2)
  6. Wolves – Norwich (1)
  7. Huddersfield – Barnsley (1, 2)
  8. Peterborough – QPR (2)
  9. Cambridge – Luton (1, 2)
  10. Blackpool – Bristol City (1, 2)
  11. Hull – Preston (1, 2)
  12. Swansea – Blackburn (X, 2)
  13. Burton – Sheffield Wednesday (1, 2)

Vilket system spelar du den här veckan? Spela Stryktipset hos Svenska Spel med hjälp av Spelkanalens analys och var med i kampen om miljonerna du också. Stort lycka till i jakten på 13 rätt!