Med cupmatcherna nu bakom oss ett tag riktar vi fullt fokus på ligaspelet i England denna lördag. Fyra matcher från Premier League, som även har den sena matchstarten i match 1, och resterande från The Championship utgör kupongens 13 matcher som denna vecka kryddas med 12 extra jackpottmiljoner. Spelstopp 15.59 lördag 12 februari.

Stryktipset lilla systemet – 192 rader

  1. Norwich – Manchester City (2)
    Även om Man City spelar Champions League om ett par dagar finns fortfarande tillräckligt med kvalitet för att avfärda Norwich här och bibehålla försprånget ner till Liverpool – men på ett större system är det inte fel att jaga jackpotten!
  2. Everton – Leeds (1, 2)
    Goodison Park har alla förutsättningar för att bli den målrikaste arenan denna lördagskupong, och för två lag som släpper in mål i en strid ström är det bara att gardera som gäller.
  3. Brentford – Crystal Palace (X)
    Såväl Crystal Palace som Brentford skulle må oerhört bra med en seger i det här läget och det tyder på att dem bägge kommer hålla hårt i poängen, varpå ett kryss måste med antingen självt eller som gardering.
  4. Watford – Brighton (2)
    Hemmalagets formsvacka har fortsatt trots tränarbytet och gör man inga mål blir det svårt att vinna fotbollsmatcher, något Brighton alltför väl vet om och här är det endast gästernas ineffektivitet som sätter gränserna!
  5. Barnsley – QPR (2)
    Hur gärna man än vill att det ska vända för Barnsley ser det alltjämt mörkt ut och tills den där första segern kommer finns det egentligen bara en sak att göra när garderingarna bättre behövs på annat håll.
  6. Birmingham – Luton (1, 2)
    Inte mycket går Birminghams väg för tillfället men dem fortsätter ändå att jobba vidare i motvid i förhoppning att marginalerna vänder till slut, och varför inte här mot ett Luton som trots allt bara vunnit fem av 14 bortamatcher i ligan hittills.
  7. Blackpool – Bournemouth (1, X)
    Hårdjobbande nykomlingen Blackpool förtjänar beröm för sin säsong och behöver bara ett par poäng till för att känna sig matematiskt säkra vad gäller nytt kontrakt, och ett Bournemouth som bommat lite väl många poäng sista tiden får se upp här!
  8. Nottingham Forest – Stoke (1, X)
    Det har inte direkt lönat sig att gå emot Nottingham den senaste tiden och visst rider dem på den stora framgångsvågen för tillfället, men Stoke kan mer än tabellpositionen visar och är trots allt inte långt bakom när allt kommer omkring.
  9. Hull – Fulham (2)
    Med så pass god marginal till trean i tabellen finns det såklart utrymme för en och annan bom för Fulham, men som laget spelar för tillfället är det svårt att se dem missa den här möjligheten.
  10. Middlesbrough – Derby (1, X)
    Derby ger sig inte i bottenstriden och avståndet till säker mark är nu överkomliga fyra poäng, men tyvärr möter dem ett starkt Boro här som dessutom har en stark hemmafördel varpå krysset ska räcka långt i garderingsväg!
  11. Millwall – Cardiff (1, 2)
    Få lag är mer svårslaget på hemmaplan än Millwall och Cardiff har sitt senaste uppsving till trots en svårlöst uppgift här, men samtidigt är inte formen direkt på Millwalls sida varpå garderingen är ett måste.
  12. Peterborough – Preston (2)
    Det börjar bli lite väl många insatser nu som mer eller mindre får Peterborough att se ut som dem redan flyttats tillbaka ner till League One, och ett Preston på uppgång får inte missa en sån här chans att närma sig playoff-platserna.
  13. Reading – Coventry (1, X, 2)
    Det vill sig inte alls för Reading som snart lär befinna sig under strecket om det inte blir ett stopp på alla dessa förluster och billiga mål bakåt, och kanske att vändningen kan börja mot ett Coventry som sällan sprudlar offensivt sett?

Stryktipset stora systemet – 1024 rader

  1. Norwich – Manchester City (X, 2)
  2. Everton – Leeds (1, 2)
  3. Brentford – Crystal Palace (1, X)
  4. Watford – Brighton (X, 2)
  5. Barnsley – QPR (2)
  6. Birmingham – Luton (1, 2)
  7. Blackpool – Bournemouth (1, X)
  8. Nottingham Forest – Stoke (1, X)
  9. Hull – Fulham (2)
  10. Middlesbrough – Derby (1, X)
  11. Millwall – Cardiff (1, 2)
  12. Peterborough – Preston (2)
  13. Reading – Coventry (1, 2)

Vilket system spelar du den här veckan? Spela Stryktipset hos Svenska Spel med hjälp av Spelkanalens analys och var med i kampen om miljonerna du också. Stort lycka till i jakten på 13 rätt!