Två av tre spikkryss satt fint förra helgen vars rad såg väldigt lovande ut bortsett den på förhand vågade spiken i match 13; Grant McCann-derbyt. Nya tag nu med nya spikkryss när Tips-SM går in i andra omgången och då spelas såklart det lilla systemet med obligatoriska sex halvgarderingar. I brist på solklara skrällmöjligheter är det väl ändå läge att ta med West Ham i kupongens avgörande match? Spelstopp 15.59 lördag 5 mars.

Stryktipset lilla systemet – 64 rader

  1. Liverpool – West Ham (1, 2)
    Vi passar på att dra en riktig rövare som vore en alldeles ypperlig avslutning på kupongen och om den sitter allra troligen garanterar 10 miljoner som ensam vinnare!
  2. Aston Villa – Southampton (X, 2)
    Det finns mycket att uppskatta med sättet som Southampton spelar sin fotboll just nu och den stabiliteten ska räcka till minst en poäng mot ett Villa som inte är riktigt lika samspelta än.
  3. Burnley – Chelsea (X, 2)
    Ett mer ordinarie Chelsea än senast i cupen ligger såklart närmast till hands men uteslut inte ytterligare rotation i offensiven hos gästerna som mycket väl kan betyda problem – och öppnar ett fint garderingsläge.
  4. Newcastle – Brighton (X)
    Nog fick formstarka Newcastle matchen precis dit dem ville senast vilket var tacksamt sett till skadeläget, och visst blir det tuffare här även om Brighton saknar det där sista som krävs för att säkre segern.
  5. Norwich – Brentford (1, 2)
    Båda lagen skulle må oerhört gott av en seger och sett till formtabellen finns det väl ingen självklar favorit, men sett till prestationerna på sistone bör ändå Norwich gilla sina möjligheter något bättre.
  6. Wolves – Crystal Palace (X)
    Tajt och målsnålt att vänta på Molineaux mellan Wolves som fortsatt har chans att nå Europa och Palace som fortsätter kryssa sig fram i mitten av tabellen – trista 0-0 i målprotokollet?
  7. Middlesbrough – Luton (1, X)
    Formstarka Luton behöver fortsatt hålla Boro bakom sig i tabellen och får ställa in sig på en tuff match på Riverside där hemmalaget tagit sju raka segrar!
  8. Preston – Bournemouth (X)
    Inget lag kryssar lika ofta vare sig hemma eller generellt sett i ligan som Preston och mot topplaget Bournemouth, med all sin kvalitet, blir det svårt att bärga trean likt senast lagen möttes.
  9. Swansea – Coventry (X, 2)
    Det har verkligen lönat sig att utelämna krysset på sistone när dessa lag är inblandade och det lockar även nu, men Coventry har mer incentiv att gå för det här vilket bör lysa igenom.
  10. Bristol City – Birmingham (1)
    Med minst två mål insläppta i åtta av sina tio senaste matcher och ett nästintill uselt bortafacit den här säsongen får Birmingham inget större förtroende mot målfarliga Bristol som vunnit fyra av sina fem senaste hemma.
  11. Hull – West Bromwich (1)
    Det fortsätter att gå tungt för West Brom som trots att Steve Bruce kommit in med all sin erfarenhet inte lyckas stoppa den negativa trenden, och mot en pigg nykomling som var tillbaka på vinnarspåret senast blir poängen svårlöst!
  12. Reading – Millwall (2)
    Kanske är det Hawaii-fotboll som bäst beskriver Reading den här säsongen men det räcker att titta på målskillnaden för att bekräfta, något ett formstarkt Millwall ska kunna dra nytta av.
  13. Stoke – Blackpool (X)
    Precis som Birmingham har inte heller Blackpool något vidare bortafacit att luta sig mot vilket kan bli kännbart även här, men med sin fighting spirit är ett oavgjort resultat absolut inom räckhåll.

Stryktipset stora systemet – 1024 rader

  1. Liverpool – West Ham (1, 2)
  2. Aston Villa – Southampton (X, 2)
  3. Burnley – Chelsea (X, 2)
  4. Newcastle – Brighton (X)
  5. Norwich – Brentford (1, 2)
  6. Wolves – Crystal Palace (1, X)
  7. Middlesbrough – Luton (1, X)
  8. Preston – Bournemouth (X, 2)
  9. Swansea – Coventry (X, 2)
  10. Bristol City – Birmingham (1)
  11. Hull – West Bromwich (1)
  12. Reading – Millwall (1, 2)
  13. Stoke – Blackpool (1, X)

Vilket system spelar du den här veckan? Spela Stryktipset hos Svenska Spel med hjälp av Spelkanalens analys och var med i kampen om miljonerna du också. Stort lycka till i jakten på 13 rätt!