Med sju rätt förra veckan är det nya tag som gäller denna onsdag. Fem av kupongens åtta matcher denna vecka är cupmöten och särskilt i engelska Ligacupen tenderar det att skrällas i de inledande omgångarna. Men även om West Brom mot Arsenal lockar är det inte alls med samma förväntan som mötet mellan Shakthar Donetsk och Monaco i kvalet till Champions League. Spelstopp 18.59 onsdag 25 augusti.

Match i fokus

Shakhtar Donetsk kunde tack vare en av sina många brassar ta med sig en 1-0 ledning från det första mötet på den franska sydkusten. En skräll såklart och då inte bara eftersom det var på bortaplan men också då Monaco efter fjolåret sett ut att vara på väg tillbaka till Europaeliten. Men de tre senaste matcherna vittnar om något annat då det blivit noll poäng och noll gjorda mål vilket innebär att ett favorittyngt Monaco har kniven mot strupen här. Och inte blir det särskilt lätt heller mot ett hemmastarkt Shakhtar som nått gruppspelet i Champions League fyra säsonger i rad där de bl a besegrat Napoli, Man City, Roma och Real Madrid och även tagit poäng av Lyon och Inter för att nämna några. Nog borde den erfarenheten räcka långt när man nu får spela på sin ledning på hemmaplan i returen mot en motståndare som har allt att förlora.

Veckans spik

Salzburg lyckades till slut få utdelning på sitt massiva spelövertag och vände 0-1 till 2-1 mot danska mästarna Bröndby. Det sena segermålet har satt ett betydligt bättre och mer formstarkt Salzburg på kurs mot tredje raka gruppspelet i Champions League, något som danskarna får svårt att förhindra. Nu bör förvisso Bröndby få tillbaka ett par spelare som missade matchen senast på grund av sjukdom men det går inte att komma ifrån att de ska vara glada över att dubbelmötet inte redan är över. De hade inte mycket att säga till om när Salzburg väl växlade upp och tryckte på, ett Salzburg som hittills vunnit samtliga sex tävlingsmatcher den här säsongen – att jämföra med Bröndbys sju raka utan seger. Fyra av de fem senaste har dessutom sett Bröndby släppa in minst två mål och förlora viktiga matcher mot toppkonkurrenter och såklart även här i CL-kvalet.

Veckans skrälldrag

West Bromwich har fått en bra start på säsongen i The Championshop under nye managern Valérien Ismaël vilket är välbehövligt efter nedflyttningen från Premier League i våras. 10 poäng av 12 möjliga och med bra fart i offensiven kommer The Baggies med självförtroende till den här matchen som erbjuder en fin möjlighet att ta en skalp mot ett fortsatt pressat Arsenal. Ett Arsenal som föll i premiären mot nyss uppflyttade Brentford och inte hade mycket till chans i helgen mot Chelsea heller. Detta utgångsläge riskerar att tvinga fram en mer eller mindre ordinarie startelva i Arsenal men sett till tidigare säsonger brukar Ligacupen sällan vara vad The Gunners prioriterar främst. Det mest troliga blir således att spelare som behöver minuter liksom matcherfarenhet kommer få chansen här och om så blir fallet har hemmalaget ett riktigt guldläge. Med nykomlingen Peterborough i nästa omgång av ligan innan landslagsuppehållet kan West Brom kosta på sig att gå för det här framför hemmafansen.

Topptipset – 32 rader x 5kr

 1. Bröndby – Salzburg (2)
  Klasskillnad i första mötet och med ledningen att spela på släpper inte Salzburg initiativet här.
 2. Shakhtar Donetsk- Monaco (1, X)
  Hemmastarkt Shakhtar har Monaco precis där de vill ha dem och det viktiga psykologiska övertaget räcker långt.
 3. West Bromwich – Arsenal (1, 2)
  Tränarbytet har gett fin effekt i West Brom som gillar sina chanser mot ett Arsenal utan vidare självförtroende.
 4. Newcastle – Burnley (1, 2)
  Inget av lagen prioriterar cupspelet men bägge skulle samtidigt må bra av en seger vilket öppnar upp detta åt båda håll.
 5. Newport – Southampton (X, 2)
  Newport gillar det inhemska cupspelet och tog såväl Brighton som Newcastle till straffar ifjol på hemmaplan.
 6. Ajaccio – Caen (1)
  Starkt hemmafördel för Ajaccio som vann detta möte ifjol tack vare Caens svaga bortafacit som alltjämt spökar.
 7. FH Hafnafjodur – Keflavik (1)
  Bortasvaga Keflavik har redan förlorat 10 av 17 omgångar och får det tufft när ligan vänder efter 0-5 förra helgen mot just Hafnafjodur.
 8. KA Akureyrar – Breidablik (X, 2)
  Med två raka segrar efter europakvalet vänder Breidablik fokus mot ligan men får se upp mot defensivt svårforcerat Akureyrar här.

Vilken insats lirar du den här veckan? Spela Topptipset hos Svenska Spel med hjälp av Spelkanalens analys och var med i snacket om högvinsterna du också. Lycka till i jakten mot 8 rätt!