Två veckor i rad med låg utdelning ger hela 17 miljoner extra i jackpot denna lördag. Den helengelska kupongens höjdpunkt, med sju matcher från The Championship och sex från Premier League, är såklart toppmötet mellan Liverpool och Chelsea som också är sist ut av kvällens matcher vilket erbjuder bra spikvärde. Spelstopp 15.59 lördag 28 augusti.

Match i fokus

Chelsea och Liverpool ser ut att bli Manchester Citys främsta utmanare om ligatiteln efter ha fått en fin och övertygande start inledningsvis. Manchester United finns såklart också med i bilden men om Liverpool är så pass utvilat, framförallt mentalt, som det ser ut och Chelsea fortsätter ånga på finns det få lag som kan hänga med i deras tempo. Detta blir således en mycket intressant titelmatch trots det tidiga skedet och då inte minst taktiskt. Liverpools hemmafavör ger dem ett knappt favoritskap men Chelsea har visat gång efter gång att när det väl gäller så är man att räkna med oavsett motstånd. De vann här ifjol men mot en klart sämre Liverpool-elva än den som kommer till spel här. Å andra sidan har Chelsea vässat spjutspetsen i form av Romelu Lukaku vilket blir en spännande match i matchen gentemot Virgil Van Dijk, en match som är svår att se en given vinnare i – precis som mellan dessa två överlag. Defensivt är dem båda oerhört starka varpå den mest avgörande faktorn här troligen blir den som mest vågar gå för segern. Såväl Chelsea som Liverpool är vassa i omställningslägen och kommer kunna straffa minsta lilla misstag som sker vilket gör detta möte vidöppet men samtidigt oerhört svår att plocka ut en vinnare från.

Kupongens spik

Bournemouth passade på att vila ordinarie startelva i veckans cupmatch mot Norwich för att hålla laget fräscha inför det som är prio ett för dem den här säsongen. Fortsatt obesegrade i The Championship efter fyra omgångar som dessutom genererat två mål framåt i samtliga har visat att The Cherries inte planerar att stanna längre än en säsong. Mot ett Hull som dragits med skador och inte riktigt får till det, med tre raka förluster utan att göra mål dessutom, har Bournemouth alla möjligheter att leva upp till favoritskapet och sno åt sig samtliga poäng. Nykomlingen Hull har inte hållt nollan hittills och med tanke på Bournemouths offensiva kvalitéer med tremålsskytten Dominic Solanke i spetsen lär de inte göra det här heller.

Kupongens skrälldrag

Birmingham har varit en positiv överraskning sett till det resultatmässigt svaga fjolåret. Framförallt har det defensiva arbetet fungerat betydligt bättre vilket sett Birmingham hålla nollan mot såväl topptippade Sheffield United och formstarka Stoke. I förra helgens på förhand tuffa bortamöte med Luton höll man nollan på nytt och fick dessutom så gott som maximal utdelning framåt med 5-0 i protokollet. En bra reaktion på förlusten mot topplaget Bournemouth dessförinnan och en bra värdemätare återigen inför utmaningen att närma sig tabellens övre halva gentemot fjolårets 18:e plats. Efter cupförlusten mot Fulham står det också klart var prioriteringarna ligger för klubben som växlade ut nio startspelare vilka alla återvänder här. Mot ett alltför hårt streckat Barnsley som fortfarande saknar kontinuitet sedan tränarbytet har Birmingham, som var bättre borta än hemma ifjol, fin skrällpotential.

Stryktipset lilla systemet – 192 rader

 1. Liverpool – Chelsea (X)
  Sist ut på kupongen är en spik det enda rimliga och då det inte går att se något av lagen förlora här får de helt enkelt nöja sig med en poäng var.
 2. Newcastle – Southampton (X)
  Ojämn start för båda lagen där framförallt försvarsspelet oroar men då båda är i behov av en seger lär dagsformen avgöra – eller inte avgöra.
 3. Aston Villa – Brentford (1)
  Väckarklockan i premiären har lyft Villa med Danny Ings i spetsen vilket räcker långt mot ett Brentford som inte fick till det senast mot Palace.
 4. Norwich – Leicester (2)
  Norwichs defensiv lämnar så pass mycket att önska att Leicester kan få det lika trevligt som både Liverpool och Man City mot nykomlingen.
 5. West Ham – Crystal Palace (1, X)
  West Ham flyger för tillfället och levererar på alla fronter men en passande matchbild för Crystal Palace öppnar för en liten chansning.
 6. Brighton – Everton (X, 2)
  Strålande inledning av Graham Potters Brighton men tuffare motstånd väntar här mot ett Everton som sett allt bättre ut offensivt på sistone.
 7. Barnsley – Birmingham (X, 2)
  Svårforcerade Birmingham har fina möjligheter mot ett övervärderat Barnsley som har en jobbig matchbild att vänta.
 8. Fulham – Stoke (1, X)
  Tidigt toppmöte mellan två kvalitetslag med höga ambitioner där dock Fulham har ett övertag sett till hur pass mycket de övertygat hittills.
 9. Huddersfield – Reading (1, 2)
  Gästernas defensiv inger inget större förtroende vilket ett Huddersfield som kommer från tre starka insatser i rad kan utnyttja till sin fördel.
 10. Hull – Bournemouth (2)
  Formsvaga Hull får svårt att räcka till mot utvilat och hungrigt Bournemouth som med rätta tippas att ta klivet upp.
 11. Middlesbrough – Blackburn (2)
  Blackburn fortsätter näta kontinuerligt vilket bör bli avgörande mot ett mer återhållsamt Middlesbrough med inbördes underläge.
 12. Preston – Swansea (X)
  Tajta tidigare inbördes möten och varsitt trendbrott senaste veckan talar för ny tuff match dem emellan om välbehövliga poäng.
 13. QPR – Coventry (1, X, 2)
  Fortsatt obesegrade kliver QPR in som lite väl stora favoriter då nykomlingen Coventry är jobbiga att möta och svåra att få hål på.

Stryktipset stora systemet – 972 rader

 1. Liverpool – Chelsea (X)
 2. Newcastle – Southampton (1, X, 2)
 3. Aston Villa – Brentford (1)
 4. Norwich – Leicester (2)
 5. West Ham – Crystal Palace (1)
 6. Brighton – Everton (1, X, 2)
 7. Barnsley – Birmingham (2)
 8. Fulham – Stoke (1, X, 2)
 9. Huddersfield – Reading (1, 2)
 10. Hull – Bournemouth (2)
 11. Middlesbrough – Blackburn (1, X, 2)
 12. Preston – Swansea (1, X, 2)
 13. QPR – Coventry (1, X)

Vilket system ryggar du den här veckan? Spela Stryktipset hos Svenska Spel med hjälp av Spelkanalens analys och var med i kampen om miljonerna du också. Stort lycka till i jakten på 13 rätt!