Milan och Monaco var det enda som stod i vägen för 13 rätt förra veckan men sett till hur jämnt det var mellan Milan och Napoli, samt hur Marseille respektive Monaco såg ut i veckans Europa League, var analysen ändå rätt ute. Nya tag då den här söndagen som utöver ett fint utbud också bjuder på fem extra miljoner i jackpott på en kupong som till hälften utgörs av Premier League. Spelstopp 14.59 söndag 13 mars.

Europatipset lilla systemet – 288 rader

 1. Chelsea – Newcastle (1)
  Mot såväl Burnley som Norwich har Chelsea visat klassen när dem väl dragit upp tempot, och Newcastles fina form den senaste tiden till trots har motståndet inte varit av Chelseas kaliber varpå ettan står starkt här.
 2. Arsenal – Leicester (1, 2)
  Nog har Arsenal betydligt mer press på sina axlar att leverera vilket ger en möjlig matchutveckling som passar Leicester som handen i handsken, så räkna med en öppen match och högst troligen mål i båda nät!
 3. Leeds – Norwich (1, X, 2)
  Oerhört viktig match i botten av tabellen och sett till båda lagens form är det inte mycket att göra än att ta med alla tecken – och hoppas på att Norwich tar minst en poäng vilket drar upp utdelningen.
 4. Everton – Wolves (2)
  Med fortsatt häng på femteplatsen efter den övertygande segern senast kliver Wolves in som klara favoriter här mot ett Everton som sett pressen öka rejält den senaste tiden – vilket bör ligga dem i fatet här.
 5. West Ham – Aston Villa (2)
  Ett målsnålt West Ham som matchas hårt och som har returen mot Sevilla i tankarna ska väl inte bli någon match för ett betydligt piggare Villa, särskilt inte när Coutinho spelar på den här nivån?
 6. Southampton – Watford (1)
  Nog är det svårt att se detta ihåliga Watford klara kontraktet och passar man sig inte blir det en ny flermålsförlust mot ett hemmastarkt Southampton som har att bevisa efter två tunga förluster den senaste veckan.
 7. Udinese – Roma (X, 2)
  Lagen må befinna sig i olika ändar av tabellen men räkna inte ut hemmalaget för det, hemma i Udine är de svartvita nämligen svårslaget och Roma lär behöva göra minst två för att säkra segern här.
 8. Hellas Verona – Napoli (X, 2)
  Det finns ett visst mått av att vackla under pressen som är överhängande i Napoli, men deras trygga grundspel och spets i offensiven ska i alla fall kunna lösa minst en pinne i Verona.
 9. Torino – Inter (2)
  Trots ett par svåra veckor bakom sig kan Inter nu ägna sig fullt ut åt att ta tillbaka serieledningen vilket ett målsnålt Torino kommer få erfara, och visst finns det mer att hämta i gästerna än Torino trots hemmafördelen?
 10. Real Betis – Athletic Bilbao (1, X, 2)
  Viktiga poäng på spel i kampen om Europa-platserna där ett Betis som matchas hårt har en tuff uppgift framför sig mot hårdjobbande Bilbao, vars bortafacit man inte ska låta sig luras av, som bör gilla sina chanser här.
 11. Real Sociedad – Alavés (1, X)
  Även om det finns en överhängande risk att Sociedad tar en bekväm seger hemma på Anoeta, men Alavés har krigat på bra den senaste tiden och kommer inte släppa ifrån sig poängen i första taget – och hur fint rensar inte krysset?!
 12. Lyon – Rennes (1, 2)
  Fem poäng och fem platser skiljer mellan lagen i tabellen och det är Rennes som har det bättre utgångsläget, vilket gör oddssättningen aningen anmärkningsvärd då dem trots bortaplan har minst lika goda chanser att säkra segern som Lyon.
 13. Hammarby – IFK Norrköping (1)
  Kvartsfinaldags i Svenska Cupen och Hammarby som kommer från ett bättre gruppspel än Norrköping har fördelen av hemmaplan här, något som tillsammans med fjolårets titel och gästernas benägenhet att svika i cupsammanhang väger tungt när tecknen ska fördelas.

Europatipset stora systemet – 1024 rader

 1. Chelsea – Newcastle (1)
 2. Arsenal – Leicester (1, 2)
 3. Leeds – Norwich (1, 2)
 4. Everton – Wolves (X, 2)
 5. West Ham – Aston Villa (X, 2)
 6. Southampton – Watford (1)
 7. Udinese – Roma (X, 2)
 8. Hellas Verona – Napoli (X, 2)
 9. Torino – Inter (2)
 10. Real Betis – Athletic Bilbao (X, 2)
 11. Real Sociedad – Alavés (1, X)
 12. Lyon – Rennes (1, 2)
 13. Hammarby – IFK Norrköping (1, X)

Vilket system ryggar du den här veckan? Spela Europatipset hos Svenska Spel med hjälp av Spelkanalens analys och var med i kampen om miljonerna du också. Stort lycka till i jakten på 13 rätt!