April april betyder en sak och det är såklart att premiären av Allsvenskan är här. Det är också dags att se Europas toppligor avgöras på många håll när dem nu går in i sitt absoluta slutskede. I Italien lever titelstriden i allra högsta grad, i England är det tajt i botten och i Spanien är det sista rycket om någon ska kunna komma ikapp Real Madrid. Vad gäller samtliga tre påståenden kommer vi garanterat närmare ett svar efter denna fina fotbollssöndag, med fyra jackpottmiljoner extra i potten som grädde på moset! Spelstopp 14.59 söndag 3 april.

Europatipset lilla systemet – 192 rader

 1. West Ham – Everton (1, X)
  Det är svårt att titta på Everton just nu och säga att det ser särskilt bra ut och mot ett ambitiöst West Ham lär det bli tufft, men kan gästerna får en gångs skull hålla lite tätt i defensiven finns ändå chansen att sno med sig en poäng till Merseyside.
 2. Tottenham – Newcastle (1, 2)
  Ju mer av Tottenham man ser desto mer finns det att tycka om och Antonio Conte börjar sakta men säkert ändra på saker och ting, dock finns fortfarande alltid risken att Tottenham går bort sig varpå garderingen kan belöna sig riktigt bra!
 3. Juventus – Inter (X)
  Med den lilla kollaps som Inter stått för den senaste tiden vill det mycket till om dem, med lagens inbördes statistik de senaste åren i åtanke, åker till Turin och plockar in tre poäng toppmöte i titelstriden som detta ändå är.
 4. Sampdoria – Roma (1, 2)
  Nio raka utan förlust inklusive den fina derbysegern senast ligger såklart i Romas vågskål här men Sampdoria har samtidigt många spelare som gör jobbet, och dessutom tillräckligt med spetskvalitéer offensivt för att sticka upp då och då.
 5. Atalanta – Napoli (2)
  Då Atalanta sett 10 av 15 poängtapp i ligan på hemmaplan, och med kommande Europa League i periferin, har Scudetto-jagande Napoli med målfarlige Osimhen i spetsen alla chanser att få med sig samtliga poäng från Bergamo.
 6. Cagliari – Udinese (1)
  Gör man inte mål blir det svårt att vinna fotbollsmatcher och ta de nödvändiga poäng som behövs i botten, något Cagliari har blivit varse om på sistone och fortsättningsvis kommer bli varse – även mot ett hemmastarkt Udinese.
 7. Barcelona – Sevilla (1)
  Nog flyger Barcelona på alla cylindrar just nu och inte är det läge att gå emot dem i det här läget då matchen spelas på Camp Nou snarare än i Sevilla.
 8. Real Betis – Osasuna (1, 2)
  Med mycket som gick fel samtidigt och fortsatt utan avstängde Fekir i offensiven är det mycket möjligt att Betis är illa ute mot ett Osasuna som överraskat både Barcelona och Villarreal den här säsongen.
 9. Valencia – Cadiz (1, X)
  Gästande Cadiz med sina 12 kryss, flest av alla, fortsätter att kriga på i botten av tabellen och kan absolut få med sig något från Mestalla även om hemmastarka Valencia får ses som klara favoriter.
 10. IFK Göteborg – IFK Värnamo (1, X, 2)
  All bets are off innan säsongen kommit igång på allvar huruvida Göteborg lämnat krisstämpeln bakom sig, och ett Värnamo som dem mycket väl kan underskatta här går inte att räkna bort till den här fina streckprocenten!
 11. Kalmar – Malmö (2)
  De regerande mästarna Malmö kliver återigen in som den självklara guldkandidaten och hade Kalmar bara fått behålla sina nyckelspelare från fjolåret hade dem mycket väl kunnat utmana på riktigt, nu är dock verkligheten annorlunda och det blir tuffa 90 minuter för hemmalaget att lösa poäng från.
 12. IFK Norrköping – Varberg (1, X)
  Nu har visserligen Norrköping vunnit fyra av lagens fem senaste möten men Varberg har visat att det krävs ett riktigt gott anfallsspel för att få hål på dem, något som känns tveksamt om Norrköping kommer få ut med favorittrycket på sig i premiären.
 13. Sirius – GIF Sundsvall (1)
  Sist ut på kupongen hittar vi Sirius som brukar trivas bättre hemma på Studenternas än på resande fot, varpå att dra nykomlingen Sundsvall utan sin bäste anfallare tillgänglig i premiären hemma i Uppsala får ses som en bra lottning!

Europatipset stora systemet – 1024 rader

 1. West Ham – Everton (1, X)
 2. Tottenham – Newcastle (1, 2)
 3. Juventus – Inter (X)
 4. Sampdoria – Roma (1, 2)
 5. Atalanta – Napoli (X, 2)
 6. Cagliari – Udinese (1, X)
 7. Barcelona – Sevilla (1)
 8. Real Betis – Osasuna (1, X)
 9. Valencia – Cadiz (1, X)
 10. IFK Göteborg – IFK Värnamo (1, 2)
 11. Kalmar – Malmö (2)
 12. IFK Norrköping – Varberg (1, X)
 13. Sirius – GIF Sundsvall (1, X)

Vilket system ryggar du den här veckan? Spela Europatipset hos Svenska Spel med hjälp av Spelkanalens analys och var med i kampen om miljonerna du också. Stort lycka till i jakten på 13 rätt!