Spelbolag inom Fotboll

Bästa speltipsen för fotboll

När du ska betta på fotboll är det viktigt att vara så påläst som möjligt. När du har bestämt dig för vilka matcher du ska spela på bör du alltid ta en titt på truppen och startuppställningen. Ett lag som är bättre på pappret kan få stora problem om en eller flera av deras stjärnspelare är borta. På samma sätt bör du även studera förutsättningarna för matchen. Är det till exempel en betydelselös match i en cup, kommer det lag som i vanliga fall är favoriter inte satsa fullt ut. I sådana här lägen kan du ta tillfället i akt och satsa på en skräll.

Följ matchen och satsa live

Ett annat tips är att följa matchen och betta baserat på vad som händer på planen. Många spelsajter erbjuder gratis streaming så länge du har gjort en insättning. Låt oss ge ett exempel på ett bra livebet. Låt oss säga att laget som står högst i odds tar ledningen i matchen. Då kommer det lag som nu ligger under att stiga i odds. Om du tror att de har en chans att vända matchen är det läge att spela på dem. Då har du chansen att få in en riktigt bra vinst.

Spela på annat än slutresultat

Om du klickar dig in på valfri fotbollsmatch får du flera satsningsalternativ att välja bland. Här kan du till exempel välja vem du tror kommer att göra första målet i matchen, eller om du tror att en spelare gör hattrick. Är du till exempel väldigt bra på att förutse vem som kommer att få ett gult kort? Varför inte utnyttja detta och lägga ett spel? Satsa på de moment som du tycker är roligast helt enkelt. Tänk dock bara på att vissa av dessa moment inte går att spela på live utan endast pre-match.

Fotboll – världens största sport

Fotboll är utan tvekan den största sporten i världen, både i antalet utövare och fans som följer sporten på arenor och tv. Bara i Sverige är det cirka 600 000 personer som aktivt spelar på olika nivåer. Den högsta nivån du kan spela på i Sverige är Allsvenskan respektive Damallsvenskan. Det går även att spela på hobbynivå ända ner i korpen. Vad är det då som gör att fotboll är så populärt? Förmodligen beror det på en rad olika faktorer. Det är en förhållandevis billig sport som gör att alla kan hålla på den, och det är en rolig sport där laganda är det viktigaste.

De största ligorna i Europa

De fyra största ligorna i Europa är Spaniens La Liga, Italiens Serie A, Engelska Premier League och Tyska Bundesliga. I dessa ligor spelar de flesta av världens största spelare. I Spanien och FC Barcelona hittar du till exempel Lionel Messi vilket enligt många är världens genom tiderna bästa fotbollsspelare. Han har alltid haft tuff konkurrens av Cristiano Ronaldo som länge spelade i Real Madrid, men som numera håller till i italienska FC Juventus. Om du vill följa dessa ligor från Sverige kan du enkelt göra det genom att köpa de kanalpaket som visar matcherna.

De största cuperna i Europa

Alla de bästa lagen i respektive liga i Europa får chansen att mäta sina färdigheter mot varandra i den årliga cupen Champions League. Det är en stor publikfest och finalen ses av flera miljoner människor varje år. För att få biljetter måste du ställa dig i kö långt innan, och inte ens det är någon garanti. Europa League är den näst bästa cupen i Europa och en chans för lite mindre lag att få spela internationell fotboll. Här brukar flera svenska lag delta varje år, som till exempel Malmö FF.

Speltips på Svensk fotboll & Allsvenskan

Fotboll är Sveriges största bettingsport så är hittar du så klart analyser och speltips på alla de stora fotbollsligorna i Sverige och resten av Europa. Våra rekare erbjuder speltips och rekar från Allsvenskan, Superettan, Division 1, Division 2 samt ett flertal olika ”bonnligor” och lägre divisioner.

Allsvenskan spelas som en rak serie med 16 lag där samtliga deltagare möts i dubbelmöten. Segrarna blir svenska mästare i fotboll och får lyfta Lennart Johanssons pokal. Den allsvenska säsongen spelas sedan 1959 med start på våren och avslutas under hösten.

Se speltips från allsvenskan

Vad är Champions League

Uefa Champions League, tidigare kallad Europacupen för mästarlag, Europacupen eller Mästarcupen, är den största fotbollsturneringen för klubblag i Europa. Turneringen, som arrangeras av Uefa varje säsong, spelades första gången säsongen 1955/56. Från och med säsongen 1992/93 ändrades namnet från Europacupen till Uefa Champions League.

Se speltips från Champions League

Vad är La liga

Primera División (Första divisionen) av Liga de Fútbol Profesional (Professionella fotbollsligan), mer känd som La Liga (Ligan) eller av sponsringsskäl La Liga Santander sedan 2016, är den professionella fotbollsligan i Spanien. Ligan är indelad i olika divisioner, varav Primera División (Primera División de España) är den högsta och Segunda División den näst högsta. Primera División består av 20 lag (2018).

Se speltips från La Liga

Vad är Premier League

Premier League, 1992–2007 benämnd FA Premier League, är en engelsk fotbollsliga, grundad 1992, som är den högsta divisionen i det engelska ligasystemet.

20 klubbar har plats i ligan som spelas höst–vår och varar från augusti till maj. De fyra högst placerade klubbarna är direktkvalificerade till Uefa Champions League och femman till Uefa Europa League. De tre lägst placerade klubbarna blir nedflyttade till English Football Leagues förstadivision, EFL Championship. Vinnaren av Premier League kan kalla sig ”Engelska mästare i fotboll” även om ligan också kan innehålla klubbar från Wales, till exempel Swansea City och Cardiff City.

Se speltips från Premier League

Vad är Serie A

Serie A är den högsta divisionen i fotboll för herrar i Italien. Serie A startade säsongen 1929/1930. Åren 1898–1929 korades italienska mästare genom ett slutspel som spelades mellan de främsta lagen i olika lokala serier.

Här kämpar 20 lag varje år om att vinna den åtråvärda Scudetto. Juventus är det lag som är bäst genom historien med 35 titlar. Efter det följer Milan med 15 titlar och Inter med 14 stycken.

Se speltips från Serie A