Det råder internationell prägel på veckans kupong där de fyra inledande svenska matcherna får sällskap av såväl amerikanska MLS och brasilianska Serie A och Serie B. Samtliga fyra sistnämnda matcher spelas natten till fredag. Spelstopp 18.59 torsdag 8 juli.

Match i fokus

New York Red Bulls har blandat och gett under säsongsinledningen men har alltjämt varit en kraft att räkna med på hemmaplan. Fyra av fem segrar har plockats framför hemmafansen och det är något att bygga vidare på framöver. Ett svårspelat Philadelphia står för en tuff utmaning här då de vunnit lagens fyra senaste inbördes möten varav de tre senaste utan insläppt mål dessutom. Gästerna var ett av topplagen ifjol och lyckades också plocka sin första titel i historien då de hade högst poängsnitt av alla lag i MLS, något som också gav dem en plats i kontinentens Champions League-spel. Riktigt lika stabilt som under föregående säsong har det inte varit hittills men även om de är ett bättre lag i grunden kan de likväl få bekymmer mot ett hemmastarkt Red Bulls.

Kupongens spik

Rosengård flyger fram i Damallsvenskan och har nio segrar och noll förluster på de 11 inledande omgångarna. De leder därmed serien med marginal före Häcken vilket tillåter poängtapp som senast i Örebro. Visst mått av underskattning råder förvisso här då Växjö är bättre än poängskörden visar och ändå var här och vann ifjol, men om Rosengård samtidigt bara är påslagna här ska det ändå räcka. De har hållt nollan i fem av de sex senaste inbördes matcherna och har bara släppt in två mål totalt hittills. Med Olivia Schough, som gjort sju mål hittills, har de också en spelare som kan avgöra precis som senast lagen möttes. Räkna dock inte med någon målfest här då Växjö trots allt bara snittar ett insläppt mål per match vilket hemmalaget också fick känna på senast de möttes i maj.

Kupongens skrälldrag

Clube Do Remo har fått en poängmässigt tung inledning av sejouren i brasilianska Serie B efter klivet upp i våras. Tre raka matcher mot nuvarande topptrion har dock visat att de håller en högre nivå än jumboplatsen och det är således bara en tidsfråga innan de börjar klättra i tabellen. Mot ett Vila Nova som också tillhörde Serie C den gångna säsongen har de goda chanser att få revansch för dubbelförlusten i slutspelet i vintras. 0-0 slutade bägge respektive möte i seriespelet och för två lag som har fortsatt svårt att hitta nätet är det ett mycket gångbart resultat även här. Gästerna har exempelvis gått mållösa ur sju av sina tio senaste matcher medan Remo gjort detsamma i fyra av sex. Om det nu blir mål i matchen lär det första också troligen bli det enda och direkt matchavgörande.

Topptipset – 36 rader x 3kr

  1. KIF Örebro – Hammarby (2)
    Örebro har bara nätat en gång på sina fem senaste och föll med hela 0-5 när lagen möttes senast.
  2. Rosengård – Växjö (1)
    Gör man inte mål blir det svårt att vinna matcher vilket också varit fallet för jumbon Växjö.
  3. IFK Malmö – Torns IF (1, X)
    Alltid underhållande när dessa möts men nykomlingen Malmö ska ändå lösa minst en poäng hemma.
  4. Eskilstuna City – Mjölby AIFF (1, X)
    Nykomlingen Mjölby har ännu inte vunnit medan Eskilstuna vill spinna vidare på segern senast.
  5. New York Red Bulls – Philadephia Union (1, X, 2)
    Hemmafördelen är påtaglig men Philadelphia håller en hög nivå och har alla chanser här.
  6. Nashville – Atlanta (1)
    Decimerat Atlanta mot jumbon senast och saknar återigen för mycket folk, upp emot 10 a-lagsspelare, för att räcka till.
  7. Chapecoense – Corinthians (2)
    Välbehövlig trepoängare väntar för gästerna som ofta gör det bra men utan att ha marginalerna med sig.
  8. Clube Do Remo – Vila Nova (1, X, 2)
    Stark kryssvarning i öppet nykomlingsmöte där hemmalaget är väl nederlagstippat trots starka insatser mot slutet.

Vilken insats lirar du den här veckan? Spela Topptipset hos Svenska Spel med hjälp av Spelkanalens analys och var med i snacket om högvinsterna du också. Lycka till i jakten mot 8 rätt!