På grund av bristande utbud under helgen och framförallt söndagen blir det en så kallad dubbelkupong den här veckan. Med många stora favoriter på kupongen dessutom är det inte en dum tanke att spela ett reducerat system för att försöka täcka in så många som möjligt denna jackpott-torsdag. Det stora systemet utgår till förmån för ett system med fler möjligheter till stor utdelning till en rimlig peng; nio garderingar varav en matematisk sådan (markerad i kursivt) för en dryg trehundring. Spelstopp 20.44 torsdag 24 mars.

Europatipset – R144-rader (288)

 1. Sverige – Tjeckien (1, X)
  Då det finns frågetecken i backlinjen inför matchen och att det är riktigt skarpt läge nu gör att krysset måste övervägas, men med stor portion hoppfullhet och tilltro till Janne Anderssons landslag ska detta inte behöva sluta med förlust under 90 min hemma på Friends.
 2. Italien – Nordmakedonien (1)
  Räkna med starkast möjliga startelva i Italien här där ingenting kommer lämnas åt slumpen, varpå en högintensiv inledning av matchen också är att vänta för att försöka ta kommandot tidigt – och visst är väl matchen över när Italien gör första?
 3. Portugal – Turkiet (1, X, 2)
  Det finns inte mycket till övers för Turkiet i ärlighetens namn men samtidigt går det också att se detta Portugal, som var en av förhandsfavoriterna i EM, återigen få ut alldeles för lite av sin namnkunniga elva och tillåta en turkisk skräll.
 4. Wales – Österrike (1)
  Utöver Arnautovic finns det inte mycket i Österrike som lockar här egentligen och med hemmatrycket uppe i Wales och fartfyllda kanter bör hemmalaget också kunna få utdelning här!
 5. Skottland – Polen (1, X, 2)
  Vänskapslandskamper får det knappast att vattnas i munnen när det ska avgöras VM-biljetter på många håll runt om i världen och den här matchen, som såklart kan gå hur som helst, hade ju gärna fått stanna utanför kupongen.
 6. Brasilien – Chile (1)
  Inte har Chile direkt rosat marknaden under kvalet och VM-äventyret hänger mer eller mindre på att ta poäng här mot ett fortsatt obesegrat och VM-klart Brasilien – i Brasilien dessutom vilket gör det hela än svårare.
 7. Colombia – Bolivia (1, X)
  Bolivia brukar visserligen ta sina poäng hemma i La Paz och är redan borta från VM, med flest insläppta i kvalet dessutom, men Colombia har fått kämpa för varje poäng hittills och kan mycket väl få göra det igen.
 8. Paraguay – Ecuador (X, 2)
  Väldigt lite talar för att Ecuador skulle missa VM i det här läget och även om en poäng är fullt möjligt mot ett redan klart Argentina härnäst är det bäst att ta det säkra före det osäkra – och ta ledningen här utan att släppa den.
 9. Uruguay – Peru (1, X, 2)
  I Sydamerika finns det gott om stora nationer som snubblat i kvalet och Uruguay är sannerligen inget undantag, vilka nu möter ett Peru som jagar bara en poäng bakom och knappast blir en lätt uppgift.
 10. Mexiko – USA (1)
  Så som det senaste året har gått för Mexiko mot USA är det på tiden med revansch och vad är ett bättre läge än hemma i detta skede av kvalet mot huvudkonkurrenten om en av de två sista direktplatserna till VM – där poäng i teorin säkrar VM-biljetten?
 11. Costa Rica – Kanada (1, X, 2)
  Nu behöver Kanada visserligen bara en poäng för att garantera VM-platsen men det är lättare sagt än gjort mot ett erfaret Costa Rica som är betydligt mer ordinarie nu än sist lagen möttes vilket kräver samtliga tecken!
 12. Panama – Honduras (1, 2)
  Hade det inte varit för att Honduras ställt till problem för Panama det senaste året skulle det vara betydligt lättare att våga tro på hemmalaget här, som faktiskt har en chans om än väldigt liten att nå VM, men då skrällen betalar oerhört bra får det helt enkelt stå med.
 13. Jamaica – El Salvador (1, 2)
  Än så länge har inte tränarbytet gett någon effekt för Jamaica som förlorade samtliga tre matcher under förra uppehållet, och vad dem kommer att komma med här blir således ett osäkert kort – samtidigt som gästerna förtjänar betydligt mer förtroende än oddssättarna och tipparna ger dem!

Vilka favoriter ryggar du den här veckan? Spela Europatipset hos Svenska Spel med hjälp av Spelkanalens analys och var med i kampen om miljonerna du också. Stort lycka till i jakten på 13 rätt!