Spelbolag inom Innebandy

Speltips & Betting – spela på Innebandy

Om du gillar innebandy så kommer du att hitta massor av information om sporten på Spelkanalen. Här kan du också få speltips från personer med stor kunskap och erfarenhet inom innebandy, vilket gör att du enklare kommer att kunna hitta dina vinnare när du bettar på innebandy. De allra flesta spelbolagen kan idag erbjuda odds på innebandy.

Några gånger i veckan får du speltips på innebandy här på spelkanalen.se från våra innebandyrekare som själva utövar sporten och har väl insatta källor i de olika klubbarna runt om i Sverige. De ger dig senaste nytt, information från initierat håll och en bra motivering till vilket spel du bör spela på.

Mer om innebandy

Att innebandy är Sveriges största sport är det nog inte många som känner till, men faktum är att om du ser till antal utövare så är innebandy större än fotboll och alla andra sporter. Innebandy spelas, precis som namnet antyder, inomhus med fem spelare och en målvakt från varje lag. Innebandy är en snabb och intensiv sport som kräver sina byten, vilka sker lika ofta som i ishockey.

Att det finns ett stort intresse för innebandy beror på att sporten spelas redan på gymnastiken i skolan, används som uppvärmning inför andra sportevenemang och spelas i korplag med kompisarna och arbetskollegor. På elitnivå anordnas SM varje år där innebandylag, både herrar och damer, över hela Sverige slåss om SM-titeln.

Sveriges framgångar internationellt

Sverige är också en ledande nation när det kommer till internationella evenemang som VM. Av de tolv VW som har anordnats, vilket sker vartannat år, så har Sveriges herrar vunnit 8 guld. På damsidan så kan man ståta med att ha vunnit 9 guld på 12 VM, varav 7 guld i rad. Det är få landslag som kan mäta sig med Sverige när det kommer till innebandy.

Innebandy är populärast i Europa men spelas över hela världen, vilket till stor del beror på att sporten är underhållande att spela och även bidrar till en rejäl motionsrunda. Innebandy är en sport som alla kan hålla på med men det är bara de snabbaste och mest rörliga spelarna som kan spela på toppnivå.

Svenska Superligan(SSL) Dam- och Herr

Högsta serierna för damer och herrar heter Svenska Superligan. Dessa serier består av vardera 14 lag.

Varje säsong avslutas i april med ett gemensamt finalarrangemang. Under sex år hölls detta i Globen men 2011-2014 spelas finalerna i Malmö Arena. Efterfrågan på biljetter är alltid stor och gällande publikrekord är från herrarnas SM-final 2016 (Storvreta-Linköping). Den matchen sågs av 18 166 åskådare. Den matchen spelades i Tele2 Arena.