Spelbolag inom E-sport

Speltips & Betting – spela på E-sport

Samtidigt som spelandet har ökat så har även intresset för att spela på e-sport ökat. Intresset för e-sporter har blivit så stort att det nu går att betta på e-sporter på de stora spelsajterna. I princip så fungerar spel på e-sport på samma sätt som annan betting så som hästar, fotboll med flera.
För att lyckas allra bäst är det viktigt att vara påläst. Läs på om e-sport, vem som spelar, hur det aktuella spelet fungerar samt vilka taktiker spelare brukar använda. Ju mer man vet när man bettar, desto större är vinstchanserna.


Man kan dock läsa sig till det mesta, så ger det ännu bättre chans att spela på den e-sport som man själv spelar. Då förstår man spelet bättre och även de beslut som spelare kan ta.
Som vid annan betting så är det odds på e-sport och dessa odds anges i de flesta fall som ett nummer med en decimal. Ju högre numret är, desto mindre är chansen att just detta kommer att hända i spelet. Det kan vara stor variation på oddsen mellan de olika spelsajterna. Det är smart att jämför olika spelbolag innan man satsar pengar.

Mer om E-sport

E-sport betyder elektronisk sport och detta är ett samlingsnamn för tävlingar som utförs i en virtuell miljö. E-sport fick sitt begrepp i Sydkorea av arrangörerna bakom World Cyber Games och har efter det blivit ett globalt begrepp. E-sport innefattar Virtual Reality, Augmented Reality, Tv-spel, datorspel och mobilspel. E-sport har gått till att vara något som bara spelarna visste till något som fyller stora arenor. E-sport har på kort tid blivit en sport med sponsrade lag, ligor, tv-sändningar och turneringar.
Formellt sett är e-sport ingen idrott i Sverige då den inte är representerad i riksidrottsförbundet. Enligt förbundet är en idrott en fysisk aktivitet som utförs för att må bra, ha roligt och prestera mer. Dock kämpar man med att få e-sporten klassad som en idrott.
E-sporten är däremot erkänd som idrott av nationella idrottsförbund, idrottsdepartement och olympisk kommitté i över 20 länder.