Spelbolag inom

NBA och speltips

Världens främsta basket utövas numera av spelarna i nordamerikanska NBA. Den grundades 1946 och består av 29 lag från USA och ett kanadensiskt. Säsongen pågår mellan oktober och april med 82 matcher för varje lag, och slutspelet fortsätter in i juni. Spelarna räknas som världens bäst betalade atleter.

En stor mängd matcher och mycket närvarande prestige gör NBA till en intressant liga att spela och lägga bet på, speciellt för den med ett intresse för sporten. Basket är inte en så vanlig sport att intressera sig för, men det höga tempot och poängställningarna som snabbt kan skifta gör det till en synnerligt spännande sport att se på, vilket förstärker spänningsmomentet från bettingen. Intresset för ligan är självklart störst i USA och där finns det största utbudet av olika bettingtjänster, men även vissa svenska tjänster erbjuder möjlighet att spela på NBA.

Att sätta sig in i ligan och de olika lagens egenskaper kan vara klokt innan man börjar spela, så att man inte chansar vilt. Intresset är som sagt störst på den amerikanska kontinenten och på internet kan man hitta många sidor som handlar om NBA och olika aktuella matcher, presenterar aktuella odds och ger tips till den som är nyfiken på att börja spela.

Åtminstone de amerikanska tjänsterna erbjuder vanligtvis olika sorters spel. Dels vanliga där man gissar på vilket lag som kommer gå segrande, men dels också mer avancerade i vilka man kan gissa på poängdifferenser eller kan göra livebet medan matchen pågår.

För den riktigt intresserade kan det vara värt att göra en resa till USA för att få uppleva spelet på riktigt och kombinera bettingens spänningsmoment med de starka känslor som finns på en sportarena.