17:e omgången i Bundesliga inleds under fredagskvällen med ett möte mellan 9:e placerade Hoffenheim och 4:e placerade Dortmund.

Dortmund spelade under veckan ett toppmöte när man tog emot första placerade Leibzig, laget hade en 2-0 ledning i en match som slutade 3-3. Innan mötet med Leibzig hade laget en segersvit på 3 matcher och offensiven har verkligen fungerat för laget.

Hoffenheim kommer till matchen efter under veckan ha vunnit borta mot Union Berlin, dock hade laget innan vinsten tidigare i veckan endast tagit en poäng på de senaste 4 matcherna. Laget har även haft problem med målskyttet och endast gjort 23 stycken medans till exempel Dortmund gjort 40 stycken.

Dortmund behöver verkligen en vinst i matchen för att haka på racet om första platsen. Dortmunds offensiv är extremt bra och laget har gjort 3:e flest mål i ligan och jag tror deras starka offensiv kommer göra att man vinner matchen då jag inte tror att Hoffenheims defensiv kan stå emot Dortmunds offensiv. Därför väljer jag att spela borta seger för Dortmund till 1.94 gånger degen på Coolbet.