Det vankas returmöten i Champions League-kvalet och 7 av 8 av kupongens matcher hämtas därifrån där det ska bli klart vilka lag som tar sig till den tredje och sista kvalomgången. Galatasaray mot PSV står återigen i fokus och inte minst efter holländarnas överkörning senast där frågan är om turkarna verkligen kan ge svar på tal på hemmaplan. Spelstopp 18.59 onsdag 28 juli.

Match i fokus

Galatasaray kom aldrig in i matchen och mer eller mindre kollapsade under PSV:s konstanta press och offensiva spelmönster, främst genom att utnyttja och överbelasta kanterna. Den turkiska ligatvåan hade inget svar och hade heller inte till synes någon plan inledningsvis i matchen, vilket manager Fatih Terim kritiserades för efter den bittra 1-5 förnedringen. Hans svar om att laget har så pass många skickliga spelare att lösa en bättre uppgift än vad som blev fallet föll knappast väl ut. Ska det undvikas en ny storförlust vill det till att både han och truppen blir lite mer ödmjuka då PSV var bättre på alla plan senast – med en tydlig taktiskt inriktning särskilt anpassad efter Galatasaray. Med minst fyra mål att hämta in hänger avancemanget på en skör tråd men hemmalaget har inget val än att ge det ett försök, vilket PSV bör kunna utnyttja både en och två gånger.

Kupongens spik

Young Boys fick bara med sig 0-0 från bortamötet med Slovan Bratislava men hemma bör de få bättre utdelning från sitt spel med boll. Den regerande schweiziska ligamästaren, som vunnit titeln fyra säsonger i rad och vann överlägset ifjol, har en fin offensiv i grunden och har likväl visat fin målform under försäsongen. Man inledde också ligaspelet med 4-3 borta mot Luzern efter att ha hämtat upp 1-3 vilket var välbehövligt för nye managern David Wagner och hans team. Framför hemmafansen lär det extra trycket och anspänningen spela dem i händerna och ge det förlösande avancemanget till den sista kvalrundan. Ett tidigt mål är lite av en nyckel såklart vilket också skulle kunna få det att lossna rejält för Young Boys som också har mer erfarenhet av den här typen av matcher. Bratislava skapade inte heller särskilt mycket från eget spel där två av de tre bästa chanserna kom via utspark från målvakten.

Kupongens skrälldrag

Kazahkiska ligatrean FC Kairat Almaty tog en överaskande 2-1 seger mot mer etablerade serbiska mästaren Crvena Zvezda, eller Röda Stjärnan som de vanligen kallas på tipskupongen. En stjärnsmäll såklart men inte oförtjänt då kazahkerna gjorde det mesta av hemmaplansfördelen och även fasta situationer. Bägge målen kom från hörnor medan ett heroiskt försvarsspel höll Röda Stjärnan till förvånansvärt få klara målchanser, med målet som innebar 1-1 via ett oturligt självmål. Räkna med en liknande matchbild här där det kommer krävas en hel del för att få hål på de regerande kazahkiska mästarna som också kommer få en och annan kontring och fast situation. Underskatta inte heller att Kairat vann här 2015 vilket bäddade för att slå ut Röda Stjärnan ur Europa League-kvalet den säsongen!

Topptipset – 48 rader x 5kr

 1. Galatasaray – PSV (1, 2)
  Måsteseger för Galatasaray här med fyra bollar upp men nog kan de bli taktiskt överkörda återigen.
 2. Midtjylland – Celtic (2)
  Fortfarande finns det mer att kräva från Celtic men Midtjylland får svårt att svara upp när Celtic väl får utdelning.
 3. Young Boys – Slovan Bratislava (1)
  Hemmaplansfördelen bör väga in här mot offensivt bättre Young Boys som bara behöver ett mål för att få det att lossna.
 4. Sparta Prag – Rapid Wien (1, X, 2)
  Jämnt möte i Wien där tjeckerna inte kunde hålla sin ledning bådar gott inför vidöppet och superintressant returmöte.
 5. FK Crvena Zvezda – FC Kairat Almaty (1, X)
  Massivt spelövertag att vänta för hemmalaget men gästerna är inte oävna och har knapp ledning att gå på.
 6. Neftci Baku – Olympiakos (X, 2)
  Grekerna ska kunna spela på sin ledning här när hemmalaget måste framåt men ändå överraskande jämnt senast.
 7. Ludogorets – NK Mura (1)
  På något sätt slutade första mötet mållöst men på hemmaplan ska Ludogorets ändå kunna leva upp till favoritskapet.
 8. Haugesund – Strömsgodset (1, X)
  Fortsatt obesegrade hemma bör Haugesund klara av ett Strömsgodset som ännu inte vunnit på bortaplan.

Vilken insats lirar du den här veckan? Spela Topptipset hos Svenska Spel med hjälp av Spelkanalens analys och var med i snacket om högvinsterna du också. Lycka till i jakten mot 8 rätt!