Premier Leagues 15:onde omgång avslutas på Emirates Stadium i London där Arsenal tar emot Brighton under torsdagskvällen. Jag tycker mig ha hittat ett spel med bra värde.

Arsenal kommer från november månad utan vinster och sparkad tränare. Ansvaret som tränare tog svenske Fredrik Ljungberg över för endast 5 dagar sedan och redan två dagar efter spelade man lika borta mot Norwich (2-2). Anmärkningsvärt från matchen var skillnaden på presspelet, Arsenal satte en betydligt högre press och kom till många farliga målchanser i framförallt första halvlek. Dock fanns fortfarande osäkerheten kvar i försvarslinjen i London klubben. Huruvida Ljungberg blir kvar som permanent manager för Arsenal återstår och se men för att ha chans på jobbet behövs tre poäng mot Brighton under torsdagskvällen. Anfallsmässigt besitter Arsenal kvalité av högsta nivå. Anfallsfirman Lacazette och Aubameyang har stått för Arsenals fem senaste mål i Premier League och målskörden lär fortsätta även under torsdagskvällen.

Brighton kommer till matchen i norra London med tre raka förluster och såg extremt bleka ut mot Leicester för två omgångar sedan. Brighton kommer till Emirates där man aldrig vunnit. Värt att nämna är att Brighton haft oklarheter på de offensiva positionerna och endast gjort två mål de senaste tre matcherna- båda på fasta situationer av en försvarare. Brighton ligger på en delad sista plats i bortatabellen i Premier League med endast fyra inspelade poäng. Noterbart är att poängen är tagna mot tabelljumbon Watford och bottenlaget Newcastle.

Att komma till Emirates med tre raka förluster är ingen lätt uppgift. Jag har ytterst svårt att se Brighton lyckas hålla emot Arsenals formstarka anfallsduo och är övertygad om att Ljungbergs Arsenal vinner matchen utan några större bekymmer.

Mitt speltips blir en rak Arsenal vinst till 1.65 gånger pengarna på Unibet. Spelstopp 21:15 2019-12-5