Nattens matcher i NBA rundas av med en match mellan Portland och Lakers. Ett Lakers som går 19-3 och ett Portland som går 9-13. Lakers har startat säsongen extremt bra och har bäst record i hela serien tillsammans med Milwaukee Bucks.

Lakers spellediga igår efter att natten till i torsdags vunnit komfortabelt borta mot Utah Jazz med 121-96. Då ska vi ej glömma att Utah börjat säsongen bra med ett record på 12-10 och är på en 12e plats overall i ligan. Poängbäst i matchen var Anthony Davis med 26p och 6 returer på det. Starten på säsongen har verkligen varit lovande för Lakers och man har den längsta perioden utan förlusten sedan säsongen 2009-10 och i November månad gick man på ett record i 14-1 vilket är det bästa laget gått sedan mars 2000.

Portland även dem kommer till matchen efter en ledig dag från spel. Portland ligger på ett record 9-13 och en 17onde plats overall i ligan. Vann dock senast mot ett Sacramento Kings som saknade viktiga kuggar i De’Aron Fox, Marvin Bagley III och Bogdan Bogdanovic alla spelade 0 minuter mot Blazers. Portland signade nyligen Carmelo Anthony som free agent och han har levererat med ett snitt på 16.9 poäng och 5.9 rebounds. Men jag har svårt att tro att Blazers offensiv ska kunna få dit tillräckligt med poäng mot ett Lakers försvar med Anthony Davis i spetsen och tror inte heller deras försvar klarar av att stå emot offensiven från Lakers med framförallt Lebron i täten.

Jag tror att Lakers fortsätter spela bra basket och tror då att Lakers med Lebron och AD i täten kommer bli numret för stort för Portland och väljer därför att spela LA Lakers -4 till 1.90 gånger pengarna på Bet365.