Fotboll från världens alla hörn i en samlad koncentrerad kompott präglar kupongen där flera intressanta och avgörande kvalmatcher står för underhållningen. Spelstopp 18.59 torsdag 27 maj.

Match i fokus

Toulouse hade uppflyttningen i egna händer men kunde inte ta vara på möjligheten som gavs i de två sista ligaomgångarna. Dock visade Ligue 1-jumbon från ifjol styrka när man i sista omgången trots en man mindre kämpade sig tillbaka från 1-3 till 3-3. Just den offensiva förmågan har tagit dem till en hårsmån från att göra sejouren i Ligue 2 ettårig och är även vad de måste ta fram här i det första mötet mot ett besviket Nantes. Gästernas förlust i sista omgången med kvarten kvar innebar att de trillade ner under strecket, ett hårt slag efter fyra raka segrar som såg ut att räcka. Såldes är det en vidöppen match att vänta här med mycket på spel och som allra troligen lär avgöras först i returen.

Kupongens spik

Offensiva Molde brukar trivas hemma och var ligans näst bästa hemmalag ifjol. Det räckte inte till att på riktigt utmana om titeln men Molde kan med sitt fina målsnitt ändå vara nöjda med säsongen. Vålerengen slutade förvisso trea strax bakom Molde, och vann returmötet under hösten när de fick med sig ett rött kort, men har haft det riktigt kämpigt tidigare här på bortaplan. Tre raka förluster med sammanlagt 13-3 i målskillnad är oroväckande, inte minst när hemmalagets anfallsstjärna Ohi Omoijuanfo redan noterats för fem fullträffar. Molde har visat stabilitet och styrka inledningsvis och här ska hemmafavören vara avgörande.

Kupongens skrälldrag

Gruppsegern i grupp 7 av Copa Libertadores är fortsatt inte avgjord. Flamengo är måhända favorit med två poängs marginal och seger i lagens förra möte, men lär återigen ställas inför en tuff uppgift – och kanske är det deras tur att drabbas av ett rött kort. Vélez är precis som Flamengo redan klara för avancemang men gruppsegern ger en gynnsammare lottning i nästa runda så mycket finns fortfarande kvar att spela om. Hemmafavören spelar såklart in men man ska inte glömma att det var argentinarna som tog ledningen två gånger om senast lagen möttes.

Topptipset – 12 rader x 10kr

  1. Molde – Vålerengen (1)
    Hemmafavören avgör för offensivt skickligt Molde.
  2. Venezia – Cittadella (1)
    Hemmalaget har ledning att bevaka från första uppflyttningskvalmötet.
  3. Toulouse – Nantes (1, X, 2)
    Vidöppet mellan två lag som vann varsitt inbördes hemmamöte ifjol.
  4. Thun – Sion (2)
    Kvalmöte där gästernas högre kapacitet ska visa sig.
  5. Turkiet – Azerbajdzjan (1)
    Turkiet EM-laddar och här finns utrymme för flera att visa upp sig.
  6. Lidköping – Jitex (1, 2)
    Gästernas seger senast bör kunna sporra här men dagsform avgör.
  7. Defensa y Justicia – Independiente del Valle (2)
    Redan klara för avancemang har hemmalaget inget att spela för.
  8. Flamengo – Vélez Sarsfield (1, 2)
    Gruppsegraren ska koras där nytt rött kort möjligen fäller avgörandet.

Vilken insats lirar du den här veckan? Spela Topptipset hos Svenska Spel med hjälp av Spelkanalens analys och var med i snacket om högvinsterna du också. Lycka till i jakten mot 8 rätt!