Franska ligan är slutspelad och Lille blev överraskande mästare framför PSG, sämre gick de för Nantes som hamnade på en 18:e plats och nu tvingas kvala sig kvar. I kvalet ställs man mot Toulouse som hamnade på en tredje plats i Ligue 2, endast två poäng bakom andra placerade Clermont.

Bortalaget Nantes som ska slåss för att hålla sig kvar i Ligue 1 hade en fin avslutning för att säkra kval istället för att åka på direkt nedflyttning, man vann 4 av de 5 avslutande matcherna och hade under dessa 5 matcher fina 14-4 i målskillnad, man kan lugnt säga att offensiven började fungera i slutet av säsongen för Nantes.

Utmanarna Toulouse då, likt Nantes kommer man med god form från ligaavslutningen då man vann tre och spelade oavgjort två under de fem avslutande matcherna, även Toulouse hade en fin målskillnad på 12-5 alltså även dem ett målglatt lag.

Jag har svårt att avgöra vilka jag håller som favoriter i första mötet men jag tror vi kommer att få se en match med två framförallt offensivt formstarka lag, så jag förväntar mig att båda lagen nätar här. Då Toulouse kommer från riktigt fin form på hemmaplan där man vunnit 9 av de 10 senaste och under de fyra senaste hemma matcherna har man stått för fina 9 stycken mål, som sagt ett målglatt Toulouse framförallt på hemmaplan. Nantes då, de har drastiskt förbättrat sitt bortaspel och kommer till matchen med 4 vinster på de 5 senaste bortamatcherna, målproduktionen har även varit fin för Nantes på bortaplan och man har gjort hela 12 mål på de 5 senaste bortamatcherna.

Jag förväntar mig som sagt att båda lagen gör mål i denna match och därför blir mitt speltips Båda Lagen Gör Mål till 1.95 gånger degen på Nordicbet.