Det är nordiskt fokus på denna mitt-i-veckan-kupong när fotbolls-EM har spelledigt under två dagar. Norska Eliteserien utgör majoriteten av matcherna och är vad som bjuds utöver svenska divison 2 på en på förhand ganska lättlöst kupong. Spelstopp 17.59 onsdag 30 juni.

Match i fokus

Rosenborg åkte på tredje raka segern senast vilket ökat avståndet upp till Molde och Bodö/Glimt i tabelltoppen. Tränaren Åge Hareide pratar om tunga tider i truppen vad gäller självförtroende och det är uppenbart att laget behöver ett par bra resultat för att hitta tillbaka till rätt rytm. Ett överkomligt men svårforcerat Haugesund kan bli en passande uppgift hemma på Lerkendal där de trots allt trivs bäst. Man ska inte heller glömma bort att Rosenborg endast förlorat en match mot fyra av de fem lagen ovan dem i tabellen där de dessutom gjort tio mål framåt – så kapaciteten finns där alldeles uppenbart. Kan de få det att stämma nu eller får de problem återigen att hålla matchens fulla 90 minuter, ja det är frågan.

Kupongens spik

Fjolårstvåan Molde flyger fram i seriespelet och håller jämna steg med regerande mästarna Bodö/Glimt som de besegrade senast före midsommar. Det var fjärde raka segern för Molde som har seriens nästbästa hemmafacit såhär långt, även om tabellen är haltande, att jämföra med gästande Strömsgodset som ännu inte fått smaka segerns sötma på bortaplan ännu. Tre förluster på fyra omgångar har det blivit och sett till att de endast plockade fyra bortasegrar ifjol lär poängskörden den här säsongen få svårt att bli bättre än den föregående. Molde har förutom fin form också en vass offensiv som leder dem framåt och bl a nätat minst två mål i samtliga hemmamatcher hittills vilket väger tungt här.

Kupongens skrälldrag

Kristiansund har inlett årets seriespel på liknande sätt de avslutande den föregående. Femma i tabellen då med blott sex förluster och ligans tredje bästa bortafacit. Just spelet på bortaplan är den sista pusselbiten för att nuvarande tabellfyran ska kunna ta ny fart och hänga på lagen ovanför men här har de goda chanser att göra just det. Nykomligen Tromsö åkte på tredje förlusten på fyra matcher senast efter en ny svag insats och får det tufft här. Senast lagen möttes 2019 slutade det med klar hemmaseger och det, liksom behovet av att rycka upp sig och plocka en seger, sporrar såklart i hemmalägret – men här är oddssättarna fel ute och gästerna ska kunna dra det längsta strået.

Topptipset – 24 rader x 5kr

 1. Brann – Lilleström (2)
  Pigga nykomlingen Lilleström har fin form och gillar sina chanser mot formsvaga jumbon.
 2. Molde – Strömsgodset (1)
  Formstarka Molde har fem raka inbördes segrar och tappar inte mot bortasvagt Strömsgodset.
 3. Rosenborg – Haugesund (1, X)
  Dags att rycka upp sig i Rosenborg som trivs bäst hemma där målen oftast trillar in i fin takt.
 4. Sandefjord – Bodö/Glimt (2)
  Rejäl missräkning för Sandefjord senast vilket knappast räcker mot målfarliga serieledaren Bodö.
 5. Tromsö – Kristiansund (X, 2)
  Högre kapacitet hos gästerna som ska kunna dra nytta av lågt självförtroende hos Tromsö.
 6. Viking Stavanger – Stabaek (1)
  Porösa nästjumbon Stabaek har ännu inte vunnit borta vilket hemmalaget ska kunna utnyttja.
 7. Hudiksvalls FFF – Piteå (1, X, 2)
  Snäppet högre nivå i Piteå men hemmalaget har sett till att bli svårslagna vilket räcker långt.
 8. Vänersborgs FK – Lidköpings FK (X, 2)
  Mycket otur för gästerna hittills i seriespelet och som har tre raka inbördes utan förlust.

Vilken insats lirar du den här veckan? Spela Topptipset hos Svenska Spel med hjälp av Spelkanalens analys och var med i snacket om högvinsterna du också. Lycka till i jakten mot 8 rätt!