Det är en salig blandning den här veckan som utgör kupongens 13 matcher. Såväl Copa América rullar vidare liksom svenska Ettan Norra och Södra, även om det mest intressanta såklart handlar om åttondelsfinalerna i EM. Belgien – Portugal är det största dragplåstret men räkna inte hem 13 rätt förrän måndag då kupongen för ovanlighetens skull avslutas. Spelstopp 15:59 lördag 26 juni.

Match i fokus

Belgien må vara rankat etta på FIFA:s världsranking och har så varit de senaste tre åren men i EM hittills har de knappast varit laget som imponerat mest. Trots det tog de utan större bekymmer i slutändan tre raka segrar och hade förhoppningen om en ganska bekväm lottning till åttondelen. Nu står istället Portugal, regerande europamästare, på andra sidan där Cristiano Ronaldo blev historisk med sina två mål mot Frankrike som garanterade avancemanget. Portugal fick således en fin rekyl efter debaclet mot Tyskland och ser man till gruppspelet går det verkligen att argumentera för att Portugal snarare än Belgien är inne i mästerskapet. Belgien har bara gått på halvfart hittills men har såväl Kevin De Bruyne och Eden Hazard med från start här – en duo nog så viktig för att Belgiens offensiv ska fungera. Med tanke på spelarna som gör upp om det här är det vidöppet, men där främst Belgiens stabilitet och förmåga att höja sig ställs mot Portugals spets och det faktum att Ronaldo är målsugen som aldrig förr.

Kupongens spik

Brommapojkarna leder Ettan Norra efter 12 omgångar och gör så obesegrade samt med 27+ i målskillnad. Stockholmarna är seriens kanske bästa lag och ska inte ha några större problem med ett svagt Assyriska som dessutom är kort om självförtroende. Tappet senast mot Piteå, som i och med det klev förbi dem i tabellen, från 2-0 till 2-3 trots en man mer är inget annat än anmärkningsvärt. Det ska således vara klasskillnad här där ett Assyriska inte har särskilt stor fördel av hemmaplan. Fyra förluster på sex omgångar väger lätt mot ett BP som förvisso är starkare hemma än borta men har ett betydligt vassare spel i grunden och klart bättre spelare överlag. Det är intet för intet som BP återigen siktar mot Superettan och som de spelar för tillfället kan man verkligen undra; vem ska egentligen stoppa dem?

Kupongens skrälldrag

Ecuador må ställas mot ett formstarkt Brasilien men efter tre raka utan seger är det långt ifrån garanterat att man kniper den sista playoff-platsen i Copa Américas B-grupp. Venezuela har överraskat hittills och kan mycket väl knipa en poäng av Peru vilket gör att Ecuador behöver matcha deras resultat mot redan klara gruppvinnaren Brasilien för att inte riskera något – och helst av allt vinna. Ecuador hoppas såklart på att Brasilien vilar några av sina största stjärnor, kanske framförallt Neymar, och att man själv ska kunna störa dem som faktiskt spelar på samma sätt som Colombia sånär kunde fixa ett positivt resultat mot senast. Nederlagstippat som Ecuador ändå är ska man inte glömma att de har mål i sig och ändå ligger trea i VM-kvalet efter just Brasilien och Argentina med näst flest gjorda mål.

Stryktipset lilla systemet – 216 rader

 1. Belgien – Portugal (1, X, 2)
  Vidöppet mellan två lag med hög högstanivå som inte vill lämna turneringen ännu.
 2. Nederländerna – Tjeckien (1)
  Klart favoritskap för Nederländerna som dock fortfarande är aningen för snällt emellanåt.
 3. Assyriska FF – Brommapojkarna (2)
  Ingen har hittills slagit BP och Assyriska i nuvarande skick lär knappast vara nära.
 4. Karlstad – Sylvia (1)
  Ojämnt Sylvia har som enda lag ännu inte kryssat och kan åka på en rejäl smäll här precis som ifjol.
 5. Sandvikens IF – Täby (1)
  Hemmastarka Sandviken har fått kraft från derbysegern senast och gör jobbet mot formsvagt Täby.
 6. Örebro Syrianska – Gefle (1, X, 2)
  Syrianska har problem nu och Gefle har högre kapacitet men gästerna är fortsatt ojämnt
 7. FC Trollhättan – Oskarshamns AIK (1, X)
  Tidig seriefinal men Trollhättan bör vara snäppet starkare även i år mot gästerna som trivs bättre hemma.
 8. Bodö/Glimt – Stabaek (1)
  De regerande mästarna må ha tappat seriefinalen senast men räkna med rekyl mot formsvagt Stabaek.
 9. Brasilien – Ecuador (1, X, 2)
  Redan klara gruppsegraren Brasilien kan få problem mot högmotiverat och målfarligt Ecuador.
 10. Venezuela – Peru (X, 2)
  Peru behöver endast undvika förlust för att säkra playoff och bör ta chansen mot oerfaret Venezuela.
 11. Frankrike – Schweiz (1)
  Världsmästarna har ännu inte blixtrat till mer än enstaka stunder och nog sätter Mbappé sitt första snart.
 12. Kroatien – Spanien (2)
  Spanien fick äntligen utdelning senast och ska kunna dominera här mot ett något tröttkört Kroatien.
 13. Haninge – Sollentuna (1, 2)
  Bägge lagen vann varsitt hemmamöte ifjol och sett till den senaste tiden lär dagsformen avgöra här.

Stryktipset stora systemet – 864 rader

 1. Belgien – Portugal (1, X, 2)
 2. Nederländerna – Tjeckien (1, X)
 3. Assyriska FF – Brommapojkarna (2)
 4. Karlstad – Sylvia (1, 2)
 5. Sandvikens IF – Täby (1)
 6. Örebro Syrianska – Gefle (X, 2)
 7. FC Trollhättan – Oskarshamns AIK (1, X)
 8. Bodö/Glimt – Stabaek (1)
 9. Brasilien – Ecuador (1, X)
 10. Venezuela – Peru (1, X, 2)
 11. Frankrike – Schweiz (1)
 12. Kroatien – Spanien (2)
 13. Haninge – Sollentuna (1, X, 2)

Vilket system ryggar du den här veckan? Spela Stryktipset hos Svenska Spel med hjälp av Spelkanalens analys och var med i kampen om miljonerna du också. Stort lycka till i jakten på 13 rätt!