England inleder äntligen fotbollssäsongen på riktigt för 2021-2022 där det utöver Community Shield även premiärspelas i The Championship. Kupongen har således tydligt engelskt fokus denna lördag men som också avslutas med varsin dubbel från Allsvenskan och Superettan som icke är att förglömma. Med så många ovissa premiärmatcher är det också dags för ett sällsynt R-system med lite fler garderingar på systemen för att täcka så många scenarion som möjligt. Spelstopp 15.59 lördag 7 augusti.

Match i fokus

Manchester City vann Premier League ifjol tämligen ohotat och är såklart återigen en av storfavoriterna även denna säsong. Som mästare kliver de också in i tävlingspremiären när välgörenhetsmatchen Community Shield inleder den engelska ligasäsongen på ett fullsatt Wembley. De ställs mot FA-cupvinnaren Leicester som haft en betydligt mer ordinarie försäsong än Man City som luftat en hel del akademispelare bl a. Med mästerskapssommaren bakom oss är det fortfarande oklart om Guardiola exempelvis ger någon speltid åt Kevin De Bruyne, Gabriel Jesús och Raheem Sterling. Med viktigare matcher framöver och en bra start på ligaspelet prioriterat är det inte otroligt att den här matchen betyder mer för Leicester som siktar på att utöka troféskåpet. Med det sagt är City alltid City och kommer självklart med en stark elva ändå, och ett Leicester utan vare sig Kasper Schmeichel eller Wesley Fofana kan få bekymmer.

Kupongens spik

Örebro lyckades bryta sin dystra svit på matcher utan seger som tack vare 2-1 mot Sirius stannade på sju matcher. Segerorganisatör blev viktige Nahir Besara som verkligen kommit in och gjort avtryck direkt sedan comebacken i klubben, och nu kan få Örebro att lyfta. Blott tre segrar hittills på 13 omgångar är svag utdelning men två raka matcher som gett poäng sedan Besaras återkomst bådar gott inför andra halvan av serien. Örebro hade som bekant fram till nyligen både gjort minst mål framåt men släppt in flest. Hade någon för bara några veckor sedan påstått att Örebro skulle vara en given spik på tipset hade dennes mentala hälsa troligen ifrågasatts men med nyfunnet självförtroende har Örebro till synes vänt blad – och bör således kunna fortsätta mot formsvaga nästjumbon Mjällby hemma på konstgräset.

Kupongens skrälldrag

Halmstad må vara nykomling i Allsvenskan men har visat att de alltjämt hör hemma i högsta serien. Det enda som finns att klaga på egentligen är att de får ut lite för lite av offensiven som dessutom är alltför beroende av Markus Antonsson. Hans fem mål är såklart godkänt men ingen bakom honom har ens gjort två, varpå det blir svårt att landa på en högre tabellposition än den nuvarande. Endast Örebro och Mjällby har gjort färre mål än dem hittills men Halmstad är å andra sidan ingen lätt match för något av lagen i serien – då bara Djurgården släppt in färre mål hittills. Ingen har heller besegrat dem med större marginal än ett mål och med blott fyra förluster på 13 omgångar har Halmstad absolut chansen mot ett Malmö med fullt fokus på Champions League-returen mot Rangers i Glasgow på tisdag.

Stryktipset lilla systemet – R 4-4-144 (12) rader

  1. Leicester – Manchester City (1, 2)
    Spännande och ovisst där motivationen för dagen troligen blir avgörande om Englands minst åtråvärda titel.
  2. Blackburn – Swansea (1)
    Med målskytten Adam Armstrong ska Blackburn göra det mesta av hemmafördelen mot Swansea som riskerar baksmälla från ifjol.
  3. Bristol City – Blackpool (1, X, 2)
    Räkna med att nykomlingen Blackpool visar sig från sin bästa sida mot Bristol som lämnade mycket att önska i våras.
  4. Cardiff – Barnsley (1)
    Playoff-aspiranten Cardiff har värvat rätt och har toppchans mot Barnsley som överpresterade enormt ifjol och är under ny ledning.
  5. Derby – Huddersfield (X, 2)
    Målsnålt att vänta mellan nederlagstippad duo men där Huddersfields Jordan Rhodes har potential att avgöra.
  6. Luton – Peterborough (1, X, 2)
    Fint fjolår av båda lagen som brukar kunna bjuda på spännande och målrika matcher när de väl möts.
  7. Preston – Hull (1, X)
    Nykomlingen Hull är tillbaka på första försöket men kan få svårt med Preston som såg bitarna falla på plats under våren.
  8. QPR – Millwall (1)
    Rangers har byggt vidare på säsongsavslutningen under försäsongen och bör sikta mot playoff-platserna med nuvarande trupp.
  9. Stoke – Reading (1, X, 2)
    Jämn match att vänta mellan två lag med hög högstanivå som bägge inledde starkt ifjol men var ojämna överlag därefter.
  10. Halmstad – Malmö FF (1, X, 2)
    Det kan vara värt med ett poängtapp mot svårslaget Halmstad då MFF behöver krafterna i monumentala CL-returen på tisdag.
  11. Örebro – Mjällby (1)
    Örebro har fått ny luft under vingarna och formsvagt Mjällby som ännu inte vunnit borta kommer inte kunna stå emot här heller.
  12. Falkenberg – GIF Sundsvall (2)
    Sundsvall gav bort två poäng senast och Linus Hallenius och Co ska vara bättre än jumbon Falkenberg som släppt in flest mål i serien.
  13. Värnamo – AFC Eskilstuna (1, X)
    Starka fyra segrar i rad för hårdsatsande Värnamo ska räcka långt mot seriens sämsta bortalag som dock kan bättre än de visade senast.

Stryktipset stora systemet – 972 rader

  1. Leicester – Manchester City (1, X, 2)
  2. Blackburn – Swansea (1)
  3. Bristol City – Blackpool (1, X, 2)
  4. Cardiff – Barnsley (1)
  5. Derby – Huddersfield (1, X, 2)
  6. Luton – Peterborough (1, X, 2)
  7. Preston – Hull (1)
  8. QPR – Millwall (1)
  9. Stoke – Reading (1, X, 2)
  10. Halmstad – Malmö FF (X, 2)
  11. Örebro – Mjällby (1)
  12. Falkenberg – GIF Sundsvall (2)
  13. Värnamo – AFC Eskilstuna (1, X)

Vilket system ryggar du den här veckan? Spela Stryktipset hos Svenska Spel med hjälp av Spelkanalens analys och var med i kampen om miljonerna du också. Stort lycka till i jakten på 13 rätt!