Latinamerikansk nattmacka i form av Copa Libertadores liksom det upphaussade mötet mellan Chelsea och Villareal i den europeiska supercupen kryddar onsdagens cupinspirerade kupong. Engelska Ligacupen utgör resterande fem matcher som ändå får sägas ha trevlig skrällpotential. Spelstopp 20.44 onsdag 11 augusti.

Match i fokus

Chelsea kliver in i den europeiska supercupfinalen som rättmätiga favoriter. Thomas Tuchel fick bra fart på engelsmännen sedan han tog över halvvägs under fjolårssäsongen och kunde imponerande spela sig till den åtråvärda Champions League-titeln i våras. Här saknas troligen ett par startspelare på grund av den långa föregående säsongen och mästerskapssommaren som var, men Chelsea har ändå tillräckligt med kvalitet för att ro hem detta. Villareal är dock sugna på att fortsätta skriva historia efter att cupspecialisten Unai Emery lett laget till Europa League-titeln. Spanjorerna har visserligen inte samma spets över hela brädet som Chelsea men är tillräckligt taktiskt drillade för att kunna göra match av det här.

Kupongens spik

Flamengo har varit ett av Brasiliens bästa lag under ett par säsonger och kommer till det första mötet av två i Copa Libertadores-kvarten som en av de största favoriterna. Ingen av de övriga kvartsfinalerna har en så tydlig förhandsfavorit och det förändras inte egentligen inte särskilt mycket trots att Flamengos målspruta Gabriel Barbosa är avstängd. I ligan senast drog brassen på sig två gula kort när Internacional vann det mentala spelet genom att springa över dem med 4-0 på egen hemmaplan, vilket dock var första förlusten efter åtta raka segrar. Med en vass offensiv precis som vanligt kommer Flamengos spelövertag göra sig synligt mot ett Olimpia som inlett den inhemska ligan utan att direkt övertyga och särskilt inte på sistone. Åtta poängtapp efter 18 omgångar och flest insläppta av lagen på den övre halvan räcker knappast mot ett uppretat Flamengo.

Kupongens skrällbud

Atlético MG har klivit upp i ensam serieledning i brasilianska högstaligan efter åtta raka segrar, mycket tack vare poängproduktionen av brassen Hulk. Delad ledning i skytteligan med sju fullträffar och tvåa i assistligan har den store Hulk, ny för säsongen sen den kinesiska ligan stängt ner, visat att hans 35 år är 35 unga år. Med honom i laget får Atlético en ny dimension som hade behövts ifjol då laget slutade trea endast två poäng bakom Internacional och ytterligare en upp till seriesegraren Flamengo. River Plate har således att sätta tänderna i och favoritskapet ser lite väl ensidigt ut. Atlético slog ut självaste Boca i förra rundan av Copa Libertadores, samma Boca som slog ut River ur den argentinska cupen för en vecka sedan. River må vara ett bra lag i grunden men argentinarna har ändå fått en tuff start på säsongen med blott sex segrar på 18 matcher sedan mitten av april.

Topptipset – 96 rader x 1kr

  1. Chelsea – Villareal (1, X)
    Som Champions League-vinnare och med den truppen Chelsea har är det svårt att se dem förlora detta under 90 min.
  2. Leyton Orient – QPR (1, 2)
    Det må skilja två divisioner här men QPR föll med exakt samma förutsättningar ifjol och kan mycket väl göra det igen.
  3. Nottingham Forest – Bradford (1, X)
    Nog finns det viss risk för underskattning här från mer namnkunnigt och erfaret Nottingham som föll tidigt i Ligacupen ifjol.
  4. Burton – Oxford (X, 2)
    Oxford var bättre på alla plan än Burton ifjol och är det fortfarande men lagets säsongsinledningar oroar tillräckligt för en gardering.
  5. Blackpool – Middlesbrough (1, X, 2)
    Boro har ingen lätt uppgift mot nykomlingen Blackpool som redan slagit ut West Brom ur FA-cupen tack vare skyttekungen Jerry Yates.
  6. Coventry – Northampton (1)
    Hemmastarka Coventry har detta i egna händer mot bortasvagt Northampton som direkt fick ta klivet ner till League 2.
  7. Olimpia – Flamengo (2)
    Får Flamengo bara in första målet här och göra det mesta av sitt spelövertag kan det rinna iväg.
  8. River Plate – Atlético MG (X, 2)
    Formkurvan talar för bortalaget som har ett ess i rockärmen i poängkungen Hulk som fått en nystart.

Vilken insats lirar du den här veckan? Spela Topptipset hos Svenska Spel med hjälp av Spelkanalens analys och var med i snacket om högvinsterna du också. Lycka till i jakten mot 8 rätt!