Återigen är det kvalmatcher som utgör kupongen och veckans rad domineras av UEFA Conference League där bl a Elfsborg har ett tufft utgångsläge att avancera vidare. Kupongens två inledande matcher hämtas dock från Europa League-kvalet där Galatasaray har störst fallhöjd tack vare tre raka missräkningar – varpå det kan bli upploppsstämning om de missar returen mot St Johnstone. Spelstopp 19.59 torsdag 12 augusti.

Match i fokus

Elfsborg fick bara med sig 1-1 från hemmamötet med Velez Mostar och resultatet var knappast i underkant. Fjolårets bosniska ligatrea stod upp bra och satte också ledningsmålet som sett till matchens 90 minuter var rättvist. Att Elfsborg inte heller dem skulle gå lottlösa från matchen får också sägas vara rättvist och det var också den formstarka allsvenska tabellfyran som försökte föra matchen. Det finns således mer potential för Elfsborg även i returen men precis som det första mötet kommer det vara svårt att skapa tillräckligt heta chanser för att definitivt avgöra. En ny jämn match som båda absolut kan vinna är att vänta där ett massivt hemmastöd blir en faktor att räkna in till Mostars favör.

Kupongens spik

Celtic må ha fått en tuff start på säsongen men kan nye managern Angelos Postecoglou se till att bygga vidare på lagets två senaste segrar finns det ändå ljusglimtar att hämta den här säsongen. Ett Europa League-äventyr likt Rangers ifjol skulle göra stor nytta och hemma på Celtic Park med 4-2 i bagaget missar man inte chansen. Nye Kyogo Furuhashi satte tre mål senast mot Dundee och ett mot Jablonec i första mötet. Med honom och Ryan Christie, Liel Abada samt Odsonne Edouard när dem växlar upp såhär finns inte mycket för ett defensivt begränsat lag som Jablonec att göra på ett livfullt Celtic Park. Skottarna har dessutom fått in bra förstärkning på målvaktsposten i form av svenske Carl Starfeldt men kanske framförallt meriterade Joe Hart.

Kupongens skrälldrag

Skotska Hibernian, även kallat Hibs, missade flera bra lägen i första mötet med kroatiska Rijeka och borde haft ett bättre resultat än 1-1 till returen. Spelar skottarna på samma sätt här lär det också ge utdelning då Rijeka inte hade något riktigt bra svar mot Hibernians ständiga offensiva räder via kanterna. Ska man tro deras manager också räds de inte utmaningen och efter att ha fått känna på motståndet kommer de till returen med gott självförtroende om att lösa avancemanget. Offensivt erbjöd de bra mycket mer än Rijeka även om effektiviteten såklart kunde varit bättre, men skapar man den typen av chanser ska man inte behöva förlora ett sånt här dubbelmöte.

Europatipset lilla systemet – 192 rader

 1. St Johnstone – Galatasaray (2)
  Sista chansen för Galatasaray men nog var de bättre än St Johnstone senast och bör väl få utdelning till slut?
 2. Celtic – Jablonec (1)
  Viktigt för Celtic att rida vidare på vågen av momentum och se till att stänga det här dubbelmötet omgående.
 3. Velez Mostar – Elfsborg (1, X 2)
  Vidöppet mellan två jämnstarka lag på pappret men där hemmafansen kan bli den avgörande faktorn i slutändan.
 4. Feyenoord – Luzern (1)
  Det ska vara över efter 3-0 i förra mötet men ovisst Feyenoord är fortfarande ett ’work in progress’ under nye managern Arne Slot.
 5. Aberdeen – Breidablik (1, X)
  Tajt ledning för Aberdeen som inte har råd att ta för lätt på uppgiften här mot ihärdiga islänningarna Breidablik.
 6. Larne – P. Ferreira (1, 2)
  0-4 är en omöjlig uppgift för Larne men de måste försöka och hoppas att Ferreira inte går på 100%.
 7. Rijeka – Hibernian (2)
  Ser man förbi hemmafördelen ska Hibs kunna få utdelning på sin fina offensiv och säkra avancemanget under ordinarie tid.
 8. Dundalk – Vitesse (1, 2)
  Målrikt första möte och sett till hur lagen brukar spela lär detta bli något liknande med fina omställningsytor för dem båda.
 9. Osijek – CSKA Sofia (X, 2)
  Nog var det klasskillnad senast vilket bör visa sig även här då Sofia måste se till att undvika att släppa in Osijek i dubbelmötet.
 10. FK Partizan – PFC Sochi (1)
  Partizan har fått fin start på säsongen och ska kunna utnyttja hemmafördelen där man var obesegrade i ligan i fjol.
 11. Olimpija – Santa Clara (X, 2)
  Två mål är inte omöjligt att hämta upp men Olimpija hade inte ett avslut i förra mötet vilket knappast inger mycket förtroende här.
 12. Sivasspor – Dinamo Batumi (1)
  Fin vårsäsong för Sivasspor som har kraftig hemmaplansfördel här mot offensivt begränsat Batumi.
 13. Hibernian – Riga FC (1, 2)
  Fortsatt öppet dubbelmöte där Hibernians 1-0 är en skör ledning mot ett Riga som ska kunna göra mer av sitt bollinnehav.

Europatipset stora systemet – 1024 rader

 1. St Johnstone – Galatasaray (X, 2)
 2. Celtic – Jablonec (1)
 3. Velez Mostar – Elfsborg (1, X)
 4. Feyenoord – Luzern (1, X)
 5. Aberdeen – Breidablik (1, X)
 6. Larne – P. Ferreira (1, 2)
 7. Rijeka – Hibernian (X, 2)
 8. Dundalk – Vitesse (1, 2)
 9. Osijek – CSKA Sofia (X, 2)
 10. FK Partizan – PFC Sochi (1)
 11. Olimpija – Santa Clara (X, 2)
 12. Sivasspor – Dinamo Batumi (1)
 13. Hibernian – Riga FC (1, 2)

Vilket system ryggar du den här veckan? Spela Europatipset hos Svenska Spel med hjälp av Spelkanalens analys och var med i kampen om miljonerna du också. Stort lycka till i jakten på 13 rätt!