Premier League är äntligen åter på lördagskupongen när det vankas stryktips och utöver de sex inledande matcherna gör även The Championship och Allsvenskan dem sällskap. Noterbart är att Norwichs hemmapremiär mot Liverpool spelas 18.30 och Kalmars möte med Halmstad i match 13, med stor kryssrisk, spelas 17.30 och alltså ger möjligheten att verkligen jobba in 13 rätt under kvällen. Spelstopp 15.59 lördag 14 augusti.

Match i fokus

Chelsea tog en värdefull skalp när Europa League-vinnaren Villareal slogs tillbaka efter straffavgörande i den europeiska supercupen i onsdags. Efter en försäsong som haft fokus på just försäsong och att komma upp i matchtempo var det ett starkt besked Chelsea lämnade i den första tävlingsmatchen för säsongen. Champions League-vinnarna ser onekligen ut som en given titelkandidat och kanske den främsta utmanare till Manchester City, både sett till hur dem spelar men också spelarmaterialet – som strax förstärks ytterligare av Romelu Lukaku. I hemmapremiären mot Crystal Palace är det inte konstigt att de kliver in som solklara favoriter till lågt odds. För nog kan det dröja innan Palace får ihop sitt nya lagbygge under nye managern Patrick Vieira även om försäsongen mestadels sett positiva tongångar och då inte minst från viktige Wilfried Zaha som såklart kan hitta på saker även mot Chelsea. Detta är dock ett London-derby som Chelsea dominerat och med 8-1 från dubbelmötet ifjol är det kanske inte helt dumt att våga lita på Thomas Tuchel och hans vinnargäng.

Kupongens spik

Liverpool siktar på en fräsch nystart den här säsongen efter att ha stått för ett minst sagt jobbigt fjolår. Champions League-platsen säkrades först i sista omgången vilket sett till de svårigheter som Jürgen Klopp tvingades hantera vad gäller skador bl a ändå räddade upp säsongen. Med ledaren Virgil Van Dijk tillbaka i centrallinjen och med ett välbehövligt break i ryggen för den så viktiga offensiva trion lär årets upplaga av Liverpool prestera betydligt bättre än den föregående. En passande uppgift på andra sidan här i form av nykomlingen Norwich, som man flög förbi i premiären 2019 under samma förutsättningar, stakar ut en given spik även om den inte hade varit sist ut på kupongen. Norwich stod för en väldigt stark säsong i The Championship och är bättre rustade för att överleva den här gången, men de senaste veckorna har truppen varit hårt ansatt – vilket knappast är ideala förutsättningar när ett uppretat Liverpool med starkast möjliga lag och något att bevisa kommer på besök.

Kupongens skrälldrag

Southampton må ha tappat en given 15+ mål anfallare i Danny Ings men klubben har inte legat på latsidan vad gäller att välbehövligt förstärka offensiven. Målsprutan Adam Armstrong har hämtats in från Blackburn och förhoppningsvis kan han få bra fart redan från start, i alla fall finns det goda chanser till det om Southampton inleder säsongen lika starkt som den föregående. Sett till truppens bredd och styrkor är det inte konstigt att laget inte höll hela säsongen men med fräscha ben och ordentliga förberedelser bör The Saints vara bättre med i matchen nu. Mot ett Everton vars nye manager Rafa Benitez inte haft hela truppen samlad särskilt länge finns goda chanser för Southampton att få med sig något trots bortaplan, i alla fall om de fortsätter vara ett hot på fasta situationer. Endast West Ham gjorde fler mål från fasta ifjol där hälften av Southamptons målproduktion, även inräknat straffar, kom från liggande boll vilket kan bli en avgörande faktor här.

Stryktipset lilla systemet – 192 rader

 1. Chelsea – Crystal Palace (1)
  Med så många alternativ och sett till den intensitet som Chelsea spelar med krävs det något alldeles extra för att ta poäng mot dem.
 2. Norwich – Liverpool (2)
  Liverpool har laddat om efter fjolåret och kommer med samtliga kanoner laddade vilket Norwich tvingas bli varse.
 3. Everton – Southampton (1, X, 2)
  All den senaste tidens förberedelser har handlat om den här matchen och där har Southampton en klar fördel.
 4. Leicester – Wolves (1)
  Det var en imponerande insats som krönte Leicesters Community Shield-seger och mer av samma vara är förväntat här.
 5. Burnley – Brighton (X, 2)
  Det bjuds sällan på underhållning när Burnley spelar så Brighton lär behöva ta ansvaret för att göra något av det här.
 6. Watford – Aston Villa (1, 2)
  Nykomlingen Watford ger inte bort hemmapremiären i första taget när ett Villa utan kreatören Jack Grealish kliver in på Vicarage Road.
 7. Birmingham – Stoke (X, 2)
  Är det här säsongen som Stoke faktiskt lever upp till förväntningarna eller luras vi återigen in i en rad av fina resultat?
 8. Blackpool – Cardiff (X, 2)
  Få lag är så svåra att slå som Cardiff men nykomlingen Blackpool kommer allt ge det ett ärligt försök i hemmapremiären.
 9. Hull – QPR (1)
  Så som Hull tog sig an premiären går det inte att gå emot dem när de spelar framför hemmafansen för första gången på så länge.
 10. Huddersfield – Fulham (2)
  Fulham dominerade i premiären och ser verkligen ut att kunna ta klivet direkt tillbaka till Premier League med den truppen.
 11. Millwall – Blackburn (X, 2)
  Nog trivs Millwall betydligt bättre hemma och ett Blackburn som bara vann sex bortamatcher ifjol kan få jobba hårt för segern här.
 12. Nottingham Forest – Bournemouth (X, 2)
  Nyss nedflyttade Bournemouths frejdiga offensiv bör lysa igenom här mot ett Nottingham med defensiva frågetecken.
 13. Kalmar – Halmstad (X)
  Nykomlingen Halmstad ger inte bort mycket mot något lag och Kalmar har knappast offensiven för att blåsa förbi dem trots hemmaplan.

Stryktipset stora systemet – 1024 rader

 1. Chelsea – Crystal Palace (1)
 2. Norwich – Liverpool (2)
 3. Everton – Southampton (1, 2)
 4. Leicester – Wolves (1, X)
 5. Burnley – Brighton (X, 2)
 6. Watford – Aston Villa (1, 2)
 7. Birmingham – Stoke (X, 2)
 8. Blackpool – Cardiff (X, 2)
 9. Hull – QPR (1, X)
 10. Huddersfield – Fulham (2)
 11. Millwall – Blackburn (X, 2)
 12. Nottingham Forest – Bournemouth (X, 2)
 13. Kalmar – Halmstad (1, X)

Vilket system ryggar du den här veckan? Spela Stryktipset hos Svenska Spel med hjälp av Spelkanalens analys och var med i kampen om miljonerna du också. Stort lycka till i jakten på 13 rätt!