Kvalmatcherna i Europa fortsätter att vara ett trevligt inslag på kupongen som under onsdagen får sällskap av fem matcher från The Championship. Som en extra krydda har 250.000 adderats till potten som kommer ge en extra boost till utdelningen som kan bli fin med få tydliga favoriter. Spelstopp 20.44 onsdag 18 augusti.

Match i fokus

Malmö är redan garanterade ett gruppspel i antingen Champions League eller Europa League efter den flerfaldigt imponerande dubbelsegern över Rangers i förra rundan av CL-kvalet. Det var också ett taggat Malmö som tog sig an Göteborg i helgen och med marginalerna emot sig missade segerchansen trots en stark insats som bådar gott här. Ludogorets är på inget sätt ett svårare motstånd än Rangers, som varit högst rankat i kvalet av möjliga motståndare, och att få starta på hemmaplan i Malmö lär göra MFF gott i det här dubbelmötet. Stadion kan verkligen gunga fram sitt lag när det vankas europakvällar och med erfarenheten kanske främst från fjolårets Europa League-äventyr kliver Malmö in som klara favoriter här. De har utöver erfarenheten också övriga förutsättningar på plats för att ta sig vidare här där främst Antonio Colak ser mer eller mindre ostoppbar ut för tillfället.

Kupongens spik

Young Boys sprang hem titeln i Schweiz Super League ifjol, fjärde gången i rad dessutom, tämligen obehindrat och var en frisk fläkt i Europa-spelet. De åkte förvisso i sista kvalrundan ifjol men nådde åttondelsfinalen av Europa League där dock Ajax blev för svårt. Huvudtränaren Gerardo Seoane drog såklart till sig intresse från större klubbar och lämnade efter säsongen för Leverkusen, vilket förklarar den något ovissa säsongsöppningen under David Wagner. Med det som finns i truppen och det offensiva spelsätt som ändå anammas har Young Boys tillräckligt med slagkraft och erfarenhet ändå för att ta sig förbi ett något enkelspårigt Ferencvaros. Det ska i alla fall minst räcka till att ta ett tydligt avstamp på hemmaplan där de endast förlorade tre matcher ifjol – med Roma och Ajax i Europa två av dessa.

Kupongens skrälldrag

PSV har redan slagit ut turkiska ligatvåan Galatasaray i imponerande stil och såg även till att strax därefter köra över självaste Ajax i den holländska supercupen med 4-0. På sex tävlingsmatcher mot betydande motstånd har PSV radat upp 17-2 i målskillnad där främst Mario Götze sett som pånyttfödd ut och Noni Madueke allt mer framstår som ’the next big thing’ i Eredivisie. Mot ett förvisso starkt och stabilt Benfica blir motståndet det tuffaste hittills för säsongen för dem men hemmalaget lär knappast ha jublat över den här lottningen. PSV har en viss fördel i att redan vara bra inne i säsongen mentalt, efter segrarna tidigare i kvalet när det gällt liksom mot ärkerivalen Ajax, och har flera spelare som kan hitta rätt i det här dubbelmötet mot en på pappret rätt jämbördig motståndare.

Topptipset – 48 rader x 3kr

 1. Malmö – Ludogorets (1)
  Svårt att gå emot Malmö sett till tidigare kvalrundor och hur de ser ut för tillfället inte minst på hemmaplan.
 2. Benfica – PSV (1, X, 2)
  Vidöppet där PSV har fin potential att störa hemmafavoriten som visserligen sällan förlorar men hade det jobbigt i Europa ifjol.
 3. Young Boys – Ferencvaros (1)
  Mål är att vänta här där Young Boys ska dra det längsta strået om de lyckas hålla fokus över 90 minuter.
 4. West Bromwich – Sheffield United (1, X)
  Toppmöte i Championship och jämnt att vänta men West Brom har förstärkt fint och siktar högt.
 5. Birmingham – Bournemouth (X, 2)
  Det är inte lätt att få hål på eller bryta ner ett defensivt Birmingham vilket ett favorittippat Bournemouth lär få erfara.
 6. Middlesbrough – QPR (1, 2)
  Fortsatt obesegrade QPR var kliniska senast och blir en tuff nöt att knäcka för Boro som dock njöt av hemmafansens återkomst i helgen.
 7. Nottingham Forest – Blackburn (X, 2)
  Nog kan Blackburns svaga bortafacit hjälpa poängchanserna här men Nottingham har svårt att få till det.
 8. Hull – Derby (1)
  Derby ser allt mer ut som ett bottenlag vilket hemmastarka och pigga nykomlingen Hull kan göra det mesta av här.

Vilken insats lirar du den här veckan? Spela Topptipset hos Svenska Spel med hjälp av Spelkanalens analys och var med i snacket om högvinsterna du också. Lycka till i jakten mot 8 rätt!