12 rätt i premiäromgången gav dock inte mycket till utdelning vilket innebär att kupongen den här lördagen stoltserar med drygt 15 miljoner extra i potten. Den här veckan är samtliga 13 matcher hämtade från England med fördelningen fem från Premier League och resterande åtta från The Championship där Graham Potters Brighton avslutar kupongen 18.30. Spelstopp 15.59 lördag 21 augusti.

Match i fokus

Brentford tog en fin skalp i premiären hemma på Griffin Park när man för första gången stegade ut som ett Premier League-lag. Arsenal kunde utan större problem besegras med 2-0 och nykomlingen såg till att fira segern med fansen efter matchen. Nu väntar ett nytt London-derby där Crystal Palace, i Patrick Vieiras första tävlingsmatch som ansvarig, blev isärplockat av ett effektivt och fartfyllt Chelsea. Ingen oväntad förlust på något sätt men att knappt få låna bollen eller få till ett enda vettigt avslut mot mål på hemmaplan är aldrig en bra start för en ny manager. Nykomlingen Brentford erbjuder såklart bättre poängchanser och mer bollar att göra något med för spelare som Wilfried Zaha och Jordan Ayew. Palace får dock se upp här då Brentford vässat tempot mot Premier League-motstånd under försäsongen och bl a gjorde flest mål i Championship i fjol samtidigt som de förlorade minst antal matcher.

Kupongens spik

Stoke är fortsatt obesegrade i tävlingssammanhang efter ett par matcher och med tre mål framåt mot såväl Reading som Swansea, två topp-7 lag ifjol, kan man ställa sig frågan sist det hände Stoke under en säsongsinledning. Kanske att detta blir året då de tar den där playoff-platsen som de förväntats göra sedan de åkte ur Premier League. Klart är i alla fall att Stoke för en gångs skull ser bra ut både på papper och i spelet där den tidiga analysen klargör att de dubblat målsnittet från fjolåret från drygt ett mål per match till två. Gamle United-talangen Nick Powell har visat fin skärpa runt mål liksom nyförvärvet Sam Surridge som tillsammans gjort eller assisterat fem av lagets sex mål hittills. Det bådar gott när ett decimerat Nottingham som inlett med tre raka förluster kommer på besök, ett Forest som efter Derby gjorde minst mål förra säsongen med sina 37 på 46 omgångar.

Kupongens skrälldrag

Watford visade direkt att man inte tänker finna sig i att bli några slagpåsar efter ett år i The Championship. Hemmapremiären mot Aston Villa, som många tippat ska kunna utmana om Europa-platserna denna säsong, var i princip över redan efter första halvlek då Watford klivit upp i en 2-0 ledning. Villa var utan att underdriva inte riktigt med i matchen under första 45 och efter en ny kontring hade nykomlingen 3-0 att gå på sista 20 minuterna. Samtidigt var Brighton illa ute i sin premiär då de inte heller dök upp i första halvlek, utan tvingades till att forcera fram en vändning från 0-1 till 2-1 sista kvarten. Matchbilden här kan mycket väl bli densamma som i premiären, för båda lagen, där Brighton hade det mesta av bollen medan Watford såg till att utnyttja de omställningsmöjligheter som dök upp. Med fortsatta frågetecken över Brightons effektivitet framför mål och antal chanser de tillät Burnley senast är ettan alltför överstreckad i mitt tycke.

Stryktipset lilla systemet – 144 rader

 1. Leeds – Everton (1, 2)
  Underhållningen till trots måste Leeds höja sig om inte ett starkt Everton för dagen ska sno åt sig samtliga tre poäng som ifjol här.
 2. Manchester City – Norwich (1)
  Norwich räckte inte till mot Liverpool och kommer inte göra det på Etihad heller varpå allt annat än 3+ marginal för City vore en skräll.
 3. Aston Villa – Newcastle (1, X, 2)
  Stora frågetecken över båda lagens premiärer men samtidigt har bägge spelare som på rätt dag vinner den här typen av matcher åt sitt lag.
 4. Crystal Palace – Brentford (1, X, 2)
  Går man på momentum är det svårt att gå emot målfarliga Brentford men Palace måste visa mer än senast och framförallt på hemmaplan.
 5. Brighton – Watford (1, 2)
  Om inte Brighton ser till att få utdelning på sitt spelövertag har Watford alla möjligheter att kontra in en ordentlig ’smash-and-grab’-seger här.
 6. Blackburn – West Bromwich (2)
  West Brom menar allvar och visade ingen pardon med toppfavoriten Sheffield senast vilket Blackburn får svårt att matcha trots fin start.
 7. Cardiff – Millwall (1,X)
  Fem raka inbördes kryss gör det omöjligt att inte gardera upp en trolig hemmaseger med kryss-specialisten från fjolåret Millwall.
 8. Coventry – Reading (1)
  Pigga nykomlingen Coventry har alla chanser att utnyttja ett poröst Reading här vars svaga säsongsavslutning i våras verkar fortsätta.
 9. Derby – Middlesbrough (1)
  Nyförvärven gjorde skillnad för Derby senast och med stark inbördes hemmafördel här väljs Boro bort efter fiaskot mot ett QPR med 10 man.
 10. Fulham – Hull (1)
  Ett formsvagt Hull som dessutom dragit på sig nya skadebekymmer kammar noll mot målmedveten och övermäktigt Fulham i London.
 11. Luton – Birmingham (1, 2)
  Efter tre raka bortamatcher är Luton tillbaka hemma vilket kan fälla avgörandet men räkna med en tajt match mot pragmatiskt Birmingham.
 12. Preston – Peterborough (2)
  Med tre raka förluster och måltorka är Preston omöjliga att backa här vilket ger pigga nykomlingen Peterborough toppchans.
 13. Stoke – Nottingham (1)
  Med tunn trupp och få möjligheter att förändra är det svårt att se Nottingham bryta trenden mot formstarkt Stoke som har momentum.

Stryktipset stora systemet – 972 rader

 1. Leeds – Everton (1, X, 2)
 2. Manchester City – Norwich (1)
 3. Aston Villa – Newcastle (1, X, 2)
 4. Crystal Palace – Brentford (1, X, 2)
 5. Brighton – Watford (1, 2)
 6. Blackburn – West Bromwich (2)
 7. Cardiff – Millwall (1, X, 2)
 8. Coventry – Reading (1)
 9. Derby – Middlesbrough (1, X)
 10. Fulham – Hull (1)
 11. Luton – Birmingham (1, X, 2)
 12. Preston – Peterborough (2)
 13. Stoke – Nottingham (1)

Vilket system ryggar du den här veckan? Spela Stryktipset hos Svenska Spel med hjälp av Spelkanalens analys och var med i kampen om miljonerna du också. Stort lycka till i jakten på 13 rätt!