I kölvattnet av lördagens stora matcher runt om Europa blickar vi istället framåt mot söndagens fina och minst sagt spelvärda kupong. Matcherna hämtas från de fem största europeiska ligorna och bör kunna dela ut en stor summa för 13 rätt trots att Juventus och Tottenham troligen levererar på hemmaplan till låga odds. Spelstopp 14.59 söndagen 5 december.

Europatipset lilla systemet – 256 rader

  1. Manchester United – Crystal Palace (1, X)
    Ralf Rangnick har fått en bra grund att bygga vidare på i Man United, men Palace lär inte ge bort poängen i första taget och kan hävda sig bra här.
  2. Aston Villa – Leicester (X, 2)
    Leicester må skapa fler och bättre målchanser men nog kommer Aston Villa behöva färre för att få utdelning om inte gästerna hittar ett sätt att täppa till defensiven en gång för alla.
  3. Tottenham – Norwich (1)
    Andra raka segern i ligan, hemma dessutom, bör ge lite nytt hopp om att saker är på väg att vända för det bättre i Tottenham.
  4. Leeds – Brentford (1, X)
    Något krampaktigt från båda lagen på sistone vilket talar för en jämn match där båda håller hårt i poängen, läge för ett spikkryss till och med?
  5. Sampdoria – Lazio (1, 2)
    Målrikt att vänta mellan två lag som inte riktigt har försvarsspelet som sin främsta styrkor och där framförallt Lazio måste börja leverera snart.
  6. Venezia – Verona (2)
    Konstigt nog brukar Verona spela bättre mot de bättre lagen men vill man ta klivet till topp-8 på riktigt gäller det att vinna den här typen av matcher.
  7. Spezia – Sassuolo (2)
    Om trenden fortsätter som säsongen inletts är Spezia, som var en sådan pigg fläkt ifol men är desto blekare nu, på väg ur Serie A varpå Sassuolo har en chans som inte får missas här.
  8. Juventus – Genoa (1)
    Nog kan man spela den här matchen 100 gånger med dessa förutsättningar och en förkrossande majoritet hade ändå slutat med stabila 2-0 Juve.
  9. Celta Vigo – Valencia (1)
    Med en stark hemmafördel som väger in tungt här finns risken att Celta blir lite väl hårt streckat, men kom då ihåg att denna match avslutar kupongen med start 21.00.
  10. Elche – Cadiz (X, 2)
    Även att båda befinner sig i tabellens botten är det ändå Cadiz som visat mest och också dykt upp oftast såhär långt vilket räcker långt trots bortaplan.
  11. Levante – Osasuna (X, 2)
    Säsongens första seger fortsätter att undgå Levante som har en tuff match framför sig här mot ett Osasuna som gjort det bra med sina förutsättningar.
  12. Bordeaux – Lyon (X, 2)
    Säga vad man vill om Bordeaux men gör man mål i den takt de trots allt gör kommer till slut utdelningen i form av poäng också, så varför inte med ett rensar-kryss här?
  13. Mönchengladbach – Freiburg (1, X)
    Ett hemmastarkt Mönchengladbach brukar vinna det här mötet när man har hemmafansen i ryggen och får utgångstipset, men Freiburg brukar kunna hålla tätt så räkna inte bort dem!

Europatipset stora systemet – 1024 rader

  1. Manchester United – Crystal Palace (1, X)
  2. Aston Villa – Leicester (X, 2)
  3. Tottenham – Norwich (1)
  4. Leeds – Brentford (1, X)
  5. Sampdoria – Lazio (1, 2)
  6. Venezia – Verona (X, 2)
  7. Spezia – Sassuolo (2)
  8. Juventus – Genoa (1)
  9. Celta Vigo – Valencia (1, X)
  10. Elche – Cadiz (X, 2)
  11. Levante – Osasuna (X, 2)
  12. Bordeaux – Lyon (X, 2)
  13. Mönchengladbach – Freiburg (1, X)

Vilket system ryggar du den här veckan? Spela Europatipset hos Svenska Spel med hjälp av Spelkanalens analys och var med i kampen om miljonerna du också. Stort lycka till i jakten på 13 rätt!